FormationUngdomsuddannelse og skoler

Orden og kaos i naturen. Hvad er nogle eksempler på overgangen fra kaos til orden eller omvendt?

Wildlife er nok det mest slående eksempel på bestilling og selvorganisering, kan det samme siges om verden af livløse natur. Er der nogen konkrete eksempler på overgangen fra kaos til orden eller omvendt? Lad os undersøge.

store verden

Livløse verden, fra molekyler og atomer og pumpe- planeter og galakser, kan have både et ordnet system og uorganiseret. Begrebet "kaos" og "orden" - er helt relativ. De kan ikke være absolut i naturen. Fysikere og matematikere har konkluderet, at visse oplysninger i eventuelle systemfejl objekter. Fx farve, størrelse og afstand mellem objekter og lignende. D. Eksempler på overgangen fra kaos for at bevise, at der i naturen har tendens til alle bestilling.

Eksempler på overgangen fra kaos til orden

trang til orden altid hersker på partiklen niveau, fx overladt til sig selv, elektroner, protoner og neutroner tendens til at finde hinanden til dannelse molekyler. Globalt planetarisk vragrester, herunder enhver vragrester, at være i det åbne rum, før eller senere fange de store - stjernerne. Så der er naturlige satellitter.

to ekstremer

Udtrykket "kaos", som det blev beskrevet selv antikke græske filosofi er tragisk pervoedinstva plads, i begyndelsen og slutningen af alle levende og ikke-levende. Samtidig er det er kilden til enhver udvikling - uordnet, almægtig og upersonlig. Alle større processer i naturen skyldes den naturlige tendens af energi til spredning, som er ledsaget af tab af ordren. For eksempel er rødglødende objekt gradvist afkølet til omgivende temperatur.

Antages det, at alt, der er selv de mindste partikler i universet ikke fast til hinanden, og kan let flyttes fra sted til sted (enten i teorien om universets gas), kunne det være tegn på ønsket om evig kaos. Returnere dem til deres oprindelige tilstand er kun mulig ved ekstern intervention - i sig selv partikler vil aldrig vende tilbage til sin oprindelige konfiguration.

Kan forårsage kaos til orden?

Ønsket om at kaos er eksemplificeret elementære fysiske ændringer (f.eks køling varmt metal stykke) og mest komplekse rearrangementer for alle mulige omdannelser af stofferne. Men du kan give konkrete eksempler på overgangen fra kaos til orden. Nogle gange næsten intet kan forekomme komplekse strukturer i alle størrelser. Natur millioner af år siden havde længe været besluttet og sat sig, hvor der skal være orden, og hvor kaos.

Hvordan har oprettelsen af idealet om et ordnet system, er i overensstemmelse med naturens love? Alt elementære og vanskelig på samme tid. Orden og kaos i naturen lever side om side i et enkelt mellemrum. Weave to modsætninger vises tilfældigt fra tilfældig dannelse er født noget usædvanligt, struktureret og overskuelig.

Beskriver de lyseste eksempler på overgangen fra kaos til orden, værd at nævne om den usædvanlige plante kaldet "romanesco". Unik naturlige mesterværk, der minder om overfladen af gamle mollusk skaller, er et eksempel på en automatiseret adfærdsmæssige model, hvor både orden og kaos arbejder hen imod det samme mål. Disse to uadskillelige filosofiske kategorier kan kaldes selvstændige enheder. Tja, at de to yderpunkter kan sameksistere harmonisk i vores store univers ...

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.