Nyheder og SamfundØkonomi

Marked: Definition og nøglefunktioner

I litteraturen et marked henviser sædvanligvis til det sted, salg og køb af produkter. Men overveje dette synspunkt en fuld - en stor unøjagtighed. Marked - definition karakteriserer et system af socioøkonomiske relationer inden for udveksling og salg af varer, samt den absolutte accept af denne produktionsselskab.

De mange facetter af fortolkningen af begrebet

Et interessant træk ved dette udtryk er dens flygtighed på grund af udviklingen af samfundet, samt materielle produktion. Således er den første "marked" svarede til "basar", det vil sige plads til handelsmarked. Dette faktum kan forklares ved det faktum, at fremkomsten af markedet er direkte relateret til den periode, nedbrydning af primitive samfund. Så den gensidige udveksling mellem samfund karakteriseret ved større og større regelmæssighed. Hertil kommer, at implementeringen definerer et bestemt tidspunkt og sted.

G. Curio, den berømte franske økonom, giver markedet begrebet en mere kompleks fortolkning. Han hævder, at markedet - definition viser absolut frihed i forholdet mellem købere og sælgere. Et andet interessant fortolkning af markedet er identifikationen med udveksling af varer, som fuldt ud skal overholde lovene i råvare-penge i omløb.

Hvad ellers?

Ofte i litteraturen er der definitionen af begrebet, som en samling af købere og sælgere. Desuden er markedet ofte karakteriseret som en form for økonomiske forbindelser mellem retningen af de økonomiske aktører. Med andre ord er det en mekanisme til at øge synergien af produktionsprocesser og forbrug. Moderne litteratur formidler, at markedet - en definition, der forklares som en social organisationsform og den fortsatte drift af økonomien. Dette er et sæt af indbyrdes forbundne elementer, hvor den største udfordring er forholdet af økonomisk art mellem sælgere, købere af varer, samt formidlere (som bestemmer organiseringen af strømmen af varer og kontanter). Disse relationer repræsenterer interesserne for fagene markedsrelationer i økonomisk henseende, samt til fuldt ud at levere de metaboliske processer i relation til produkterne af arbejdskraft.

Marked - et koncept, der forårsager økonomisk interesse

Marked - definition af økonomien, der kendetegner systemet med de økonomiske forbindelser mellem fag, der dækker alle faser af yngletiden proces sociale: produktion, yderligere distribution, udveksling og, selvfølgelig, forbrugeren. Set sigt er en kompleks mekanisme, der regulerer økonomien, grundlag af hvilke er de elementer såsom forskellige former for ejendom, råvare-penge relationer natur og finansiel kredit system. Med andre ord bør betragtes markedet som en særlig form for management system (dens også kaldet økonomisk). Konkluderer fortolkning af en sådan mangesidet koncept er definitionen af markedet som et sæt af transaktioner med køb og salg af varer eller tjenester.

I processen med tilvænning til fortolkningen af begrebet blev klart, at markedet - definition af at have et stort antal facetter. Men som en universel betegnelse bør forstå markedet som en mekanisme, der samler kvalitet købere, organiserer efterspørgslen, og sælgere, hvilket skaber et tilbud om fordelene ved en væsentlig karakter.

Marked: definition og funktion

Essensen af konceptet er vist ved fuldt funktionelle karakteristika. Derfor er det besluttet at tildele følgende funktion af markedet :

  • Selvregulering af produktion af varer: ved at aktivere markedsmekanismen er en koordinering af processer af produktion og forbrug af en automatisk måde, såvel som i den optimale rækkefølge opretholdes indikator balance mellem udbud og efterspørgsel i omfang og struktur. Forordning udføres ved hjælp af køb og salg af materielle produktions varer.
  • Stimulering: Markedet har energigivende effekt på producenterne, så de er i stand til at skabe de nødvendige varer, og samtidig minimere produktionsomkostningerne, i fremtiden, være i stand til at praktisere maksimering af profit.
  • Levering af oplysninger om produktionsomkostninger, mængden af produktet, dets produktsortiment og kvalitet.

ekstra funktioner

Et vigtigt element i den funktionelle kombination i forhold til begrebet under overvejelse, er følgende punkter:

  • Mellemmand funktion forklarer, at producenter, som økonomiske isolation af betingelserne for den sociale arbejdsdeling tendens til at finde hinanden på markedet, og derefter foretage udvekslingen af resultaterne af dets økonomiske aktivitet.
  • Regulatory Funktionen bevirker, at markedet for at etablere de optimale proportioner mellem fagene i økonomien på både mikro- og makroplan. Dette sker gennem ekspansion eller sammentrækning af udbud og efterspørgsel i forhold til specifikke markeder eller til hele det økonomiske system som helhed.

Marked: definition, typer

I dagens økonomi at klassificere markeder af flere grunde. For eksempel, som er beregnet i økonomien fordeler marked for varer, penge og arbejdskraft. Marked - definition (økonomi), som er baseret på alsidighed. Derfor er den anden tegn for klassificeringen er processen med udveksling af organisationen, hvorefter at skelne mellem engros- og detailmarkeder. Derudover er der en klassificering efter type af ejerskab, hvilket indebærer, at der findes private, kooperative og offentlige markeder. Adskillelse af industrien forudsætter den bil, computer, landbrug og andre typer af markedsstrukturer. Mindre vigtigt klassificering af markederne er at opdele systemet i overensstemmelse med de typer af konkurrence. Så det besluttet at isolere markederne i perfekt og ufuldkommen konkurrence. Det er vigtigt at bemærke, at den sidste skal klassificeres på oligopolistiske, monopol og monopolistisk konkurrence markeder.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.