Nyheder og SamfundNatur

Løvskove: funktioner, relief, planter og dyr

Zonen af løvskov er placeret på det område i Manchuriet, Fjernøsten, inden den tempererede zone i Europa, det østlige Kina, Nordamerika. Det påvirker også den sydlige del af Sydamerika og nogle dele af Centralasien.

Løvskove er mest almindelige, hvor hersker en varm tempereret klima, og forholdet mellem varme og fugt - det bedste. Dette giver gunstige betingelser i løbet af vækstsæsonen. Ark plade i voksende træer der er bred, deraf navnet på skoven. Hvilke andre funktioner har indikeret naturområde? Bredbladede skove er hjemsted for mange dyr, krybdyr, fugle og insekter.

karakteristiske træk

Især løvskove ligger i det faktum, at to forskellige niveauer kan identificeres i dem. En af dem - jo højere, den anden - lavere. Disse skovbuske, græsset gror fås i tre etager, er bunddække repræsenteret ved laver og mosser.

En anden funktion er lyset regime. I disse skove udsender to lys maksimum. Først observeret i foråret, når træerne endnu ikke er omfattet af løv. Den anden - i efteråret, når bladene Thins. Sommer lysgennemtrængning er minimal. Over tilstand forklarer funktionerne i græsdækket.

Jord løvskove rige på organiske og mineralske forbindelser. De er resultatet af nedbrydning af Førne. Træer løvskov indeholder aske. Især en masse af det i bladene - omkring fem procent. Aske, til gengæld er rige på calcium (tyve procent af det samlede antal). I sin sammensætning omfatter også kalium (ca. to procent) og silicium (op til tre procent).

Træer løvskove

Stillads af denne type er karakteriseret ved en rig mangfoldighed af træarter. Sidste kan du regne omkring et dusin. Bredbladede skove i taiga, for eksempel, er ikke så rige i denne henseende. Årsagen er, at det barske klima i taiga er ikke så funktion til vækst og udvikling af floraen. Mange krævende sammensætning af jorden og klimaet af træarter vil ikke overleve under ugunstige forhold.

I den sydlige del af Tula-regionen er berømt skov. Han giver en rigtig god idé om, hvad der kunne være de bredbladede skove. Jorden i dette område er gunstigt for væksten af træer som bladstilke egetræer, små endivie kalk, aquifolium og felt ahorn, fælles ask, elm, elm, vild æble og pære. Egetræer og aske højeste efterfulgt aquifolium maples, elmetræer og lind. Laveste - felt ahorn, vilde pære og æbletræer. Som regel er den dominerende stilling besat af eg og andre træer fungerer som satellitter.

Lad os betragte nærmere de ovennævnte repræsentanter dendroflora.

  1. Eg. Dette er de vigtigste lys nåletræ bredbladede skove i det europæiske område. Engelsk eg - en af de mest dolgorastuschih og store træer. Det findes på private grunde i enkelte landinger. Med evnen til at tolerere beskæring Oak kan generere smukke bændelorm med sfærisk, omvendt ægformede, shatrovidnymi kroneform.
  2. Elm. Glatte og ru arter findes i skovene i ikke-sorte områder. Disse store træer udgør altoverskyggende tier nåletræer og løvskove. Tidligere vid udstrækning anvendes til landskabspleje, men i de senere år er denne tendens er faldet på grund af spredningen af sygdommen, som den hollandske sygdom af elm.
  3. Europæisk ask. Planten når tredive eller fyrre meter i højden. Til dette træ er kendetegnet ved forholdsvis lige kuffert, barken er lysegrå (med tiden det bliver mørkt), løs gennembrudt krone, gå glip af en masse af sollys. Roden system har en meget omfattende, kraftfuld, tætte knopper og kost. Den særkende - høje krav til sammensætningen af jorden. Europæisk aske er en vigtig art avl felt-beskyttende. Denne varme og photophilous plante, forårsfrost bærer dårlig. Blomstring aske finder sted i maj, bestøvningen proces sker af vinden. modning tid af frugten - Oktober-november måned. De falder eller vinteren, eller det tidlige forår.
  4. Bøgeskov. Fortsat overførsel af hvilke træer vokser i løvskov, for ikke at nævne det. Det når fyrre meter høj og halvanden meter i diameter. Bøg bark er lysegrå, elliptiske blade. de store distributionsområder - vest for Europa, Kaukasus, Krim. Hjem værdien af bøgeskov er dens frugt. Nærende nødder modnes i september oktober. De næsten tredive procent semidrying består af fed olie, den samme mængde - af kvælstofholdige stoffer. Værdifuld frugt er også rig på stivelse, sukkerarter, syrer (citron- og æblesyre), tanniner. Interessant, den giftige alkaloid kaldet Fagin har tendens til at nedbrydes ved stegning nødder. Så det bliver helt sikkert for menneskers sundhed. Fra frugt producere kaffeerstatning, i formalet form, føjes de til en konventionel mel i fremstillingen af bageriprodukter. Bøg er smukt og holdbart dekorativt materiale.
  5. Maple. Bredbladede skove, der ligger i den europæiske del af Rusland og Kaukasus, er karakteriseret som gunstigt voksende miljø aquifolium (fælles) ahorn. Disse træer vokser op til tyve meter i højden. Deres blade er store, mørkegrønne, med fem lapper. Bark farve - grå. Skud og blade af dette træ er almindeligt anvendt til behandling af forskellige lidelser. I disse gaver naturen indeholder en stor mængde ascorbinsyre, alkaloider, tannin. Decoctions og infusioner behandling af sår, betændelse. De producerer også en choleretic, vanddrivende, antiseptisk og smertestillende virkning. Tilhængere af urtemedicin ved, hvilke træer i løvskov er mest nyttige. Så er ahorn blade og skud anbefales til effektiv behandling af gulsot, nyresten, for at slippe af kvalme og opkastning.

