HjemlighedHavearbejde

Når du starter såning gulerødder i foråret? Plantning såningen kalender gartnere

Erfarne gartnere på forhånd forbereder sig såning af gulerødder. De ved, at uden overholdelse af visse landbrugsmetoder og vilkår for landing en god høst ikke får det.

Når du starter såning gulerødder i foråret?

Til plantning helst vegetabilsk kræver optimal jordtemperatur. Optimal timing af værker er bestemt af de klimazoner.

Såning gulerod forår til gartnere syd for Rusland i lang tid er allerede begyndt: de tidlige gulerødder nødt til at blive plantet i marts mid - april kl podzimnego opbevaring - i begyndelsen af maj.

I klima i det centrale Rusland (centrale region, Sibirien, Uralbjergene) til vilkårene i arbejdet skal behandles rimeligt og især ikke i en fart. Nattefrost kan skade planter eller i bedste fald bremse deres spiring.

Et tegn på jorden klar til plantning gulerødder er dens varmer op til temperaturen om natten er ikke mindre end 4 grader. gulerod såning foråret for en god høst bør begynde, når jorden er tilstrækkelig løs, er overskydende fugt væk. Hvis kompressionen i hånden af jorden vil forblive klump, men bør ikke plantes: efter at grave og løsne jorden er for meget fugt, hvilket gør det vanskeligt at få adgang af ilt til frøet. Efter gradvis opvarmning af jorden, når overskydende fugt er væk, og vil være nattefrost, kan du begynde at plante gulerødder i foråret. Normalt er dette slutningen af april, begyndelsen - midten af maj.

Såning gulerod forår: Kalender

Tips til gartnere er de faser af månen. Det menes, at det er umuligt at engagere landing drift under nymånen og fuldmåne. I april-maj-juni 2015. Fuldmåne datoer: April - 5, maj - 6 Juni - 3; New Moon: April - 18, 19, maj - 18, 19, 20 Juni - 16, 17, 18.

Rodfrugter er plantet i fasen med ældning (aftagende) månen, efter fuldmåne.

Baseret på beregningerne, en gunstig afgrøde er gulerod fjeder:

  • i maj - fra 8 til 18;
  • i juni - den 4.-15.

Den optimale tidspunkt for såning af gulerødder i foråret - de første ti dage af maj. grundtilstand er tæt på ideel for værker med rodfrugter: frysning nætter der, fugten i jorden er stadig tilbage.

Harder tæller indehaves af Stoyanov Månen i tegn i dyrekredsen. Denne tilgang definerer følgende som gunstig gulerod såning tid i foråret 2015:

  • slutningen af april - 25, 28, 29, 30;
  • Maj - 8, 9, 12-17, 27;
  • Juni - 4,5.

Under hensyntagen til månens kalender og tilstanden af jorden i haven, kan du nemt forberede til brug.

Frø af gulerod: hvor man kan få, hvordan man kan købe?

Erfarne gartnere er ved at forberede deres frø. Gulerødder - toårig plante, frø opnået efter blomstring rodfrugt i det andet år. Det er simpelt: spire bedst ved, i begyndelsen af maj plantet i haven ejeren mener, gulerødder (snarere end en). Blomstrende gulerod - en stor honning plante, så det er muligt at bestemme det sted, ved siden af agurk drivhuse. Haven ser meget æstetisk tiltalende, da en stor blomstrende plante med små hvide blomster, samlet i blomsterstanden-paraplyer. I september-oktober frøene modnes. Anlægget er bedst skæres med paraplyer, sætte modnes vertikalt i to uger, så kan du sætte vandret til frø samling. Frø kan gemmes i kulden, den eneste hindring for en god høst kan tjene deres konstante befugtning.

Frø -organisationer sælge deres frø, kan de købes via internettet (gøre et bedre job en måned før plantning) eller i butikkerne.

At købe frø i små kamre i specialiserede afdelinger af butikker kan forårsage dårlig høst: i en pose kan ikke være den slags, en lille mængde af frø eller udløbet.

At købe frø fra afslappet sælgere, selv observere hvad angår såning gulerødder i foråret, kan du finde dig selv uden afgrøde.

Piller, frø på bånd eller i løs vægt: der er bedre?

De gartnere, der sår gulerod granulat forår, ved, at selv om disse frø er dyrere, mindre besvær med dem. Sammensætningen omfatter granuler vækstfremmere og mikronæringsstoffer. Så at de "fortjent" under spiring af deres behov for at holde konstant fugtig jord, hvis pillerne tørres op, vil gulerod frø ikke spire gennem skallen. Med forbehold for alle afgrøder landbrugspraksis af piller er højere lønomkostninger til udtynding mindre, bør frøene blive plantet i korn mindre, da spiringen bedre.

Frø på bånd: det menes, at denne metode er godt for "dovne", og lagde strimlerne, dækket med jord, vandes - og vokse gulerødder meget, er det ikke nødvendigt at tynde ud. Det er ikke så indlysende! Købte frø på bånd netop behandlet lim, spiringen af absolut den samme som over det sædvanlige. Derfor, hvis frøene ikke er steget - bare "skaldede pletter" i rækken af kimplanter. Og hvis den frøspiring sats ikke er garanteret, er det nødvendigt at sætte ind i rillen af ikke én, men to, undertiden tre bånd. Mange gartnere foretrækker at plante frø på bånd "i deres egen præstation." Til denne pasta er kogt, afkølet, de er overtrukket tidligere fremstillet strimler af tyndt papir (normalt toilet), forsigtigt drysses frø.

