SundhedSygdomme og betingelser

Polio - hvad er denne sygdom? Årsager, symptomer og behandling af polio. Vaccination mod polio

I dag er der mange forskellige sygdomme, at en person står over for ekstremt sjældne. Men vaccinerede børn stadig tilstand fortsætter. Så polio, Hvad er denne sygdom, hvad dens funktioner, og om at vaccinere børn på segodnshny dag fra denne sygdom? Vi taler om dette senere.

Grundlæggende information om sygdommen

Først skal du forstå præcis, hvad der vil blive diskuteret. Polio - hvilken slags sygdom er det? I første omgang skal det bemærkes, at dette er en smitsom sygdom. Det kaldes en intestinal virus, som bor i den menneskelige krop i tarmen eller svælg. Men faren er, at han er i stand til at ramme hjernen og rygmarven. Det skal også bemærkes, at polio i mennesker er et andet navn - spinal lammelse af børn. De lider under det meste børn i alderen fra flere måneder til 6 år. Det er oftest påvirket barnets muskler.

Smitteveje

Polio - hvad er denne sygdom, hvordan den overføres?

Dette er en meget smitsom sygdom. Transmission måder :

 • gennem luften;
 • beskidte hænder;
 • med vand eller fødevarer;
 • sammen med fæces (fx når der skiftes ble).

Virus ind det menneskelige legeme ved luftvejene - næsen eller munden, hvor bevæger direkte ind i tyndtarmen. Der afregner han på inkubationstiden. Den virus kommer ind i blodbanen, hvor de har brug for at udvikle antistoffer imod det. og det forekommer i hovedparten af tilfældene. Barnet lider sygdom, hvorefter han producerede en livslang immune over for dette problem.

Det er vigtigt at bemærke, at virus selv er meget ihærdige. I det ydre miljø, kan den opbevares i seks måneder, det bringer stor som tørring og frysning.

Lidt historie

Denne børnesygdom (polio) betragtes som en svøbe for menneskeheden indtil midten af det forrige århundrede. Meget ofte er det ramte folk i Europa, der forårsager et stort antal dødsfald blandt børn. Men i 50'erne, forskerne var i stand til at udtænke en effektiv vaccine og polio ikke længere en dødelig sygdom. På det område af det tidligere Sovjetunionen med dette problem, har lægerne fuldt mestret indtil 1961. Men for nogen tid siden, i 2010, et nyt udbrud af polio blev indspillet i Tadsjikistan, hvor syg en gang næsten 700 mennesker. I dette tilfælde har 26 tilfælde været fatale. Samtidig har virussen trængt ind i Ruslands område, hvor det er nu tid til anden påvirker uvaccinerede børn.

Om de levende og ikke-levende virus

Liste over nogle sygdomme fuldender polio? Smitsomme sygdomme, som er kendetegnet ved alvorlige komplikationer og kan være dødelig. Det er derfor, i de seneste år læger kraftigste råde forældre til at vaccinere børn. Men der er en advarsel. Polio virus, der er indrejst af staten, betragtes som "vilde". Begge vacciner er blevet anvendt tidligere, med virus ineffektiv.

Indtil 2014 blev den anvendte vaccine med ikke-levende cellulære strukturer. Det blev kaldt inaktiveret. Nu forskere enige om, at en sådan forebyggelse er ineffektiv. Det er derfor nu mere vigtigt at bruge en "levende" vaccine. I dette tilfælde, børnelæger siger, at to vaccinationer, der er lavet i en alder af det første år af livet, vil blive gjort endnu inaktiveret forberedelse, som det blev gjort før.

Om farerne ved "levende vaccine"

Navnet "levende vaccine" ofte skræmmer mange forældre. Efter bevidst skulle have smittet deres barn ikke ønsker en. Så uanset om det er farligt ja, som det kan synes ved første øjekast? Lægerne siger, at risikoen for sygdom efter en vaccine er helt fraværende. Desuden beskytter også fra alle komplikationer, fordi kroppen bliver resistente over for alle stammer af viruset. Alligevel er sådan vaccine ikke podet børn med hiv og dem med svækket immunsystem fra fødslen.

På hærdelighed af sygdommen

Hvad andet bør man vide om sådanne sygdomme som polio? Den historie af sygdommen i den enkelte patients egen. Efter alt, det hele afhænger af præcis, hvordan det gik.

 1. I de fleste tilfælde, hvilket er mere end 90%, det er asymptomatisk polio. Barnet føler sig ikke noget, dens aktivitet er på det sædvanlige niveau. Hertil kommer, disse børn er bærere af sygdommen.
 2. Ca. 5% af barnet kan mærke lille ubehag. Dette kan være muskelsvaghed, manglende energi.
 3. Omkring 1-2% af tilfældene hos børn på baggrund af polio udviklede meningitis, som i øvrigt ikke fører til lammelse.
 4. Og mindre end 1% af tilfældene i børn tilfælde af lammelse.

