FormationVidenskab

Mariya Kyuri. Maria Skłodowska-Curie: En biografi. Marii Kyuri Universitet i Lublin

Tilbage i begyndelsen af det 20. århundrede, før den første verdenskrig, når der måles og langsomt dryppende tid damer bar korsetter, og kvinder allerede har gift, måtte holde facaden (til gården og til at blive hjemme), blev Kyuri Mariya tildelt to Nobelpriser: i 1908 - i fysik, i 1911 - i kemi. Hun tog en masse af det første, men måske den vigtigste - er, at Mary har gjort en reel revolution i den offentlige bevidsthed. Kvinder efter at hun dristigt gik ind i videnskab uden frygt på den del af det videnskabelige samfund, der består på det tidspunkt af mændene, latterliggørelse i partiet. Amazing person var Mariya Kyuri. Biografi forudsat nedenfor vil overbevise dig om dette.

oprindelse

Den pigenavn af kvinden var Sklodowska. Hendes far, Vladislav Sklodovsky, og dimitterede rettidigt St. Petersborg Universitet. Så vendte han tilbage til Warszawa for at undervise i matematik og fysik i gymnasiet. Hans kone, Bronislava, indeholdt gæstehus har en indskrivning af piger skolepige. Hun hjalp omkring sin mand, var en lidenskabelig elsker af læsning. Alle i familien havde fem børn. Maria Skłodowska-Curie (Manya hendes navn som barn) - den yngste.

Warszawa barndom

Hendes barndom var hoste mor. Bronislaw led af tuberkulose. Hun døde, da Mary var kun 11 år gammel. Nysgerrighed og evnen til at lære forskellige Sklodowska alle børn, og Manu var simpelthen umuligt at rive væk fra bogen. Hans far opmuntrede hvordan kunne en passion for læring i deres børn. Det eneste, der forstyrrer familien, - behovet for at studere i russisk. På billedet ovenfor - det hus, hvor blev født og tilbragte sin barndom Maria. Nu her er et museum.

Situationen i Polen

Polen var dengang en del af det russiske imperium. Derfor er alle de grammatiske kontrollerede russiske embedsmænd, sørge for, at alle elementer var på det sprog, imperiet. Børn var endda katolske bønner læse på russisk, men ikke i deres egen, hvor de bad og talte hjemme. Vladislav på grund af dette ofte frustrerende. Efter alt, nogle gange en elev, god til matematik, som perfekt løst i polske forskellige problemer, lige pludselig "Tupelo", når der kræves for at skifte til russisk, som han ville ikke vide. Siden barndommen, at have set alt dette ydmygelse, Maria hele sit fremtidige liv, men ligesom de andre indbyggere i staten, revet på det tidspunkt fra hinanden var hård patriot og en bona fide medlem af de parisiske polske broderskaber.

overtalelse søstre

Pigen var ikke let at vokse op uden en mor. Far altid travlt på arbejdet, pedantiske lærere i gymnasiet ... Manya fleste venner med Armour, hans søster. De blev enige om at deres teenagere, der vil være sikker på at studere videre, efter afslutningen af gymnasiet. I Warszawa, videregående uddannelse var umuligt at få i, mens kvinderne, så de drømte om Sorbonne. Aftale var som følger: Først Armor vil begynde deres studier, da hun er ældre. Men Manya vil tjene penge til sin uddannelse. Da hun hørte om den læge, begynder straks at lære Manya og hendes søster vil hjælpe hende så meget. Men det viste sig, at drømmen om Paris blev forsinket med næsten 5 år.

Job guvernante

Manya kom guvernante til boet efter Pike, børn af en velhavende lokal godsejer. Ejerne ikke værdsætter den lyse sind af pigen. Ved hvert skridt, de gav hende til at forstå, at hun er bare en fattig tjener. Den gedde pige levede hårdt, men hun led af hensyn til Armour. Begge søstre har eksamen fra high school med en guldmedalje. Brother Yusef (også i øvrigt guldvinder) gik til Warszawa, han trådte Medicinske Fakultet. Elia modtog også en medalje, men hendes krav var beskedne. Hun besluttede at bo hos sin far til at køre økonomien. 4. søster døde barn i familien, da hun stadig var i live, hendes mor. Generelt kan Vladislav rette være stolte af deres resterende børn.

