ComputereUdstyr

Oversigt over seks-core processorer AMD FX-6100. Tekniske specifikationer, test og anmeldelser

Efter rækken af processorer fra AMD FX-modeller beriget med et stort antal kerner, tale om dem alle brugere, selv fans af Intel-produkter. Hvordan er det - prisen på processoren er to gange billigere end sin konkurrent, og produktivitet "kommer i hælene!" I denne artikel vil vi fokusere på nogle temmelig interessante ændringer AMD - FX-6100. Det faktum, at processoren har 6 kerner - en slags middling mellem den offentlige sektor og top-ende 8-core chip, som køber vil tænke. Men det vil være forkert. Mere præcist kan kaldes den mest kraftfulde processor enhed i et billigt budget klasse.

Læseren vil stifte bekendtskab med de tekniske karakteristika for processoren, se test tendenser og takket være anmeldelser af ejerne, få et fuldstændigt billede af denne bemærkelsesværdige AMD produkt.

største konkurrent

Måske ville verden ikke se på hylderne AMD-processor med seks kerner, men det er blevet uundgåeligt for sælgeren, når dens største konkurrent - Intel selskab - præsenterede markedet i midten sektor af budgettet klasse Core i3-2125 nyhed. Power low-end processorer (på det russiske marked var kun én krystal med "fænomenet" af gammel teknologi, der undgås ved alle købere) fra AMD på det tidspunkt ikke var nok til at beskæftige sig med en konkurrent, og ændringer til otte kerner kæmpet om herredømmet med Core i5. Det var nødvendigt at holde et åbent pris niche.

Producenten fremlagde verdenssamfundet flere produkter til en pris, budget niche. de er alle lidt forskellige fra hinanden omkostninger og ydeevne. Denne beslutning var at banke en konkurrent. Den nye processor er AMD FX-6100, dens egenskaber og prisen straks tiltrukket sig opmærksomhed fra køberen. Absolut nyhed var interessant, fordi det var seks kerner, som drives uafhængigt af hinanden om bord krystal. Fra det øjeblik begyndte slaget ved the Titans: Intel vs AMD.

tekniske egenskaber

Forbruger klart kom til at smage den tilgang til skabelsen af producenten af processoren, fordi den er skabt for selskabets ingeniører har udviklet en helt ny kerne af Zambezi, nægter at bruge den gamle teknologi. Som et resultat, den nyhed AMD FX-6100 BOX modtaget følgende specifikationer:

 1. Interaktion med bundkort baseret på Socket AM3 / AM3 +.
 2. I fremstillingen af nye 32 nanometer produktionsprocessen, som gjorde det muligt at placere på en enkelt chip på 1,2 milliarder transistorer.
 3. Antallet af computing processer svarer til antallet af kerner - 6 stk.
 4. Nominel kerne frekvens på 3300 MHz (3900 til Max Turbotilstand).
 5. Bruger fuld cache-hukommelse af alle tre niveauer.
 6. Processoren understøtter to kanaler af DDR3-hukommelse, der opererer ved frekvenser 1333/1600/1866 MHz.
 7. Det understøtter alle sæt instruktioner til 32-bit og 64-bit programmer, herunder MMX.
 8. Termiske spidsbelastninger ikke overstiger 95 watt. Vi taler om en base frekvens på 3300 MHz. Ved at øge varmeafledning ydeevne kan være op til 150 watt.

Udseende og emballage

Lad processoren AMD FX-6100 og er den mindste enhed i systemet, men så skal det i emballagen til "hjertet" af computeren altid være smuk og enorme. Det er værd at bemærke, at fabrikanten har fuldstændig ændret udformningen af udseendet af kasserne for alle Black Edition serien processorer. I stedet utopisk sort det er lavet med rød og hvid stil, der passer til alle AMD-produkter. Den vigtigste attribut - emballagen med et vindue til CPU'en fordybelse - har ikke ændret sig. Indholdet af kasserne til alle mærker er identiske og har længe været betragtet som normen:

 • processoren selv i en lille plastikpose, der er i stand til at beskytte enheden fra fysiske påvirkninger under transporten;
 • branded AMD mærkat på ejeren af systemet enhed;
 • kølemodul (radiator og ventilator);
 • farverige guide med billeder for montering af processoren og køleren samling;
 • en masse "papiraffald" (foldere, certifikater, garanti og anbefalinger).

