HjemlighedKonstruktion

Polymerbeton: sammensætning, typer, funktioner, applikationsteknologi og vurderinger

Polymerbeton er et specielt byggemateriale, der bruges som bindende element, samt til udskiftning af kalkcementer. I nogle tilfælde anvendes polymeren som et supplement til Portlandcement. Det er et universelt langlivet sammensat stof opnået ved blanding af forskellige mineralfyldstoffer med syntetiske eller naturlige astringenter. Dette avancerede tekniske materiale anvendes i mange brancher, men er mest almindeligt inden for byggesektoren.

typer

Ved konstruktion anvendes tre typer polymerbeton. Endvidere vil vi se nærmere på deres produktionsteknologi, omfang og kompositioner for at få en generel ide om polymerbeton og deres modifikationer.

Polymer sammensætninger til beton (polymer modificeret beton)

En sådan rækkebeton er fremstillet af Portlandcement med en modificeret polymer, såsom acryl, polyvinylacetat og ethylenvinylacetat. Det har god vedhæftning, høj bøjningsstyrke og lav permeabilitet.

Akrylpolymer modificeret beton er kendetegnet ved en vedvarende farve, og derfor er det i stor efterspørgsel blandt bygherrer og arkitekter. Dens kemiske modifikation ligner den traditionelle cementvariation. Mængden af polymer er sædvanligvis fra 10 til 20%. Beton modificeret på denne måde har en lavere grad af permeabilitet og en højere densitet end ren cement. Imidlertid afhænger dens strukturelle integritet hovedsageligt af Portland cementbindemidlet.

Nedbrydning af beton kan tage længere tid, hvis den har en høj densitet og et mindre overfladeareal. En relativ forbedring i den kemiske resistens af det polymermodificerede materiale til Portlandcement er muligt i et surt medium.

Polymerimprægneret beton

Polymerimprægnering til beton udføres typisk ved at inkorporere en lavdensitetsmonomer i den hydrerede Portlandcement efterfulgt af stråling eller termisk katalytisk polymerisering. Modulelasticiteten af denne type beton er 50-100% højere end for konventionel beton.

Imidlertid er polymermodulet 10% større end det for en normal beton. På grund af disse fremragende egenskaber, blandt de mange anvendelser af polymer byggemateriale, kan vi separat nævne produktionen:

 • dæk;
 • broer;
 • rør;
 • Gulvfliser;
 • Bygningslaminat.

Teknologien i implantationsprocessen indebærer tørring af beton for at fjerne fugt fra overfladen ved hjælp af monomerer i et tyndt lag sand og derefter polymerisering af monomerer under anvendelse af varmestrøm. Derfor har betonoverflader lavere vandgennemtrængelighed, absorption, slidstyrke og som regel høj styrke. For at forbedre slidstyrken anvendes der også modstandsdygtighed mod kulde og fugt, polymere lakker til beton, mursten, sten, gulve mv.

Polymerbeton

Det har intet at gøre med den sædvanlige portlandcement. Den er dannet af en kombination af sten med et polymert bindemiddel, der ikke indeholder vand. Polystyren, akryl og epoxyharpikser er monomerer, der er almindeligt anvendt til fremstilling af denne type beton. Svovl betragtes også som en polymer. Serobeton bruges til bygninger, der kræver høj modstand mod sure omgivelser. Termoplastiske polymerer, men oftere termohærdende harpikser, anvendes som den vigtigste polymerkomponent på grund af deres høje termiske stabilitet og modstandsdygtighed overfor en lang række kemikalier.

Polymerbeton består af aggregater, der indeholder silica, kvarts, granit, kalksten og andre materialer af høj kvalitet. Enheden skal være af god kvalitet, fri for støv, snavs og for høj fugtighed. Manglende overholdelse af disse kriterier kan reducere styrken af bindingen mellem polymerbindemidlet og aggregatet.

Egenskaber af polymerbeton

Moderne byggematerialer adskiller sig fra dets forgængere. Det har følgende egenskaber:

 • Høj modstand mod kemiske og biologiske miljøer.
 • Sammenlignet med cementbetonprodukter har den en lavere masse.
 • Fremragende absorption af støj og vibrationer.
 • God forvitring og modstand mod ultraviolet stråling.
 • Absorption af vand.
 • Kan skæres ved hjælp af øvelser og slibemaskiner.
 • Kan genbruges som knust sten eller jord til brug som vejbygning.
 • Ca. 4 gange stærkere end cementbeton.
 • Gode varmeisoleringsegenskaber og stabilitet.
 • Ultraglat finish, som bidrager til en effektiv hydraulisk strømning.

anvendelse af

Polymerbeton kan bruges til nybyggeri eller reparation af gammelt materiale. Dens vedhæftningsegenskaber tillader genvinding af både polymer og konventionel beton på en cementbase. Lav permeabilitet og korrosionsbestandighed kan anvendes i svømmebassiner, kloaksystemer, drænkanaler, elektrolytiske celler og andre strukturer, der indeholder væsker eller aggressive kemikalier. Det er velegnet til konstruktion og restaurering af brønde, takket være dets evne til at modstå de giftige og ætsende spildevandsgasser og bakterier, der almindeligvis findes i VVS-systemer.

I modsætning til traditionelle betonstrukturer kræver det ikke belægning eller svejsning af beskyttede PVC-led. Du kan se brugen af polymerbeton på byens gader. Det bruges til opførelse af hindringer på vejen, fortove, dræningsgrave, springvand. Også på gaden tilsættes polymerbelægning til beton til asfalten, når der opbygges åbne områder, landingsbaner og andre genstande, der er under åben himmel og konstant udsættes for ydre atmosfæriske påvirkninger.

anmeldelser

Polymerbeton blev ikke bredt vedtaget på grund af høje omkostninger og vanskeligheder forbundet med traditionel produktionsteknologi. De seneste fremskridt har imidlertid medført en betydelig reduktion af omkostningerne, hvilket betyder, at brugen af disse produkter gradvist bliver mere udbredt. På trods af alle sine fordele i forhold til konventionel beton er der meninger om skjulte negative miljøfaktorer, der ofte opstår på grund af ukorrekt produktion, brug af ubestandige komponenter og forstyrrelser af proportioner.

Teknologien for polymerbetonproduktion har også mange nuancer og hemmeligheder, som ingen ønsker at afsløre. Og det siger sig selvfølgelig, at markedsprisen på polymerbeton er ret høj. Dette skyldes vanskelighederne med dets produktion og dyre komponenter, der bruges til at skabe det.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.