Nyheder og SamfundBerømtheder

Mordvinov Nikolay Dmitrievich: familie, foto, biografi, filmografi

Han blev kaldt den største af skuespillere og ejer af et unikt, originalt talent. Han tilhørte helt til den store kunst, var afsat til teatret uden prangende omhu. Det handler om Mordvinove Nikolae Dmitrieviche, der er kendt både som skuespiller og som instruktør og som en mester i kunstneriske udtryk, som hans evne til at læse digte inspireret glad og betaget publikum. Han har flere gange givet Stalin-prisen og blev tildelt Lenin. Mordvinov Nikolay Dmitrievich modtog den honorære titel af Folkets Kunstner af Sovjetunionen. Hvad var hans karriere? Hvad var bemærkelsesværdigt i sit liv?

Biografisk information

Mordvinov Nikolay Dmitrievich, hvis biografi vil være af interesse for mange, blev født den 2. februar, 1901 in landsbyen Yadrin (Chuvashia). Hans far var en købmand, og hans mor var engageret i husholdning.

Interessen for stor kunst han udviklede i en tidlig alder. At studere på en lokal rigtig skole dreng med glæde deltog i amatør produktioner. Efter Oktoberrevolutionen, blev en uddannelsesinstitution reorganiseret i en enkelt skole fase II, og i denne periode Mordvinov Nikolay Dmitrievich overtog drama cirkel.

Efter endt uddannelse, borgerkrigen begyndte, og den unge mand sluttede sig til rækken af Den Røde Hær, hvor han blev betroet posten som degnen. Men selv i vanskelige år for landet Mordvinov Nikolay Dmitrievich ikke glemme om teatret, organisk have sluttet sig til truppen i Nizhny Novgorod gubvoenkomata. Når gælden er blevet givet til fædrelandet, den unge mand vendte tilbage til Yadrin, hvor han begyndte at arbejde i kultobedinenii "Undervisere". Efter et stykke tid besluttede han at studere skuespil og fremsende dokumenter til den centrale College of Theatre Arts (GITIS nu!), Som var i Moskva.

års studier

Mordvinov Nikolay Dmitrievich bestået eksamen og blev en elev GITIS.

Men den unge mand til sidst mistet interessen for at lære, og lærerne bemærket dette, blev han bortvist for akademisk fiasko. Men snart ønsket om at blive en berømt skuespiller atter vækket og Mordvinov Nikolay Dmitrievich kommer ind i studiet skole YA Zavadskij, hvor han begynder at forstå det grundlæggende i hårde Stanislavsky systemet og professionelle teknikker Vakhtangov. Han blev øvet på scenen billeder af stærke og karismatiske mennesker, der er de virkelige helte i deres tid.

Zawadzki kunne se forudsætninger for at handle på den unge mand, og sagde på et tidspunkt, der Mordvinians forskellig fra deres klassekammerater ekstrem oprigtighed, passion for teater og beskedenhed. "Fordi det ville være en god dommer," - sagde maestro.

Arbejde i teatret

Mordvinov Nikolay Dmitrievich mesterligt spillet dramatiske roller, der fokuserer på de følelser og tanker om dem, der spillede. Hvorfor er kun dens romantiske Othello og Lear. Oprettet billedet af en skuespiller Petruchio fra "Trold kan tæmmes" (1938) endnu engang bekræfter, at livet er at blive værdsat og elsket. I Othello, som Mordvinians spillet mere end fem hundrede gange, publikum oplevede en høj grad af åndelig skønhed og romantik, som i Kong Lear Nikolay viste den mest realistiske konfrontation grusomhed helt.

Han formåede også at holde komedie og især, taler vi om nonchalant Ripafratta af "krovært" (Galdoni). Skuespiller mesterligt satirizes den falske udtryk for følelser, som han dygtigt påpeger på dramatisk vis.

I 30'erne i forrige århundrede tog Mordvinov Nikolay Dmitrievich direkte del i debatten om den revolutionære romantik i kunst, forsvare idéen om en "romantisk handling".

I 1936, skuespilleren med teatret-studiet Yu Zavadskij sendt til den sydlige by Rostov ved Don, hvor Teater blev etableret. Gorky. Det var dengang Mordvinov Nikolay Dmitrievich, hvis foto er regelmæssigt begyndte at udskrive den lokale presse, viste hele spektret af hans talent ved at deltage i de klassiske produktioner af værker af Shakespeare, Pushkin Andreev.