Også læger siger, at efter lammelse af et barn kan komme sig helt eller delvist. Dette vil ske i årevis efter indsamling. Barnet kan hoppe tilbage i løbet af denne tid.

På former af sygdommen

Efter at have behandlet det faktum, at denne polio, hvilken slags sygdom, er det nødvendigt at overveje og de vigtigste former af sygdommen. Der er tre af dem, de er forskellige kliniske billeder.

 1. Mislykkede formular. Det forekommer oftest. Symptomatologien ligner andre sygdomme. Manifesteret akutte symptomer forsvinder inden for 3-5 dage. Diagnosticeret med polio i dette tilfælde, ikke umiddelbart, fordi det kliniske billede er meget lig influenza, almindelig forkølelse sygdomme, gastrointestinale sygdomme.
 2. Meningeal formular. I løbet af denne type sygdom er mere alvorlig, fordi den påvirkede hjerne skallen, som trænger virus.
 3. Paralytisk. I dette tilfælde er der et tab af motoriske neuroner i rygmarven, og i sjældne tilfælde, hjernen.

Afhængigt af hvilken type af sygdommen og symptomerne varierer.

polio symptomer

Hvordan virker polio sygdom? Symptomer - som vil hjælpe dig med at genkende en farlig sygdom. Som allerede nævnt ovenfor, oftest er det en mislykket form af sygdommen. I dette tilfælde, det hele begynder ganske skarpt: temperaturen stiger, måske en mild hoste, og tilstoppet næse. Også, er der øget svedtendens, kvalme, diarré og mavesmerter. Men det skal bemærkes, at selv i et større antal sager, har barnet ikke føler næsten intet for barnet og sygdommen går ubemærket hen og uden konsekvenser.

Når meningitis formular er langt mere kompliceret og farlig. Når betændelse involverer kappe patientens hjerne kan forekomme svær hovedpine, der ikke fjernes ved hjælp af narkotika. Det sker ofte i patienter med opkastning, som er helt uden forbindelse med fødeindtagelse og som et resultat ikke bringer den ønskede relief. Også læger nogle gange diagnosticere andre meningeal symptomer.

Den farligste og svært at tro, at det var paralytisk polio. Men det sjældent forekommer. Symptomatologi afhænger varianter af sygdommen:

 • Når spinal variant i en patient er perifer lammelse træg strømning, som i dette tilfælde kan dække lemmerne asymmetrisk. Der er også muskelsmerter, muskelsitren, inkontinens eller forstoppelse.
 • Gravis er den farligste. I denne form for den berørte rygmarven, som er ansvarlig for de respiratoriske og det kardiovaskulære system. Symptomer kan være følgende: tilstoppet næse, dyspnø, tale problemer, psykomotorisk agitation, en stigning eller fald i blodtrykket. Det skal også bemærkes, at hvis en sådan variant af sygdommen patienten ikke har tilstrækkelig sundhedspleje, kan være fatal i 2-3 dage.
 • Pontina udførelsesform er kendetegnet ved at i dette tilfælde påvirkes facialnerve kerne. Vejret gunstigt.

Den eksterne manifestation af sygdommen

Hvad er polio sygdom? Foto patienter er meget forskellige. Alt afhænger af den form af sygdommen. Som allerede nævnt ovenfor, det meste af problemet helt vil ikke påvirke ydre form af patienten. Nogle gange, men kan være atrofi af muskler i ryg eller den person, der vil forblive i en menneskealder. I sjældne tilfælde er børn deaktiveret. Så meget anderledes kan være polio sygdom, patienter med dette billede er endnu en bekræftelse. Det er umuligt at behandle problemet, enkelt og sikkert, selv om andelen af alvorlige tilfælde er meget lav.

Om vaccination

Hvad du skal gøre for at ikke blive syg med polio? Læger rådgive alle kiddies tid til at blive vaccineret. Der er to måder:

 • Med hjælp fra en inaktiveret vaccine. I dette tilfælde barnet en injektion.
 • Ved hjælp af en levende svækket vaccine, som administreres oralt i form af dråber. De har en lys salt smag.

Efter indgrebet, kroppen bliver stærk immunitet mod polio. Barnet vil aldrig fange.

Ofte forældre spørger børnelæger: "Er det muligt at gøre efter sygdommen polio vaccination eller ej?" Svaret er simpelt: nej. Hvorfor er det så? Det er simpelt. En person kan erhverve immunitet over for polio i to tilfælde:

 • efter vaccination;
 • genoprettelse fra sygdom.