Overclockers anbefaler, at du læser producentens garanti, fordi det siges, at en tre-årig garantiperiode afbrydes i tilfælde af overtrædelse af basistolden, som enheden tilhører, og hyppigheden af kerner.

Spørgsmål til kølesystemet

Kølere, som blev leveret i samme pakke med enheden, altid fik en dårlig score på fans til at opleve processorkraft gennem overclocking. Derfor er produktet AMD FX-6100 Six-Core Processor var ingen undtagelse. Aluminium heatsink med en kobberkerne på basen og 70-mm køler ligner noget svag. Men ifølge fabrikanten, dette system er i stand til at klare CPU køling ved spidsbelastninger op til 100 watt.

Da brugerne i deres anmeldelser for de nominelle frekvenser (3300-3900 MHz) på kølesystemet er nok, men overclockere bør overveje mere avancerede kølere fra verdenskendte mærker. Følgelig til processoren i sådanne tilfælde er det tilrådeligt erhverve ikke BOX-version og foretrække OEM-forsyning.

sports interesse

Naturligvis alle de potentielle købere er interesserede i at sammenligne de to processorer i én niche fra forskellige producenter. For renheden af forsøget AMD FX (TM) 6100 seks kerner bør sammenlignes i test med Intel Core i3-2125. I virkeligheden er disse to identiske processor, i henhold til deres tekniske egenskaber og pris, selvom sidstnævnte har kun to kerner.

Som det fremgår af testresultaterne, i ressourcekrævende applikationer, der kræver processorkraft (arkiveringssystem, adgangskode krakker, encodere, video og lyd, matematiske beregninger), førende nyt produkt fra AMD. Utvivlsomt, udførelsen af de to kerner 6. Dog ændrer situationen, dramatisk i benchmarks, når testen er involveret bare én kerne - Intel Core i3-2125 vinder med en enorm kløft fra en konkurrent (Cinebench R11.529, 3DMark).

Men med et åbent spørgsmål spil. Programmer, der er "fængslet" under drift af en eller begge kerner, ingen tvivl om, viser de bedste resultater med en Intel-processor. Og alle de andre, for hvilke de nødvendige systemets generelle ydeevne, viser gode resultater med en krystal AMD FX-6100. Det er værd at bemærke, at i de seneste år, mange spil beslutningstagere skrive koder uden henvisning til flow-processorer henholdsvis AMD nyheder flere chancer for at vinde i udførelsen af en konkurrent.

Højere, hurtigere, stærkere

I medierne, kan du finde en masse "eksperter" argumenter, der hævder de andre, processoren AMD FX-6100 Seks er en let udgave af sin storebror FX-6300. Logisk set de to processorer i samme masse parametre: antallet af kerner, cache-hukommelsen grænseflade, instruktioner, varme og teknisk proces. Her er blot et andet chipsæt, der anvendes til fremstilling deraf, og teknologi har små forskelle. Test vil sætte alt på sin plads.

 1. Henvisning Geekbench processorer test viser, at ydelsen af processor 6300 er 7677 enheder (i denne parameter er 6100 6945).
 2. AMD FX-6100 processor understøtter ikke FMA3 funktion, der bruges til at fremskynde opgaver.
 3. Crystal 6300 er hurtigere end 10% af alle ansøgninger med den opdaterede Turbo Core AMD manuel udgave (video redaktører og 3D-modellering).