I 1940, skuespilleren går til at tjene i en anden tempel Melpomene - Teater. Moskva byrådet, på scenen, hvor han fortsætter med at forvandle sig til en stærk og modige helte, som førte til den sovjetiske publikum beundring. Skuespiller plukkede en storm af bifald efter forestillinger vundet tilbage.

Karriere på sættet

Mordvinov Nikolay Dmitrievich, hvis filmografi omfatter 8 fuldlængde arbejde i filmen begyndte at skyde i sovjetisk biograf i 30'erne i sidste århundrede. Først voldsramte han en mindre rolle, men efter et stykke tid kom hans fineste time.

Han debuterede i filmen "Michael Yanshin" (B. Barnett, 1933). Så blev Nikolai Dmitrievich inviteret til at spille i filmen "De chefer i borgerkrigen: Chapaev og andre" (Dovzhenko, 1934). I perioden 1936-1943 har han gentagne gange bekræftet de vigtigste roller. Dette, i særdeleshed, at spørgsmålet om romaernes Yudko ( "Det sidste lejr"), meningen med livet Arbenin finderen ( "Masquerade"), befrier Bohdan Khmelnytsky. Og selvfølgelig, den sovjetiske moviegoer husker arbejdet Nikolaya Mordvinova Kotovskogo i billedet i filmen blev udgivet i biograferne i 1943.

Og Optagelserne websted og teater skuespiller foretrak at spille modige og magtfulde helte.

Arbejdet med radio og pop-program

Mere end tre årtier Mordvinov Nikolay Dmitrievich, hvis familie bestod af hans kone og datter, optrådte på radioen med uddrag fra kunstværker, som anses for klassikere af russisk litteratur. også skuespilleren gav koncerter i som lød digte Lermontov s "Demon", "The Novice."

For første gang skuespilleren har optrådt på popscenen i Taganrog i 1937. Hans debut var historien Maksima Gorkogo "Makar Chudra". Seerne kunne lide udførelsen af Nikolai Dmitrievich, og så han optrådte jævnligt på scenen med klassiske værker.

"Song of the Merchant Kalashnikov" er blevet kendetegnet for Mordvinova på scenen.

Personlige liv

Skuespiller og hans kone mødtes i midten af 30'erne. Mordvinov Nikolay Dmitrievich, hvis kone serveret i teatret studiet, var glad for at møde på livets vej mate. Gift med Olgoy Konstantinovnoy Tabunschikovoy skuespiller datter. Men i 1942, tragedie ramte: en femårig pige døde, fordi tidligere læger diagnosticeret hendes TB meningitis. hendes egen datter smerten ved tabet var uudholdeligt for Nikolai Dmitrievich og hans kone.

museum

I hjemland skuespilleren i 2008, begyndte han hus-museum, som har status af lokale lokalhistoriske.

Tidligere, en brand ødelagde en bygning af historisk og arkitektonisk museum i Yadrin, hvor der var plads Mordvinova. Medarbejdere i kulturinstitutioner gøre alt for at genvinde eksponeringen. Guvernør har godkendt ideen om Chuvash Republic, og snart blev projektet støttet af embedsmænd fra Kulturministeriet i Rusland. Så lykkedes det os at finde økonomiske midler til gennemførelse af projektet.

konklusion

Mordvinov Nikolay Dmitrievich, hvis grav er placeret i den Novodevitjekirkegården kapital, døde den 26. januar 1966.

Kritikere er ambivalent om arbejdet i skuespilleren: nogle beundrede hans talent, andre, tværtimod, erklærede, at det er middelmådige spiller på scenen.

Dog skal det bemærkes, at filmene "Kotovsky", "Bohdan Khmelnytsky", "Masquerade" gjorde ham berømt i hele landet, og publikum gaver til Nikolai Dmitrievich tordnende bifald. Arbejde på scenen, han forsøgte at undgå enhver efterligning og vågne op i tilskueren de stærkeste følelser.

I 2001 Cuv Nationalmuseet i anledning af årsdagen for skuespilleren organiseret en vandreudstilling, hvor besøgende kunne lære mere om hans biografi og kreativitet. Desuden har de personligt set dokumenterne fra Central State Arkiv Tjekkiets, og ting fra lager kollektion. Udstillingen blev afholdt i Cuv Nationalmuseet.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.