Den første kæreste

Fem børn var Maria arbejdsgivere. Hun lærte den yngre, men på ferie ofte besøgt Kazimierz, den ældste søn. Han gjorde opmærksom på en så usædvanlig guvernante. Det fremhævede en stor autonomi. Hertil kommer, det var for en pige på det tidspunkt er usædvanligt, er det skøjteløb, godt forvaltet med årer, dygtigt regler og besætning red. Og dog, da hun senere indrømmede Kazimierz, meget glad for at skrive digte og læse bøger på matematik, som syntes at hendes digtning.

Mellem unge efter et stykke tid var der en platonisk følelse. Manu kastet ud i fortvivlelse over, at forældrene til hans arrogante kæreste aldrig ville have tilladt ham at knytte deres skæbne med en guvernante. Kazimierz kom til sommerferien og helligdage, og resten af den tid, hun levede et møde forventninger. Men nu er det tid til at trække sig tilbage og gå til Paris. Manya forlod Pike med tungt hjerte - forblive i fortiden Kazimierz og tændte første kærlighed år.

Så, når i livet af 27-årige Maria bliver Per Kyuri, hun straks indser, at han vil være tro mod sin mand. Tingene vil være anderledes i tilfældet med ham - uden voldsomme drømme og følelser udbrud. Måske Mary bare bliver ældre?

Enhed i Paris

Hun ankom i 1891 i Frankrig. Armour og hendes mand, Kazimierz Dlusskiy også arbejdet som læge, begyndte at tage sig af hende. Det afgørende Maria (i Paris, begyndte hun at kalde sig Marie) Men imod dette. Hun tog sit eget værelse, og indskrevet i Sorbonne, i fakultetet for naturvidenskab. Marie slog sig ned i Paris i Latinerkvarteret. Biblioteker, laboratorier og universiteter er nabo til dem. Dlusskiy hjalp sin søster til at aflevere sin kones hånd lastbil beskedne ejendele. Marie resolut nægtede at afregne med en pige for at betale for værelset mindre - hun ønskede at beskæftige sig med sent og i stilhed. Dens budget var i 1892, 40 rubler eller 100 francs om måneden, dvs.. E. 3 med en lille Franc dagligt. Og det var nødvendigt at betale for værelset, tøj, mad, bøger, notesbøger og uddannelse på universitetet ... Hun klippede din kost. Og da hun arbejdede meget hårdt, snart han besvimede lige i klasseværelset. Klassekammerat løb at bede om hjælp til Dlusskiy. Og de igen tog ham Mary, så hun kunne betale mindre for boliger og spise ordentligt.

Bekendtskab med Pierre

En klassekammerat Mary inviterede hende til at besøge den berømte fysiker fra Polen. Så hun første gang så manden med hvem hun var bestemt senere at vinde international anerkendelse. Mens pigen var 27, og Pierre - 35 år. Da Marie kom ind i stuen, stod han i døren balkon. Hun forsøgte at undersøge det, og solen blændede hende. Så vi mødte Mariya Sklodovskaya og Per Kyuri.

Pierre var helliget videnskaben af hele mit hjerte. Forældre forsøgte flere gange at introducere ham til en kvinde, men altid forgæves - de alle syntes ham kedeligt, dum og smålig. Og den aften, taler med Marie, han indså, at han havde fundet en lige samtalepartner. På det tidspunkt, hun har udført arbejdet, beordrede hende Society for Fremme af National Industri, de magnetiske egenskaber af forskellige stålkvaliteter. Marie begyndte bare at studere i laboratoriet af Hugo Liepmann. Og bag dem arbejdede i School for Fysik og Kemi for Pierre har været forskning i magnetisme og selv åbne dem, "Curie". Unge ville tale om. Pierre Marie rive før der tidligt om morgenen gik til markerne at plukke tusindfryd for sin elskede.

bryllup

Pierre og Marie 14 juli 1895 blev gift og gik til Ile-de-France på deres bryllupsrejse. Der læste de, ridning cykler, diskutere videnskabelige emner. Pierre selv af hensyn til hans unge kone begyndte at undervise det polske sprog ...

et afgørende møde

På tidspunktet for fødslen af Irène deres første datter, har ægtefælle Marie forsvarede sin ph.d.-afhandling og hans kone er uddannet først i sin udgave af University of Sorbonne. Ved udgangen af 1897 en undersøgelse om magnetisme blev afsluttet og Kyuri Mariya begyndte at lede efter et specialeemne. På dette tidspunkt parret mødtes med Anri Bekkerelem, fysiker. Han åbnede for et år siden, at uran forbindelser udsender stråling, som trænger dybt. Det var, i modsætning til røntgen, indenlandske uran ejendom. Kyuri Mariya, revet med en mystisk fænomen, besluttede at udforske det. Pierre lægge deres arbejde for at hjælpe sin kone.

