SundhedSygdomme og betingelser

Ondt i halsen: årsager og patogenese

Ondt i halsen, eller pharyngitis, udvikler sig på grund af virkningen af virus streptokokinfektion. Den inflammatoriske proces involverede slimhinden i svælget, den bløde gane, mandler, samt muskel- og retropharyngeale lymfeknuder. Begrænset betændelse i den bløde gane og mandler svælg lymfoide ring kaldet angina.

Ved karakteren af nederlag ondt i halsen er klassificeret i: bluetongue, krupøs, difteri, mavesår, phlegmonous. Efter oprindelse - på den primære og sekundære, og strømningen - akut og kronisk. Primær akut pharyngitis sker hovedsageligt på grund af underkøling af hele kroppen eller lokale virkninger af kulde på slimhinden i svælget, sædvanligvis efteråret og foråret, dvs. i årstider med store udsving i lufttemperaturen. Ondt i halsen kan også forekomme under inhalation af giftige gasser, kemiske irritanter (syrer, baser, vandig ammoniakopløsning, formalin). Ætiologien for pharyngitis er også forbundet med smitsomme sygdomme og virussygdomme. udvikle ondt i halsen og komplikation af sygdomme, såsom stomatitis, rhinitis, laryngitis, tracheitis.

Kommunikation mellem pharyngitis og inflammation af slimhinderne i næse, svælg og luftrør er så tæt, at i de fleste tilfælde, kan diffuse processer i Charter ikke være primært ramte organ. Derfor, i disse tilfælde er begrænset til en diagnose af "katar i de øvre luftveje." Pharyngitis som en nosologiske sygdommen er diagnosticeret, når kliniske tegn er primært manifesteret ved halsen.

patogenese

Den svælg er lokaliseret så mange lymfoide formationer. Mandler (akkumulering af lymfevæv i slimhinden i svælget) spiller en vigtig rolle i at beskytte kroppen mod patogener. Mandler svælg ring "informere" immunsystemet af arten af antigenet, der indtages med mad, vand og luft. Desuden er disse antigen igangværende differentiering af lymfocytter i deres effektorceller, som forårsager immunsystemet, så svælg lymfoide system havde en større rolle i patogenesen af infektionssygdomme. Dette skyldes det faktum, at slimhinden i mandlerne og lymfoid svælg ring har mange fordybninger (krypter) og folder, som indeholder saprofytiske og patogene mikroflora: streptokokker og stafylokokker, sartsiny, actinomycetes, Pasteurella, svampe, Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli, og andre bakterier. Men mikroflora på disse områder yngler ikke på grund af eksponering for de cellulære og humorale faktorer i immunsystemet. Dette bevarer balancen mellem makro- og mikroorganismer. Men reduktionen i den samlede modstand af organismen og de beskyttende mekanismer i pharynx under indflydelse af ætiologiske faktorer skaber, betingelser for udviklingen af mikroflora og forbedre dens patogene virkning. Mikroorganismer og deres metaboliske metabolitter irritere slimhinderne, trænger amygdala og forårsage betændelse i dem. Produkter inflammation og mikrobielle toksiner absorberes i blodet og forårsage forgiftning, hvorved der er en feber, forværrede almentilstand, øget regionale lymfeknuder. Betændte mandler ikke fuldt tjener en beskyttende funktion og kan gated for indtrængen af mikroflora, som forårsager udviklingen af sepsis i kroppen.

Halsbetændelse hos børn er ledsaget af en halsbetændelse, hypertermi, hævelse af mandler, lymfeknuder stigning og ømhed. Den mest modtagelige er børn 4-11 år. For at bekræfte diagnosen er det nødvendigt at foretage en bakteriologisk undersøgelse.

Patienter med diagnosen "betændelse i halsen" behandling administreres under anvendelse af antibakterielle lægemidler, omsluttende midler, beroligende irriteret hals og betændt slimhinde.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.