urter

Plant løvskove er kendetegnet ved store og bredbladede plader. Derfor kaldes de shirokotraviem egetræ. Nogle urter kommer fra en enkelt instans, de aldrig danne uigennemtrængelige krat. Andre, derimod, danner en slags tæppe, der dækker store områder. Sådanne urter er dominerende. Blandt dem er skvalderkål, halvgræsser og behårede Zelenchuk gul.

De fleste urteagtige planter, der findes i de løvskove, er en flerårig. De lever op til flere årtier. Som regel er deres eksistens opretholdes ved vegetativ formering. Frø de opdrætter dårligt. Et karakteristisk træk ved disse planter - lange underjordiske og overjordiske skud, at vokse hurtigt i forskellige retninger og er aktivt spændende nye land.

De overjordiske dele af flertallet af repræsentanter for egetræ dø tilbage i efteråret. Overvintre kun i jorden rødder og jordstængler. De arrangeret særlige knopper, hvorfra nye skud er produceret i foråret.

Undtagelsen fra reglen

Sjældne repræsentanter shirokotravya forblive grøn om vinteren og om sommeren. Disse planter omfatter: Asarum, Zelenchuk, behåret star.

buske

Som for disse arter af planter, deres løvskove mødes meget vanskelig. De bare ikke særegne for de lunde, men ikke så på de nåleskove, hvor buske vokser overalt. De mest udbredte blåbær og tranebær.

"Forhastede" Glæd ephemeroids

Disse planter er for eksperter studerer floraen i skoven, den største interesse. Blandt dem, almindelig vorterod, Ranunkel anemone, Corydalis forskellige typer og gagea. Disse planter er normalt lille i størrelse, men de er meget hurtigt at udvikle. Ephemeroids travlt med at blive født umiddelbart efter forsvinden af snedække. Nogle særligt spillende rostochku deres vej selv gennem sneen. Efter en uge, højst to, deres blomsterknopper allerede blomstrer. Et par uger senere kommer modning af frugter og frø. Planterne indgive på jorden, bliver gule, så den del af dem, som er placeret over jorden dør. Desuden er denne proces sker i begyndelsen af sommeren, når, som det kan synes, at betingelserne for vækst og udvikling af de mest gunstige. Hemmeligheden er enkel. I ephemeroids ejer livsrytme, forskellig fra den form for grafik udvikling af andre planter. De blomstrer til fuld blomst kun i foråret og sommeren for dem - det er tid forfald.

De fleste fremme udviklingen periode - det tidlige forår. På denne tid af året i skoven er der en mængde lys maksimum, som buske og træer endnu ikke har erhvervet en tyk plantedække. Hertil kommer, at i løbet af denne periode jorden er mættet med fugt optimalt. Med hensyn til de høje sommertemperaturer, de ephemeroids det ikke behøver. Alle disse planter er flerårige. De behøver ikke dør efter deres antenne del tørrer op. Living underjordiske rødder præsenterede knolde, løg eller jordstængler. Disse organer er de opbevaringssteder af næringsstoffer, primært stivelse. Det er derfor, stængler, blade og blomster forekommer så tidligt og vokse så hurtigt.