Udsæd gulerod spring konventionelle frø - den mest traditionelle. Gartnerier og forberede frø (blød i flere dage i et lærred pose) eller ikke. Ofte ikke engang behøver træning: et hak hældes frø fra en pose (eller dets harvested), trykkes let ned, dækket med løs drænlag (sand, tørv og sand). Det menes, at for en god høst, selv i svag (ukendt) spiring, bør plantes i fem rækker, hvilket gør rækker af tyve centimeter.

jordbehandling

For gulerødder brug for god frugtbar jord, og dens lag skal være højere end værdien af gulerødder (fortrinsvis ikke mindre end en halv meter).

Frisk gødning under gulerod for at gøre det er umuligt.

De bedste forgængere: bønner, løg, agurker.

Siden efteråret, kan du grave op blomsterbed, forbereder det til udplantning gulerødder i foråret. økologiske teknikker gør det muligt ikke at grave, men at begrænse behandlingen ploskorez. Du kan efterlade en seng af ubehandlet, hvis ikke har tid.

I foråret skal du forberede blomsterbed er bedre at behandle jorden til en tilstrækkelig dybde i samme ploskorez Fokina, plukke ukrudt, især staude. Skovlen skærer ukrudt rødder, og derved øge deres antal. Tilføjelse humus til behandlingen giver positive resultater.

Formet seng mindst en dag for at holde jorden let komprimeret skulle stå.

Hvordan til at plante gulerødder?

På overfladen af senge planlagte tværgående rille, æglæggende dem gennem 20-25 cm.

Nogle gartnere foretrækker at plante gulerødder i de smalle (50 cm) lange forhøjninger, med riller ikke på tværs og langs.

I bunden af rillen kan være let at hælde et lag af sand - det vil lette gennemgangen af frøene spredt ud.

Hvis det er nødvendigt, kan du smide hvis dryish jord.

Frø granulære gulerødder bør omhyggeligt nedbrudt med 1-2 cm, eller drysses med et lag af flodsand eller en blanding af tørv og sand.

Frø på bånd til at lægge ud et hak til forsigtigt, umiddelbart fastgøre enderne af bånd. Ellers vinden kan løsne dem, så løsrive frø. Furen behøver at stable flere bånd (fortrinsvis tre) gennem 1 cm. Drys jorden (tørv og sand) kaste.

Konventionelle frø hældt ind i rillen trykkes let ned, dækket med løs drænlag (sand, tørv og sand).

Skjule eller dække afgrøder af gulerødder?

Hvis du vælger en tidlig tid for såning gulerødder i foråret, sengene dækker normalt. For læ brug to lag: LUTRASIL (spunbond) og topfolien. Nonwovenmaterialet vil beskytte afgrøder mod drivhuseffekten og overophedning, og filmen - fra hypotermi.

Ly skal løftes fra jorden: en pasform vil ikke tillade bakterier at stige til den ønskede højde. Dette kan gøres på følgende måde: på kanterne af sengene nedbrudte barer eller smalle brædder, de sætter et dække og guf dem under kanten. For at dække ikke blæst væk af vinden, er det nødvendigt at trykke ned på kanten af noget tungt (mursten). Løft dækslet op uønsket spiring, hvis vejret er tørt og varmt om dagen, kan afgrøderne tørrer ud, og overskydende vanding vil ændre strukturen af jorden.

I tilfælde af sen såning når der ikke er fare for frost og coolings lys på rillerne er bedre at sætte et lag barkflis (de nedfaldne nåle, halm). Det er nødvendigt, at når vanding ikke vaskes væk frø selv.

Hvornår skal jeg forvente fremkomsten?

Gulerod rostochku synes usammenhængende, kan stige op gennem de første 10 dage, hovedparten af 14-16 dage. Anlægget har en lang vækstperiode (modning gulerod - 90 dage, mid - 110 srednepozdnih - 130, late-- 150), ukrudt og skadedyr uden passende behandlinger kan reducere udbyttet.

gulerod såning fjeder involverer en tretrins ukrudtsbekæmpelse (luge) og dobbelt udtynding. Den første fase - umiddelbart efter identifikation af planter, der er, når de kan skelnes fra ukrudtet. Ukrudt fjernes meget omhyggeligt, forsøger ikke at beskadige gulerødderne. Anden gang - efter en måned og et halvt efter landing, mens rødderne er tyndet for første gang. Når udtynding planterne forsøger at holde en afstand på 1 cm minimum fra hinanden. Ved plantning bånd og perler første udtynding kan springes over.

Den anden udtynding kombineret med den tredje luge skal ske i to eller to og en halv måned efter plantning, når planterne efterlades med en afstand på 3-4 cm.

Når lugning og udtynding bør ikke glemme at barkflis anlægget med tørv og "fnug" træ aske.

sæl landinger

Erfarne gartnere, vel vidende, at gulerødder ikke snart vil stige, plantet mellem rækker af planter med en kort vækstsæson. Oftest plantet løg på pennen. Ved den tid, vokser gulerødder, løg på senge allerede forladt. For gulerødder dette kvarter er meget nyttigt: gulerod flue (den mest ondskabsfulde skadedyr af gulerødder) kan ikke tåle lugten af løg.

En god tætning vil plantning af frø af hvidløg (første år) på hovedet. Løg flyve det ikke kan lide.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.