SundhedMedicin

Ontogeni: typer og egenskaber

Ontogenesis - processen med individuel udvikling af organismer fra begyndelsen af sin eksistens indtil slutningen af livet. Dette udtryk blev foreslået af Ernst Haeckel, en tysk videnskabsmand, i 1886. I denne artikel vil vi kort overveje ontogeni, dens former og deres specificitet i forskellige arter.

Den ontogeni af enkelt og flercellede

I protozoer og bakterier det næsten sammenfaldende med cellecyklussen. Disse organismer ontogeni begynder med fremkomsten af encellede organisme ved at dividere mor celle. Det afsluttede dødsprocessen opstår som følge af bivirkninger, eller en anden afdeling.

Ontogeni multicellulære arter, der formerer sig ukønnet, begynder med, at der adskiller en gruppe af celler (tilbagekaldelse, for eksempel processen med spirende hydra) fra moderorganismen. Deling mitose, disse celler danne en ny person med alle de organer og systemer. I arter, der formerer seksuelt, ontogenesis Processen begynder med befrugtning, hvorefter zygote er dannet, som er den første celle af en ny person.

Ontogenesis - er omdannelsen af kroppen til en voksen?

Vi håber, at du har korrekt besvaret spørgsmålet, siden begyndelsen af denne artikel, er vi interesseret i den beskrevne koncept. Og de typer af ontogeni og selve processen, som du måske husker, gælde for hele organismens liv. De kan ikke reduceres til væksten i den enkelte at omdanne det til en voksen. Ontogenese - kæde komplekse processer, der foregår på alle niveauer i organismen. Resultatet er dannelsen af deres vitale funktioner, strukturen i navnene på individer af denne art, og evnen til at reproducere. Den ontogeni af afsluttede processer, der fører til aldring og derefter død.

De følgende to perioder adskilt i ontogenese - føtal og postembryonic. Først dyret embryon dannet. Han dannede de store organsystemer. Dernæst kommer postnatale periode. I løbet af sin formative processer ende, så kommer puberteten, og derefter - reproduktion, aldring og endelig død.

Realiseringen af arvelig information

Ny person modtager fra generne af forældrene slags instruktioner, der angiver, hvilke ændringer der vil ske i kroppen for en vellykket gennemførelse af deres livsforløb. Derfor er vi interesseret i processen - er realiseringen af arvelig information. Herefter vil vi se på i flere detaljer ontogenese (typer og egenskaber).

Direkte og indirekte ontogenese

I den direkte type organisme er kommet i stand, i store træk svarer til den voksne, er der ingen fase af metamorfose. I den indirekte typen vises larve, som adskiller sig i sin indre og ydre struktur af en voksen organisme. Det adskiller sig i fremgangsmåde bevægelse natur magt, og har også en række andre funktioner. Larver omdannet til en voksen som følge af metamorfose. Det giver kroppen flere fordele. Denne form for udvikling er undertiden kaldes larver. Lige type forekommer i livmoderen og nelichinochnoy formular.

Lad os betragte i hver af dem mere detaljeret.

Indirekte ontogenesis: typer, perioder

Det bliver fejret i mange arter af hvirvelløse dyr og nogle hvirveldyr (padder, slanger). I processen med udviklingen i dem er enten en eller flere larvestadier. Dens eksistens skyldes relativt små reserver æggeblomme indeholdt i æg fra disse dyr. Desuden er det forklares med behovet for at ændre det levende miljø i udviklingsprocessen eller nøjes arter, som er parasitiske, inaktive eller stillesiddende livsstil.

Udviklingen af en komplet og ukomplet forvandling

Udklækkede larver lever i lyset af deres egne. De lever aktivt på, udvikle sig og vokse. De har en række særlige midlertidige (provisoriske) organer, som er fraværende i voksne. Larver (indirekte) form for udvikling er en fuldstændig eller ufuldstændig forvandling. Denne opdeling er foretaget på grundlag af funktionerne i metamorfose, som er karakteriseret ved en bestemt ontogenese. Typer det kræver en mere detaljeret undersøgelse, så fortæl os mere om dem.

Når det kommer til den ufuldstændige transformation, født larve i sidste ende mister larver organer og modtager konstanter, som er karakteristiske for den voksne organisme (husk, for eksempel de græshopper). Hvis udviklingen udføres med fuldstændig forvandling, larve bliver fast første dukke. Så kommer det fra en voksen person, som er meget forskellig fra larverne (husk sommerfuglene).