Den første åbning og tildelingen af Nobelprisen

Pierre og Mariya Kyuri i 1898 åbnet 2 nye elementer. Den første, de kaldte polonium (efter Maries hjemland, Polen), og den anden - radium. Da de ikke er udpeget hverken det ene eller det andet element, kunne det ikke fremlægge dokumentation for deres eksistens kemikere. Og de næste 4 år parret blev ekstraheret radium og polonium fra uran malm. Pierre og Mariya Kyuri fra morgen til aften arbejde i schelyastom stald udsat for stråling. Parret var blevet brændt før indså faren studier. Besluttede de dog at fortsætte dem! Kone i september 1902 modtog 1/10 af et gram radium chlorid. Men polonium de undlod at skelne - som det viste sig, det var et produkt af radium forfald. Varme og blålig luminescens emitteret radium salt. Det tiltrak sig opmærksomhed fra hele verden er et fantastisk materiale. I december 1903 parret blev tildelt i samarbejde med Becquerel Nobelprisen i fysik. Kyuri Mari var den første kvinde, der modtog det!

Tabet af sin mand

Den anden datter, Eva, blev født til dem i december 1904. Ved den tid, familiens økonomiske situation er forbedret betydeligt. Pierre blev en professor i fysik ved Sorbonne, og hans kone arbejdede for sin mand leder af laboratoriet. En frygtelig begivenhed fandt sted i april 1906. Pierre død bragt ned besætningen. Maria Sklodowska-Curie, mistet sin mand, kollega og bedste ven, var deprimeret i et par måneder.

Den anden Nobelprisen

Men livet gik videre. Kvinde til at koncentrere sig om tildeling af metallisk radium i sin rene form, ikke dens forbindelser. Hun modtog dette stof i 1910 (i samarbejde med A. Debirnom). Mariya Kyuri opdagede det og bevist, at radium - et grundstof. Hendes for det selv ønskede at tage et medlem af det franske videnskabsakademi i kølvandet på den store succes, men debatten udfoldede, begyndte det baiting i pressen, og til sidst vandt machismo. I 1911 blev Marie tildelt 2nd Nobelprisen i kemi. Hun blev den første modtager, der skal tildeles det to gange.

Job Radievskom Institute

Til radioaktivitet forskning blev etableret Radievsky Institute kort før første verdenskrig. Curie arbejdet her inden for grundforskning radioaktivitet og medicinske anvendelser. Under krigen hun trænede militær medicinsk radiologi, for eksempel for at opdage i selve granatsplinter af røntgenstråler, leveret bærbare røntgenapparater på forkant. Irene, hendes datter, var en af de læger, som hun underviste.

De sidste år af sit liv

Selv i de senere år er det fortsatte sine aktiviteter Mariya Kyuri. Kort biografi af disse år er mærket på følgende måde: hun arbejdede med læger, studerende skriver afhandlinger, og også udgivet en biografi om sin mand. Marie rejste til Polen, som endelig har fået sin uafhængighed. Hun besøgte også USA, hvor det blev mødt med triumf, og hvor det præsenterede at fortsætte eksperimentet 1 gram radium (omkostningerne, ved den måde, der svarer til den værdi af mere end 200 kg guld). Interaktionen af radioaktive stoffer gjort sig gældende. Hendes helbred forværret, og 4. juli, 1934 Kyuri Mariya døde af leukæmi. Det skete i de franske alper, i et lille hospital beliggende i Sansellemoze.

Marii Kyuri Universitet i Lublin

I ære Curies kaldet grundstof curium (№ 96). Og navnet på den store kvinde Mary blev udødeliggjort i navnet på universitetet i Lublin (Polen). Han er en af de største i Polen, videregående uddannelsesinstitutioner, der tilhører staten. University of Marii Kyuri-Sklodowska Universitet grundlagt i 1944, foran det et monument, der er vist i billedet ovenfor. Den første rektor og arrangør af denne uddannelsesinstitution blev lektor Genrih Raabe. I dag, den består af følgende 10 fakulteter:

- Kemi.

- og Bioteknologi.

- Kunst.

- humaniora.

- Filosofi og Sociologi.

- Pædagogik og psykologi.

- Earth Sciences og fysisk planlægning.

- matematik, fysik og Informatik.

- De rettigheder og regeringsførelse.

- Statskundskab.

- Pædagogik og psykologi.

University of Marii Kyuri valgte at studere mere end 23,5 tusinde studerende, omkring 500 af dem -. Udlændinge.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.