Den rigtige strategi

Mange potentielle købere ønsker at gennemføre overclocking AMD FX-6100, af ejerne førte til den konklusion, at det er nødvendigt at købe en ordentlig kølesystem for at beskytte chippen mod overophedning. Valget falder på de dyre enheder fra High-End-klassen, hvis værdi ikke kan sammenlignes med prisen på processoren. Naturligvis køberen straks opgiver sine lyster. Skynd her er ikke nødvendigt, det vigtigste - at kende sandheden: alle køligere på markedet, placeret under en vis varme, entydigt effektiv udgave BOX.

Valget af anstændige kølesystem inden 3000 rubler er ganske stor, og for de fleste købere den udføres ikke om kendetegnene for det niveau, og der er en pind til brand. Fremragende bevist Zalman enhed, Scythe, Deepcool, Cooler Master. Enhver køler garanteret til at klare den ønskede fra valgmulighederne opgave. CPU AMD FX-6100 med 95W varme skal afhente kølesystemet med en og en halv sats. Dvs. køleren skal klare effekttab af processoren til 142,5 watt.

overclocking potentiale

Mange tilflyttere efter installation mærket AMD Catalyst softwaren, opdager, at den ene af de applikationer bogmærker indeholder oplysninger om processoren, hvilket indikerer en nominel processor frekvens og overclocking potentiale. Meget ofte brugeren overvejer ciffer lig med 4,3 GHz, selvfølgelig, det accelererer krystal er maksimeret.

Gør det i de indledende faser er det ikke nødvendigt, i IT-teknologi eksperter anbefaler at overclocke processoren AMD FX-6100 3,3 GHz til det maksimale niveau specificeret i enhedsspecifikation - 3,9 GHz Max Turbo-tilstand. Det er nødvendigt at arbejde i denne tilstand, at observere temperatur egenskaber af kølesystemet, herunder en software måde med specialværktøj. Hvis der er problemer, reducere hyppigheden af 100 enheder. Hvis varmen under kontrol, og processoren er stabil, kan man begynde at øge frekvensen i intervaller på 100 MHz.

Overclocking guide

Sådan overclocke AMD FX-6100? At dømme efter anmeldelser i medierne, mange brugere er interesseret i et komplet trin for trin guide med anbefalinger til overclocking. Intet problem:

 1. Se computerens BIOS.
 2. «Avanceret» Gå til fanen.
 3. Vælg «JumperFree Konfiguration».
 4. Find menuen «CPU Ratio».
 5. Fundet til højre for menuen er der en indstilling «auto». Det er nødvendigt at klikke på det i den liste, der vises, skal du vælge den korrekte multiplikator (19,5h svarer til en frekvens på 3900 MHz).
 6. Gem og genstart computeren.

Kun i denne saga med accelerationen slutter ikke, fordi mange brugere er opmærksomme på kølesystemet i det mindste, så hele ansvaret antaget af producenten. AMD FX-6100 processor Seks er udstyret med sikkerhedssystem mod overophedning (58 grader Celsius). Beskyttelse fungerer perfekt - det reducerer bare kernen ur til det halve, foreskrive den ønskede valgmulighed i BIOS. Der er to måder at løse problemet: enten at levere kraftfulde kølesystem, eller at bedrage låsen.

Gå på kanten

For hele overclocking processoren AMD FX (TM) 6100 brugere nødt til at se ind i sin kontrol spænding. De vigtigste ting - ikke tage sig tid til at opnå de resultater, du har brug for at langsomt, men sikkert ændre parametre og overvåge temperaturen af krystal. Mens i BIOS-menuen, når du installerer en faktor, du har brug for at finde endnu et punkt - «CPU Over Voltage». I feltet i stedet for «Auto» indstilling, skal du angive spænding. Fagfolk anbefaler at starte med en 1,21 volt. Efter at have gemt og genstart af systemet er nødvendig for at kontrollere stabiliteten af arbejdet. Hvis frekvensen af kerner er nulstillet - at reducere hyppigheden af processoren.

