SundhedStop med at ryge

Kun én cigaret om dagen kan føre til døden

Er du sikker på at rygning kun en cigaret om dagen ikke vil skade dig? Tænk igen, forskerne spørger. Selv en cigaret om dagen kan øge dine chancer for en tidlig død.

"Der er ingen sikker eksponeringsniveau for tobaksrøg," siger undersøgelsesforfatter Maki Inoue-Choi fra National Cancer Institute of the United States. "Afbrydelse af rygning gavner alle rygere, uanset hvor mange cigaretter de ryger," tilføjede hun i instituttets pressemeddelelse.

Funktioner af undersøgelsen

I deres undersøgelse spores Inoue-Choi-teamet data på mere end 290.000 amerikanere i alderen 59-82. Forskere ønskede at vurdere risikoen for "let" rygning, hvis omfang er defineret som 10 eller færre cigaretter om dagen.

Alle rygere blev spurgt om deres dårlige vane på ni forskellige stadier af deres liv, fra 15 år til 70 år.

Sammenlignet med dem, der ikke forsøgte at ryge, havde rygere, der i gennemsnit fik en cigaret om dagen, en 64% højere risiko for for tidlig død. For dem, der røg fra en til 10 cigaretter om dagen, var denne risiko 87%.

Det er aldrig for tidligt eller for sent at holde op med at ryge. Undersøgelsen viste, at risikoen for tidlig død var lavere for tidligere rygere end for dem, der ikke kunne give op cigaretter, selvom deres antal var ubetydeligt en dag. Og jo yngre rygere, da de forladte deres vane, jo lavere er denne risiko.

Årsager til rygernes tidlige død

Forskere undersøgte også de specifikke dødsårsager. Sammenlignet med ikke-rygere, der aldrig har rørt cigaretter, er risikoen for dødsfald ved lungekræft 9 gange højere blandt dem, der røg mindre end en cigaret om dagen i deres levetid, og 12 gange blandt dem, der røg fra en til en 10 cigaretter om dagen.

Desuden havde de personer, der røg fra en til ti cigaretter om dagen, seks gange flere chancer for at dø af luftvejssygdomme (som emfysem) og halvanden gange større sandsynlighed for at dø af hjertesygdom end ikke-rygere.

Udtalelse fra specialister

Læger, der arbejder med patientrøgere, blev ikke overrasket af sådanne konklusioner.

"Der er ingen sikker rygning," sagde Dr. Len Horowitz, specialist på lungesygdomme på Lenox Hill Hospital i New York. "Afslutning af rygning er et must, men det er bedst ikke at begynde at ryge."

Patricia Folan leder centret for at bekæmpe sundhedsvirkningerne af tobak i New York. Hun sagde: "Jeg har erfaring med" lette "rygere, som ofte ikke anser sig for" rigtige ". Når de bliver spurgt, om de ryger, svarer sådanne patienter ofte, at de ikke gør det. Holdningen til rygning i disse mennesker forbliver ofte skjult. Bare spørger patienterne, hvis de ryger, ikke er nok til at få et præcist svar på dette spørgsmål. Måske ville det være bedst at spørge: "Hvornår var sidste gang du røget?". Dette giver patienterne mulighed for at give et mere præcist svar, uanset om de røg overhovedet og hvor meget. "

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.