Publikationer og skrive artiklerPoesi

Mihail Vasilevich Isakovsky: kort biografi

Den berømte russiske digter, forfatter af ordene til en række populære sange af mennesker ( "Katyusha", "Flying trækfugle," "Åh, Viburnum blomster," etc.) ... Mange mennesker er bekendt med disse og andre værker, hvilket gjorde Michael Isakovsky. Kort biografi af digteren, der præsenteres i denne artikel vil introducere dig til de vartegn for hans liv og arbejde. Mikhail mente, at skrivning skal være klar, ren, folkelig. Det er grunden til hans værker opfattes af mange som folklore.

Origin, barndom

19 januar 1900 blev født Michael Isakovsky. Kort biografi af digteren vil være særlig interessant for sine landsmænd. Homeland Isakovskogo - Smolensk-regionen, landsby Glotovka (Vskhodsky distrikt). Digteren kom fra en fattig bondefamilie. Ikke desto mindre, i nogen tid, han studerede på gymnasiet. På grund af den vanskelige økonomiske situation, kastede den fremtidige digter trænet i 6. klasse at gå på arbejde.

Arbejde og sociale aktiviteter

Yderligere leveår Mikhail præget af det faktum, at han var lærer, og også deltaget i bonderepræsentanter i Rådet. Michael Isakovsky sluttede sig til RKP (b) i 1918. I den periode af Oktoberrevolutionen, han var aktivt involveret i det offentlige liv. Den fremtidige digter var sekretær for township råd, og derefter, fra 1919, blev han udnævnt til redaktør af Yelnya. I perioden 1921-1930 boede Mikhail i Smolensk, hvor han arbejdede i avisen "Work Path". At være allerede en berømt digter, i 1931 Isakovsky flyttede til hovedstaden. Her for et stykke tid var han redaktør af "kollektiv landmand".

De første værker

Isakovsky, biografi og kreativitet fortjener omhyggelig undersøgelse, startede med at skrive digte som barn. Hans første arbejde blev offentliggjort, da han var 14 år gammel ( "Please soldat" i avisen "Virgin Soil"). den Isakovsky mente dog, at i begyndelsen af hans litterære aktivitet hører til en senere periode, når ti år senere blev trykt i sådanne digte som "indfødte", "underherdsman" og andre. I Moskva i 1927 udgav bogen "Ledningerne i halmen" (forfatter - Isakovsky). Kort biografi af digteren fra denne tid præget af oprettelsen af mange berømte værker. Det skal siges, at bogen "afholdes i halmen" roste Gorky selv.

Moskva periode vers

På det tidspunkt i livet i Moskva omfatter følgende digtsamlinger af Mikhail Vasilyevich: "provinsen" (udgivet i 1930), "Land Master" (1931) og "Fire begær" (udgivet i 1936). Disse samlinger er placeret digte helliget primært sovjetiske landsby. Det var hende, der inspirerede på tidspunktet for digteren som Isakovsky. Kort Biografi af Mikhail Vasilyevich dog vidner om hans interesse for militære spørgsmål. Det er ikke overraskende, siden 1941-1945. - en vigtig side i vort lands historie. Derfor på dette tidspunkt, en betydelig plads i arbejdet taget Isakovskogo arbejder helliget Den Store Fædrelandskrig. I løbet af krigsårene tilbragt i evakuering i Chistopol Isakovskiy Mihail Vasilevich. Biografi sammenfattet i denne artikel forudsætter fortrolighed med den kreative arv af digteren. På det, vi nu diskuterer.

Den kunstneriske arv Isakovskogo

Michael Isakovsky halvt århundredes kreativ aktivitet skabte omkring 250 digte. Den poesi af denne forfatter fortsætter den folkelige tradition, og Nekrasov linje Koltsov Oreshina, Nikitin. Michael Isakovsky i breve til unge forfattere, opfordrede dem til at skrive klare, rene, dialekt. Jeg må sige, at Digteren skabte digte og sange, ikke kun på deres eget russisk sprog. Også jeg oversætter fra hviderussisk, ukrainsk, serbisk, lettisk, polsk, tatarisk, ossetiske og italienske Isakovskiy Mihail Vasilevich. Biografi (resumé) påtager sig ikke detaljeret kendskab til hans oversættelse arbejde, selv om det må siges, at det er en del af hans arv.

Michael Isakovsky - dette er en af de mest berømte og beundrede digtere i det sovjetiske tid. "Et ord til kammerat Stalin" - et værk af denne forfatter, der læser og huskes mange sovjetiske skolebørn. Michael Isakovskogo digt "Cherry", også kendt alle sovjetiske børn.