Hvorfor larver

Betydningen af deres eksistens, måske, er, at de ikke bruger sådanne fødevarer som voksne, hvilket udvider maden base af arten. Vi kan sammenligne fx fødevarer larver og sommerfugle (blade og nektar, henholdsvis) eller haletudser og frøer (zooplankton og insekter). Hertil kommer, at mange arter, mens der i larvestadiet, der aktivt udforsker nyt territorium. Larverne af muslinger, for eksempel, er i stand til svømning det er ikke rigtigt af voksne personer, der er stort set ubevægelige.

Udvikling af en metamorfose i padder og fisk

udvikling typer (ontogeni), der stammer fra metamorfose er karakteristiske for hvirveldyr såsom padder og fisk. For eksempel æg af frøen Tadpole former (larver), som i sin struktur, levested og levevis er meget forskellige fra voksne. Haletudser har gæller, hale, body sidelinier, to kamre hjerte. Ligesom fisken, han har en cirkulation. Når larven når et vist niveau af udvikling, dens metamorfose finder sted, hvor der er tegn karakteristiske for en voksen organisme. Dette er, hvordan over tid haletudse bliver til en frø.

Padder eksistens larvestadiet giver mulighed for at bo i forskellige miljøer, og bruge forskellige fødevarer. Haletudse, for eksempel lever i vand og spise vegetarisk mad. Frøen spiser dyret mad og er for det meste jordiske liv. I mange insekter er der et lignende fænomen. Ændring af miljøet, og således levevis under overgangen fra larvestadiet til voksenstadiet, reducerer intensiteten af kampen for overlevelse inden for en given art.

Direkte form for udvikling

Fortsætter med at beskrive de vigtigste former for ontogeni og gå til den næste - lige. Det kaldes også nelichinochnym. Han er i livmoderen og yaytsekladnym. Kort karakterisere disse typer, stadier af ontogenesis er væsentligt forskellige fra hinanden.

Yaytsekladny typen

Det er observeret i en række hvirveldyr, samt fugle, krybdyr, fisk og nogle pattedyr, hvor æg er rige på æggeblomme. Embryoet udvikler derfor inde æggene i lang tid. Grundlæggende livsfunktioner udføres embryonale membraner - særlige provisoriske organer.

Pattedyr, lægge æg

Der er 3 typer af pattedyr, lægger æg, der ikke er typisk for denne klasse som helhed. Men hvalpene die mælk. Dette er karakteristisk for pattedyr i almindelighed. Platypus lægge æg (billedet ovenfor), lang næse hugorm og korotkonosaya. De bor i Australien, Tasmanien og New Guinea, og tilhører ordenen af Monotremerne.

Disse dyr ligne krybdyr ikke kun lægge æg, men også strukturen af ekskretionsorganerne, reproduktive, og fordøjelsessystemet, samt mange anatomiske træk (struktur af rygsøjlen, ribben og skulderåget, strukturen af øjet). Monotremerne dog overvejes til pattedyr, fordi deres hjerte har fire kamre, er de varmblodede, dækket med pels, die deres unger med mælk. Foruden pattedyr er kendetegnet ved en række træk ved strukturen i deres skelet.

prænatal form

Temaet "ontogeni typer og deres karakteristika," vi næsten afdækket. Vi har dog ikke talt endnu om sidstnævnte, prænatal klasse. Det er karakteristisk for mennesker og højere pattedyr, oocyter der næsten ingen protein. I dette tilfælde alle vitale funktioner realiseres gennem den resulterende embryo moderens organisme. Til dette formål, mor til fosteret og placenta væv udvikler - et særligt organ foreløbigt.

placenta

Dette organ eksisterer kun under graviditeten. Placenta hos mennesker er i legemet af uterus sædvanligvis på bagvæggen, mindst - på forsiden. Helt det er dannet omkring 15-16 ugers svangerskab. På 20. uge efter placenta fartøjer begynder at forekomme aktivt udveksling.

Moderkagen er en mand - en rund flad skive. Dens vægt ved levering er ca. 500-600 g, tykkelse - 3,2 cm, og diameteren - 15-18 cm2 overflade af placenta er :. Maternal og frugt.

I slutningen af graviditeten er der en fysiologisk ældning af moderkagen. Den ledsages af forekomsten af salt deposition sites, reduktion af udvekslingen overfladeareal. Fødedygtige proces fortsætter ontogenese.

Typer, som vi gennemgået, blev beskrevet kun kortvarigt. Vi håber du vil finde i denne artikel alle de nødvendige oplysninger. Definition og typer af ontogenesis bør være godt at vide, hvis du bliver klar til eksamen i biologi.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.