Ephemeroids er almindelige i løvfældende eg skovplanter. Der er i alt omkring ti typer. Deres blomster er malet i lyse lilla, blå, gul. Under blomstringen ephemeroids danne en tyk smuk tæppe.

mosser

Russisk bredbladet skove er levesteder for forskellige arter af mosser. I modsætning boreale skov, hvor disse planter danner en tæt grøn jorddække i eg mos indhyllet jorden ikke så udbredt. Den rolle, mosser i løvskove er ganske beskeden. Den væsentligste årsag er, at den nedfaldne blade i skoven bredbladet skadelig virkning på disse planter.

fauna

Dyr Russisk bredbladet skove - det hovdyr, kødædere, Insektædere, gnavere og flagermus. Den største mangfoldighed er observeret i de områder, der ikke er rørt af mennesket. Således i bredbladet skove, kan du se rådyr, vildsvin, dådyr, sika og røde hjorte, elge. Løsgørelse af rovdyr er repræsenteret ved ræve, ulv, mår, hermelin og væsler. Løvskove, fauna, som er rigt og varieret, er hjemsted for bævere, egern, moskusrotter og nutria. Desuden er disse områder beboet af mus, rotter, modermærker, pindsvin, spidsmus, slanger, firben og Marsh skildpadder.

Fugle af løvfældende skove - lærker, finker, sanger, bryster, fluesnapper, svaler, stære. Der er også hjemsted for ravne, råger, ryper, spætter, Korsnæb, alliker, ryper. Rovfugle er repræsenteret høge, ugler, ugler, ugle og lunyami. Sumpene - hjem til vadefugle, kraner, hejrer, måger, ænder og gæs.

Tidligere blev bredbladede skove befolket af bison. Nu, desværre, det er et par snese individer. Disse dyr er beskyttet ved lov. De bor i Bialowieza Forest (Hviderusland), i Oka Reserve Terras (Den Russiske Føderation), i nogle lande i Vesteuropa og i Polen. Flere dyr blev transporteret til Kaukasus. Der kombineres de med bison.

Antallet af rådyr har også gennemgået en forandring. De blev meget mindre på grund af de barbariske handlinger mennesket. Massive skovrydning og pløjning felter bliver ødelæggende for disse smukke dyr. Deer kan nå to meter lang og tre hundrede fyrre kilo vægt. De lever som regel i små flokke på op til ti dyr. Dominerende i de fleste tilfælde er en kvinde. Hun bor sammen med hende og hendes afkom.

Efteråret sommetider mænd samle en slags harem. Minder om en trompet deres brøl bæres på tre til fire km omkring. De mest succesfulde hjorte, vundet i kampe hans rivaler kan samles omkring ham til tyve hunner. Således dannede en anden type hjorte besætning. I begyndelsen af sommersæsonen, er rådyr født ung. De fødes vejer otte til elleve kg. Op til seks måneder har oplevet en hurtig vækst. Yearling hanner erhverve horn.

Hjorte spiser græs, blade og stilke af træer, svampe, laver, rør, malurt. Men de nåle i deres mad er ikke godt på alle. I det vilde hjorte leve for omkring femten år. I fangenskab, vil dette tal blive fordoblet.

Bævere - endda nogle beboere i løvskove. De mest gunstige betingelser for dem er der i Europa, Nordamerika og Asien. Den maksimale registrerede vægt af dette dyr - tredive kg og kropslængde - en meter. Bobrov adskiller en massiv krop og en fladtrykt hale. Webbing mellem fingrene på bagbenene for at hjælpe med at holde vandet livsstil. Fur farve kan variere fra lys brun til sort. Oliering hans hår særlige hemmelighed, er bævere beskyttet mod at blive våd. Ved nedsænkning i vand ørerne af dyret tilsat, og næsebor lukket. Økonomisk luftforbrug hjælper ham ophold under vand i op til femten minutter. Bævere foretrækker at sætte sig på bredden af søer og oxbow søer og langsomme strømmende floder. De er tiltrukket af den rigelige kystnære og vandplanter. Beavers hus er et hul eller en original hut, indgangen til som er under vandoverfladen. Dam byggeri i disse dyr, hvis vandstanden er ustabil. Takket være disse faciliteter er reguleret afstrømning, så ind i huset fra vandet. Peregryzanie grene og selv store træer Bævere givet nemt. Så asp fem til syv centimeter i diameter, der er modtagelige for disse dyr i to minutter. Deres livret - stok. Hertil kommer, at de er ikke utilbøjelig til at spise iris, åkander, Potbelly. Bævere lever i familier. Unge dyr går på jagt efter et par af det tredje år af livet.