Ikke desto mindre M. Isakovsky, hvis biografi og i dag mange mennesker er interesseret i, trådte historie sovjetiske litteratur primært som en talentfuld sangskriver. Hans første digte sat til musik af Vladimir Zakharov, som var en af de kordirigenter til dem. Pyatnitsky. Bortset fra ham, med Michael Isakovskogo tekster arbejdede komponister som Nikita Bogoslovsky, Matthew Blanter Isaac Dunaevskii, Vasily Solovyov-grå, Boris Mokrousov og andre.

Kort fortælle dig om nogle af sangene, forfatter af digte, som - Isakovsky. Biografi af digteren markerede oprettelsen af en række kendte tekster. Dog bør omkring en sang absolut blive behandlet særskilt.

"Katyusha"

"Katyusha" - er naturligvis den mest berømte sang vi er interesseret i forfatteren. Det er for hende Isakovsky modtog staten Prize i Sovjetunionen. I "Katyusha" er det nu blevet en virkelig national sang. Der er mere end 100 af sine folklore tilpasninger og fortsættelser. Heltinden er i dem, og fighter og soldat kæreste, der ventede på ham til at vende hjem, og den forreste linje sygeplejerske.

Matthew Blanter skrev musikken til sangen. Han har også skrevet musik til det næste vers vi er interesseret i forfatterens "Golden Wheat", "Det er bedre, at der ikke er noget lys," "I skoven front-line", "Farvel, byen og huse er."

Det menes, at de "BM" -serien militære køretøjer er blevet opkaldt til ære for den "Katyusha". Som en pige, der "synger en sang", at disse maskiner tage stilling og også sang deres "sange".

Premieren på "Katyusha" blev afholdt i november 1938 i House of fagforeninger. Valentine Batishcheva blev den første performer af sangen. Snart "Katyusha" blev meget populær. Hun begyndte at synge og andre kunstnere - Lidiya Ruslanova, Georgy Vinogradov, Vera Krasovitskaya samt amatører og professionelle kor. "Katyusha" indgik i repertoiret af sættet af hærens bands. Denne sang sunget i byer og landsbyer, på nationale helligdage og demonstrationer, samt for den festlige bordet, i hjemmet cirkel.

"Praskovya"

En anden frugt af fælles kreativitet Matveya Blantera og Michael Isakovskogo var sangen "Praskovya", som også er kendt som "fjender har brændt indfødte hytte." Der tales om tilbagelevering af den russiske soldat med krig i hans fødeby. "Praskovya" Sangen blev skrevet i 1945. Det skal bemærkes, at det først blev udsat for hård kritik fra partiet for den tragiske resonans. "Praskovya" blev faktisk forbudt i 15 år. Den første, der vovede at inkludere sangen i deres repertoire, blev Mark Bernes. Det skete i 1960. "Praskovya" straks vundet anerkendelse af det sovjetiske folk. Det var måske en af de mest tragiske sange dedikeret til Anden Verdenskrig.

Andre sange Isakovskogo

Mange digte af digteren Isakovsky. Hans biografi er interessant, at en række af hans værker blev sangtekster af sangene. Mange af dem har du sikkert er bekendt med. Udover de allerede nævnte, var stor popularitet modtaget følgende sange på digte af Mikhail Vasilyevich: "provozhaniya", "Farvel", "Åh, mine tåge ..." "I skoven frontlinjen", "Ogonyok", "Lonely harmonika" og mange andre. Var meget populær sang fra filmen "The Kuban Kosakkerne", som blev udgivet i 1949. Blandt dem særlig fremtrædende erhvervede "Åh, Viburnum blomster." En anden meget populær sang fra denne film - "Hvor har du været, så var" (MV Isakovsky). Kort biografi af digteren præget af samarbejde med flere komponister. For eksempel, Isaac Dunaevskii sætte musik til digte af denne film. Straks blev populær disse sange, forfatteren af tekster, der - M. Isakovsky. Biografi af digteren bemærkede national berømmelse i hans levetid. Og den dag i dag Isakovskogo sange udføres ved fester og fester.

De sidste år af sit liv

De sidste år af livet i Michael Isakovskogo markerede hans offentlige aktiviteter som stedfortræder for Den Øverste Sovjet (4 sammenkaldelse). I slutningen af 1950'erne - begyndelsen af 1960'erne Mikhail flere gange været i udlandet. Han har to gange besøgt Italien, besøgte i Frankrig og Tjekkoslovakiet, så jeg Warszawa og Wien. Kort sagt, Isakovsky gennemført en aktiv, business livsstil.

Mikhail Vasilyevich sygdom forværret i 1964 (en betændelse i lungerne, hjerteanfald). 1970 digteren blev tvunget til at mødes på et sanatorium Herzen, som ligger i nærheden af Moskva. Central Television i januar, er ved at forberede et program dedikeret til halvfjerdsindstyvende digter. I skyderierne deltog selv Isakovsky. Hans biografi konkluderer 20 juli 1973 Det var dengang, at Digteren døde i Moskva.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.