SundhedSygdomme og betingelser

Kolesterol i blodet: satsen for kvinder og mænd

Kolesterol - er den vigtigste indikator for lipidmetabolisme, der er den afgørende faktor for den mulige udvikling af aterosklerose. Undersøgelsen af mennesker med hjertekarsygdomme, dyslipidæmi og deformiteter i leveren er nødvendig for at bestemme niveauet af et stof, såsom kolesterol, i blodet. Satsen for kvinder i denne biokemiske indeks lidt højere end for mænd. Hvorfor sker det? Dette vil blive diskuteret i denne artikel, samt om hvordan man kan reducere kolesterol i blodet gennem kost, mennesker og narkotika.

Hvad er kolesterol?

Cholesterol lipid er en organisk forbindelse, som er indeholdt i cellemembranerne i mennesker og alle levende organismer. I vores krop producerer omkring 80% af kolesterol. Det syntetiseres leverceller, nyre, binyre, tarm og gonader. De resterende 20% kommer fra kosten.

Hvorfor har vi brug kolesterol?

Som allerede nævnt, er det nødvendigt som et byggemateriale til cellemembraner, det skyldes denne shell tætte celler. Cholesterol spiller en vigtig rolle for de nervesystemet og immunsystemet, er nødvendig for syntesen af D-vitamin, steroidhormoner og køn (mand - testosteron og kvindelige - østrogen).

Der er behov for Kolesterol for den menneskelige krop:

 • Deraf leverceller syntetiseret galdesyrer og derivater deraf. fordøjelsesprocessen er umuligt uden disse stoffer.
 • Uden kolesterol umuligt syntese af kønshormoner - både mandlige og kvindelige. Og deres mangel på det kan påvirke den reproduktive funktion.

Hvad betyder det kolesterol i blodet for en mand? Hvad er det normen? I disse sager, og vi vil undersøge i denne artikel. Det er klart, at underskuddet af dette stof er dårligt for den menneskelige sundhed, på samme måde som dens overskud.

Kolesterol i blodet. Satsen for kvinder

Den normale værdi for denne parameter varierer fra 3.0 til 7,2 mmol / l afhængigt af alder af damerne. Jo yngre kvinde, de mindre normale kolesterol indikatorer, men med alderen, dette tal stiger svagt, er det normalt, og afhænger af mange faktorer.

Da normale værdier for en sådan parameter som det samlede kolesterol i blodet hos kvinder under kan findes i nedenstående tabel.

En kvindes alder (år) Normal total kolesterol, mmol / l
15-20 3,0-5,15
21-25 3,1-5,4
26-30 3,3-5,6
31-35 3,3-5,8
36-45 3,8-6,5
46-50 3,9-6,6
51-60 3,9-7,0
61-70 3,9-7,2
71-80 3,9-7,25
ældre end 80 3,9-7,4

Viser tabellen, at den øvre grænse for cholesterol stiger med alderen. Det er vigtigt, at mindst en gang om året for at kontrollere kolesterol i blodet. Satsen for kvinder (dens øvre grænse), som det kan ses af tabellen, stiger sammen med det antal år, levede. Dette skyldes omstruktureringen af de hormonelle niveauer af kvinder, især i overgangsalderen. Alle arbejdende mennesker, som regel en gang om året underkastes en lægeundersøgelse (lægeundersøgelse), som er forpligtet til at undersøge niveauet af kolesterol og blodsukker.

Norma kolesterol hos mænd

Kolesterol i blodet hos mænd - det er en vigtig indikator. Det faktum, at mandlige kønshormoner ikke beskytter det kardiovaskulære system (CVS), som er udført af de kvindelige kønshormoner i mere retfærdig sex. Derfor er dannelsen af åreforkalkning risiko, kolesterol plak , og komplikationer i forbindelse med tillukning af blodkar i mænd forholdsvis ung, arbejdsdygtige alder er højere end hos kvinder. Bliv fortrolig med normal total kolesterol hos mænd efter alder kan være i nedenstående tabel.

Mænd alder (er) Normal total kolesterol, mmol / l
15-20 2,91-5,1
21-25 3,1-5,5
26-30 3,4-6,3
31-35 3,5-6,5
36-40 3,7-6,9
41-50 3,9-6,9
51-70 4,0-7,1
ældre end 70 3,7-6,8

Statistikkerne viser, at forekomsten af slagtilfælde og hjerteanfald hos midaldrende mænd end hos kvinder. På messen køn risikoen for disse sygdomme har tendens til at stige allerede i en temmelig moden alder, overgangsalderen.

Årsager til forøgelse af koncentrationen af cholesterol

Hvorfor kolesterol øges i blodet? Årsager til stigningen i dette indeks (hyperkolesterolæmi) er meget forskellige, men de fleste af skylden for denne patient selv, eller rettere hans måde at leve på.

