FormationHistorie

Mononorma - det ... Mononormy primitive samfund

Offentlig uddannelse dukkede kun omkring fire tusind år siden. Men den sociale udvikling af menneskeheden har mere end halvtreds tusinde år. Længe før der var statsdannelse, der allerede var nogle regler for kommunikation mellem mennesker, regulering, magt og kontrol. I videnskab, det er alle disse relationer kaldes mononormami. Men hvad er det? Mononorma - et traditionelt hjem regulator, kimen til moral og lov.

former for kontrol

Mononorma - er en, der er fælles for alle regler for adfærd (eller et sæt af regler og forskrifter). Pershits, fremragende russisk historiker og etnolog, har identificeret følgende typer af relationer:

1) familie og ægteskab;

2) arbejdsdeling efter køn;

3) reglerne for krig og jagt;

4) adskillelse af fødevarer efter køn og sociale hierarki;

5) løsning af konflikter mellem de enkelte medlemmer af samfundet.

Moralen i den primitive mand

Mononormy primitive samfund karakteriseret ved, at der ikke var nogen adskillelse af rettigheder og forpligtelser efter type af normer - moralsk, religiøs. Ofte samfund reguleret af visse former for tabuer (forbud), som blev opfattet af forhistoriske mennesker som dogme (recept) udspring i spiritus eller guder (overnaturlige kræfter). Det var obligatorisk, at disse normer fastsat magiske og religiøse sanktioner. For spirende mens den moralske og juridiske system var præget af den såkaldte "totem" formular, der er, et dyr eller en plante erklæres helligt. Totemisme - er troen på, at mellem stammen og en vis form for plante / dyr eller endda et objekt eksisterer uhyggelig slægtskab. Som følge heraf blev folk forbudt at dræbe dyret (eller plante plukke). På nogle måder denne mononorma - en primitiv prototype af "Red Book" som en miljømæssig regulator.

Og hvad var det?

Mononorma - er en måde at regulering, ofte ubetinget, som daterer sig tilbage til oldtiden. I forhistorisk tid blandt de forskellige metoder til et retfærdigt samfund begynder at danne var dybest set forbyder. Men der var en lille brøkdel af tilladelser og (tilladelser) er ofte positiv. For eksempel, den forbudte incest (incest) og forstyrrelse separationsmedier funktionelle ansvarsområder i stammen / samfund. Samtidig har det været tilladt at jage i visse områder af nogle arter. Positiv regulering af sociale relationer består i udpegningen af mål: rationalisering af madlavning, bygge huse, hvilket gør værktøjer og så videre. Alligevel er disse regler ikke isoleret fra det omgivende menneskelige natur. De bidrog kun til at skabe effektive metoder til at tildele elementer af naturen (fx modtagelse af en brand eller opdræt af husdyr).

Hvordan ved vi om disse controllere?

For primitive menneske mononorma - det Obshcheplemennaja pligt og nødvendighed. I dag kan du finde ekkoer af disse regler og begrænsninger i deres skikke, ritualer, myter og ritualer. Tilpasset - den første historiske kontrol forholdet mellem stammer og folk taget hver for sig. Det var fastsat ritualer i århundreder udviklede de nyttige og rationelle adfærdsmønstre, der derefter føres videre gennem generationerne og afspejler interesserne hos alle medlemmer af stammen ligeligt. Toldmyndighederne har ændret sig meget langsomt, hvilket er ganske i overensstemmelse med tempoet i udviklingen, der har været standard for samfundet af disse tider. Overholdelse af de foreskrevne ritualer var ansvaret for hvert enkelt medlem af det samfund, som derefter blev hældt i en stærk vane. Det er uomtvistelige stammeskikke blev en støtte til de fælles interesser for medlemmerne af stammen, deres lighed, mangel på konflikt mellem interesser.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.