Som et resultat, metoden til trial and error, vil du komme til et korrekt resultat. Det skal bemærkes, at disse tal er forskellige (3600 MHz og 1,24 V, 3900 MHz og 1,36 V) for hver computer. Efter opløsningen af mange ejere i deres anmeldelser rådes til ikke at stole på den mest, fordi processorerne ikke har tid til at køle ned i grund peak tid belastninger henholdsvis arbejde låsen.

CPU Stresstest

Mange brugere, at dømme efter deres svar, ikke meget klart spørgsmål for at teste den overclocket processor, fordi på internettet er så mange af sådan software, at øjnene divergerer, når du vælger. Test af stabilitet af processoren AMD FX-6100, blev de særlige kendetegn ved hvilke ændres af brugeren, til at producere fagfolk anbefaler at bruge OCCT programmet. Det faktum, at kun dette program kan udføre test i henhold til bestemte parametre og giver en masse nyttige oplysninger.

For at indstille parametrene i programmet OCCT brugeren skal installere testtid (10-20 minutter er normen). Nødvendigvis angive en version af testen (32 eller 64 bit). Test mode vælge det maksimale - et stort sæt, og antallet af tests er bedre at indstillet til "Auto".

Foruden testresultatet, ved afslutningen af programmet brugeren får mulighed for at overvåge temperaturen og spændingen af processorkerner i processen med lastning. Systemet vil naturligvis, hænger. Dette er normalt, fordi alle de ressourcer af picks OCCT.

anmeldelser ejere

Mange købere i tankerne som var processoren AMD FX-6100 Six-Core, anmeldelser ejere er interesseret i udvidet form - styrker, svagheder, og hvad de gav udtryk for.

 1. Positive anmeldelser er primært beskæftiger sig med overkommelige priser, hvilket er meget lavt for sådan en produktiv enhed. Denne processor vil klare enhver tilgængelige på markedet spillet. Alt afhænger direkte på grafikkortet, og ingen kan sige, at krystal kerne er svag eller mangler.
 2. Der er potentiale til at sprede fremtiden. Forudsat det er en ulåst multiplier, men har en mærkelig beskyttelse mod overophedning.
 3. Processoren understøtter alle de instruktioner, og derfor vil selv arbejde med applikationer skrevet til Intel-produkter (dette gælder for flere softwareudviklere).

Og hvis vi taler om de mangler, til at begynde med, bør du være opmærksom på omkostningerne ved enheden og lignende konkurrenter i denne prisklasse. Og først derefter er det muligt at studere andre folks anmeldelser.

 1. Den svage kølesystem BOX version af processoren.
 2. Krystal ikke accelereret til 3900 MHz Max Turbo-tilstand.
 3. Multiplikator låst, er der ingen måde at ændre frekvensen af processoren (filmen er ikke længere til processoren, og sælgeren, som gav køberen en billig bundkort, der ikke understøtter overclocking).

Som konklusion

Efter en anstændig gennemgang og sammenligninger af processoren AMD er FX-6100 med sine konkurrenter det indtryk, at enheden helt. Lave omkostninger, høj ydeevne, overclocking potentiale - alt, hvad der er nødvendigt for at en hvilken som helst computer ejer. Ja, alt er godt, men kun for en vis periode, indtil den nye teknologi og gennemføres i ny software eller spil. Så magt processoren er ikke nok. Men hvis du tror det, så venter på perfektion, vil den potentielle køber aldrig være din egen computer.

Lave omkostninger processor i budgettet prisklasse kun tillader køberen at indsamle mig selv en pc på deres egen økonomi. Det er værd at bemærke, at budgettet computere er indkøbt til kontorer, virksomheder og hjemmebrugere, der ikke kræver komplekse matematiske beregninger og endnu mere gaming præstationer. Derfor, for at sammenligne en given processor med High-End-klassen giver ingen mening.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.