Så vaccination mod polio efter sygdommen er fuldstændig ubrugelig effekt. Ja, og en hvilken som helst læge vil ikke vaccinere patienter, som allerede syge.

sygdomsdiagnosticering

Hvordan er det muligt at genkende sygdommen? I de fleste tilfælde gør det med en simpel inspektion, bygger kun på symptomerne alene kan ikke. Den endelige diagnose af den lagt først efter laboratorieforsøg læge. I de første par uger, kan virussen "se" i sekreter fra nasopharynx, hvorefter virus identificeret i afføringen. Andre materialer til forskning - blod, cerebrospinalvæske.

behandling sygdom

Vi regnede ud, hvor mange du kan gøre polio vaccination efter sygdommen (og hvorvidt), hvad er kendetegnene for sygdommen. Næste jeg ønsker at tale om, hvordan man kan håndtere dette problem. I første omgang skal det bemærkes, at behandling i hjemmet, bør du ikke polio, uanset form af sygdommen. Vil ikke hjælpe i denne sag, og folkemusik metoder. Kun narkotika hjælp giver den ønskede effekt.

Polio er der ingen enkelt medicin, lægen hjælper patienten i komplekset, ved hjælp af forskellige lægemidler sammen med fysioterapi. Det gør det væsentligt helingsprocessen af patienterne. Hvilken medicin er relevante i denne sag:

 • Drug "Paracetamol". Det har både antipyretisk og analgetisk effekt.
 • Antiinflammatoriske midler såsom "Ibuprofen" eller "Aspirin".
 • Hvis der er problemer med stolen, kan administreres afføringsmidler, og rehydrering. Disse er medicin som "Regidron" eller "Smecta".

Sammen med dette vil være meget egnet i en række af fysisk terapi, hvis formål - at returnere funktionaliteten af lemmer. Under den akutte fase for patienter samlinger vedlægge specielle puder, der holder dele af kroppen til at deformere. Dæk kan pålægges at mindske smerten. På et tidspunkt i genvinding af patienterne kan stift fastsætte en lem at stabilisere funktionen og formgenvinding, ikke kun for at reducere smerte, som det sker i trin akut sygdomsprogression.

Hvis vi taler om fysisk terapi, i dette tilfælde, kan være nyttige følgende procedurer:

 • hydroterapi, eller behandling med vand;
 • magnetisk når de udsættes for legemet ved hjælp af magnetfelter;
 • elektrostimulation - spændingen af muskler ved hjælp af en lavfrekvent strøm;
 • forskellig kompleksitet motion.

Hvad du behøver at vide om sådan et problem som polio? Patient historie er anderledes, det afhænger af den form for sygdomsforekomst, de individuelle egenskaber af kroppen, immunforsvaret og korrekt behandling.

Nuancerne er vigtige i polio

Figur ud af, om du kan blive vaccineret mod polio efter sygdommen, og som generelt sker en sygdom skal det bemærkes, at når dette spørgsmål er meget vigtigt i seng. Først og fremmest er det nødvendigt at reducere risikoen for paralytisk. For det andet tilvejebringer optimale betingelser for en svækket organisme. Som for fødevarer, så er der ingen strenge restriktioner. Hvis der er forstyrrelser i tarmen, er det nødvendigt at justere magt, der kun spiser kogte eller dampede retter.

Konsekvenser og komplikationer af sygdommen

Hvor farligt er polio? Virkninger af sygdommen kan være meget forskellige, når det virale problem. Så oftere end ikke blandt de komplikationer:

 • Respirationssvigt. Det sker i læsioner af respiratoriske muskler.
 • Myokarditis (inflammation er i hjertemusklen), der slår det arbejde af hjertet.
 • Forskellige læsioner i tarmen. Kan udvikle intestinal obstruktion, blødning, fordøjelsesbesvær.

Alle disse komplikationer er meget farlig og kan medføre døden.

Hvilket kan forekomme efter polio sygdom? Mest forskelligartede - fra akutte respiratoriske virusinfektioner og ondt i halsen til tarmlidelser. I de fleste tilfælde direkte med en historie af sygdommen er på ingen måde forbundet, snarere årsagen svækket immunitet. Men der er også sådan noget som postpoliomielitichesky syndrom. Den er kendetegnet ved:

 • muskelsvaghed og smerte;
 • træthed;
 • gangforstyrrelser;
 • synkebesvær;
 • åndenød.

Det er en neurologisk sygdom, som kan opstå selv efter 10 års børnesygdomme. Den nøjagtige årsag til alarmen læger er stadig ukendt.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.