 1. Forkert kost, at spise fødevarer rige på mættet fedt føre til øgede kolesterolindholdet i blodet. Produkter såsom svinefedt, fede kød, alle kogte kød, kager, fede oste, kan indgå i kosten kun i meget begrænsede mængder.
 2. Stillesiddende, gipodinamichny livsstil er en risikofaktor for forøgelse af koncentrationen af kolesterol.
 3. Dårlige vaner, såsom rygning og alkoholforbrug er risikofaktorer for udvikling af åreforkalkning.
 4. Tilstedeværelsen af overvægt og fedme.
 5. Arvelighed.
 6. Hos mænd, gennemsnitsalderen for risikoen for åreforkalkning og hjerte-kar højere end for kvinder. Disse sygdomme er resultatet af stigende kolesterol. Chancerne for begge køn i udviklingen af disse sygdomme er justeret kun i alderdommen, eller rettere, efter udbrud af overgangsalderen hos kvinder, t. Til. I denne periode, kan de øge kolesterol i blodet. Satsen for kvinder i dette indeks i midaldrende (før overgangsalderen) lavere end mænds.

Som kolesterol føre til normal?

Hvis niveauet af denne indikator er steget, er det nødvendigt at sænke, for at undgå negative konsekvenser. Hvordan man kan reducere kolesterol i blodet? Dette kan gøres på forskellige måder: en afbalanceret kost, traditionelle metoder, der tager medicin (statiner), etc. Hvordan man kan reducere kolesterol i blodet ved hjælp af magt korrektion ..?

Hvis hyperkolesterolæmi lille, er der en afvigelse fra normen ikke er mere end 10%, så at normalisere kolesteroltallet kan være ved hjælp af en afbalanceret kost, fjerne fra kosten alle fedtholdige fødevarer, kager og opgive dårlige vaner - rygning og alkoholforbrug. Alkohol i enhver koncentration påvirker negativt sundhed, så frafaldes skal være absolut.

Kost til at sænke kolesterol

Maden bør indtages:

 • Friske grøntsager og urter kan være i form af salat med lidt oliven eller linolie.
 • Frisk frugt, specielt grønne æbler og avocadoer (de er i stand til at reducere niveauet af triglycerider).
 • Mejeriprodukter med en lav procentdel af fedt.
 • Fuldkornsbrød, kan være med klid.
 • Soja produkter.
 • Omeletter og protein korn.
 • Berry frugtdrikke og frugtsaft.
 • Kantareller indeholder naturlige statiner, så de skal også indgå i kosten.
 • Sild indeholder naturlige statiner, men dens anvendelse i fødevarer bør ikke være salt, og når bagt eller dampet. Salt også i stand til at holde vand i kroppen for derved at fremme trykstigning, som i kombination med forhøjet kolesterol og aterosklerotisk plak øger risikoen for slagtilfælde og hjerteanfald.

Traditionelle metoder til at sænke kolesterol

Hvad hvis blod kolesterol øges? Folk retsmidler til at hjælpe i denne sag, hvis den steg med ikke mere end 10-15% af den øvre grænse for det normale.

Daglig indtagelse af hvidløg og løg på en måned er i stand til at reducere med 30% af niveauet af low density lipoprotein (LDL), eller såkaldt dårlige kolesterol. På grund af dette fald og total kolesterol i blodet.

Almindeligt kendt opskrift på at sænke kolesteroltallet baseret på citroner og hvidløg. For sin forberedelse skal være 24 og 400 gram citron skrællet hvidløg. Pres saften fra citroner, hakke hvidløg blender eller hakkekød. Alle mix og indgyde det på et mørkt sted i 7 dage. En teskefuld af lægemidlet, der tidligere fortyndet med koldt kogt vand, tages på en tom mave om morgenen. Således fremstillede helbredende blanding er nok for et behandlingsforløb, som gentages en gang om året. Kontraindiceret til akut forværring af mavesår og pancreatitis.

Hørfrø er i stand til at sænke kolesterol i blodet, skal det tilføjes til fødevarer.

Kolesterol i blodet. lægemiddelbehandling

Med en betydelig stigning i kolesterol bør konsultere en læge-kardiolog. Den vil udpege lægemidler, statinerne, såsom "Vasilip" "Lovastatin" "Lescol Forte" "Simvakard" et al.

Disse lægemidler skal tages under kontrol af biokemiske assays som ALT, AST og bilirubin, da nogle af dem er i stand til at fremprovokere en stigning af disse parametre, dvs.. E. Har en negativ effekt på leveren. Derfor er det bedre, hvis lægemiddel til at sænke kolesterol ordineret af en læge, efter du har gennemført undersøgelsen.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.