Vilde svin - en mere typiske indbyggere i løvskove. De har et kæmpe hoved og en meget stærk lang snude. Den mest magtfulde våben af dyrene - de skarpe trekantede tænder, der er bøjet opad og bagud. Vision i orner er ikke særlig god, men dette opvejes af fremragende hørelse og en ivrig lugtesans. Store prøver at nå en vægt på tre hundrede kg. dyrets krop er beskyttet børster mørkebrun. Hun er meget stærk.

Boar - fremragende løbere og svømmere. Disse dyr overvinde kraften i svømning dam, en bredde på et par kilometer. Grundlaget for deres kost består af planter, men vi kan sige, at grise er altædende. Deres livret - agern og bøg nødder, og de vil ikke give op på frøer, mus, fugleunger, insekter og slanger.

repræsentanter for krybdyr

Løvskov beboede addere, hugorme, Copperhead, veretennitsami, grøn og firben. Risikoen for mennesker udgør kun en hugorm. Mange mennesker tror fejlagtigt, at den samme giftige Copperhead, men det er ikke. Den mest talrige løvskove krybdyr - slanger.

relief funktioner

Zonen af løvskove (og blandet) i den europæiske del af Rusland svoebrazny danner en trekant, hvis bund er placeret på den vestlige grænser af landet, og spidsen hviler i Uralbjergene. Da dette område ikke var engang dækket af kontinentale is under den kvartære periode, dens topografi meste kuperet. De mest tydelige tegn på tilstedeværelsen af Valdai gletscheren overlevede i den nordvestlige del. Der er zone af løvfældende og blandede skove er kendetegnet ved kaotiske dynger bakker, stejle kamme, lukkede søer og bassiner. Sydlige del beskrevne område repræsenteret sekundære moræneflader som dannes på grund af reduktionen af den skrå overflade kuperet terræn. Relief blandet og løvskov kendetegnet ved tilstedeværelsen af sand af forskellig størrelse sletter. Deres oprindelse - af vand-istid. De har bølgethed, kan undertiden findes markante klitter.

Nåletræ-løvskove i den russiske Plain

Denne zone er beliggende i den tempererede klimazone. Klimaet er relativt mildt og fugtigt. Jorden af disse områder af græstørv-podzolic. Nærheden af Atlanterhavet førte til topografi. Floden netværk i nåletræer og løvskove er veludviklet. Reservoirer er kendetegnet ved et stort område.

Aktivitet forårsagede eutrofiering proces nærhed grundvand og fugtigt klima. Dominerende i græsdækket planter har et bredt blad blade.

konklusion

Løvskove i det europæiske område, er opført som truede økosystemer. Og efter to eller tre århundreder siden, de var en af de mest forskelligartede på planeten og placeret i store dele af Europa. Således i de sekstende attende århundrede, de besatte et areal på flere millioner hektar. I dag er de ikke mere end hundrede tusind hektar.

I begyndelsen af det tyvende århundrede uskadt blev kun fragmenter af fortiden omfattende løvtræ bælte. Ved indgangen til dette århundrede på de tomme områder har forsøgt at dyrke egetræer. Men det viste sig, at være ganske vanskeligt: død af de unge dubrov lunde blev konditioneret konstante tørke. Mens undersøgelser er blevet gennemført, som førte den berømte russiske geograf Dokuchaev. Som et resultat, blev det konstateret, at den manglende vækst nye træer er forbundet med store skovrydning, da det altid ændrede den hydrologiske regime og klima af området.

Til dato, de arealer, der tidligere besat af løvskov, sekundære skove vokser, samt kunstige plantager. De sejre nåletræer. Desværre, som eksperter opmærksom, dynamik og struktur af naturlige egeskove kan ikke gendannes.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.