TravelingRetninger

Jelgava, Letland, hvor han var, seværdigheder

I hvilken by kan møde en flok vilde heste? En tur på en rigtig vikingeskib? Hvor du kan deltage i festivaler af sand og is tal? Selvfølgelig er sådanne steder i verden en lille smule. I dag er temaet for artiklen var byen Jelgava, Letland. Alle kan finde noget for enhver smag, fordi Jelgava berømte monumenter for kultur og arkitektur, en unik naturreservat og selvfølgelig, sin egen historie.

byens placering

Jelgava har en stolt navn "Zemgale perler" (en af de fem historiske områder i Letland). Og ikke så mærkeligt - fordi byen ligger i hjertet af dette område. Fra Riga, Jelgava adskiller kun 40 km fra Jurmala - 46 km. Dette giver dig mulighed for at gøre både dagsture i den lettiske by eller lange ture.

Historien om hovedstaden i Kurland

Det er svært at forestille sig, men omkring syv tusinde år siden, det sted, hvor Jelgava i dag, var skjult under et lag af vand. Zemgale plain dannet i slutningen istid. Fra syd til området kom Semigallians. Det skete omkring fire tusinde år siden. Navnet på stammen og blev navnet på denne jord. Semigallians vigtigste erhverv var kvægavl og landbrug. Og efter opførelsen af fæstningsværker begyndte udviklingen af handelen og forskellige håndværk. Af den måde, nævnt i krøniker og havnen, ligger ikke langt fra Jelgava.

Videnskabsfolk og forskere siger - det er til XII århundrede kan tilskrives fremkomsten af byen, nu kendt som Jelgava. Letland (eller rettere, de stammer, der beboede jorden), derefter underkastet korstogene. Kampen mod korsfarerne Semigallians begyndte i 1219. Information om området fra XII århundrede til det XIV århundrede er stort set fraværende. Men i 1573 købte Jelgava byen status, men så kunne emblem af byen. Over 217 år, fra 1578 til 1795, den Jelgava Palace var residens for hertugen. I 1616 erklærede byen hovedstad Kurland.

At blive den vigtigste by i hertugdømmet, Jelgava begyndte at aktivt at udvikle. Der var en styrkelse, rindende vand. Den anden navnet på byen lyder som Mitau. Oversættelse af hans - "udveksling" eller "byttehandel". Dette er ikke overraskende på grund af de handelsmæssige forbindelser med de lokale duke folk kunne stifte bekendtskab ikke blot med den europæiske kultur, men også med oversøisk merchandise! Når Jelgava blev en vigtig handelsby, at beboerne i byen smage vin, kartofler og kaffe. Desuden har byen spillet rollen som den lettiske diplomatisk centrum. Med Jelgava regelmæssigt etablere kontakt Øst og Vest.

I 1795 blev Jelgava del af det russiske imperium. Byen fortsatte med at vokse og udvikle sig: Takket være fremkomsten af jernbanen i 1868 flyttede her købmænd og håndværkere, købmænd og lærere. Før starten af Første Verdenskrig byens befolkning var omkring 45.000 mennesker!

Jelgava: overlevede krigen

Under krigen Jelgava alvorligt ramt. I 1915 blev byen grundlagt lettiske skytter trup. Indtil 1919 Jelgava var besat. I denne by kæmpede bolsjevikkerne, de tyske tropper og soldater for uafhængighed. Så vandt den sidste sejr. Letland endelig blev selvstændigt.

I 1940 Jelgava (Letland) sluttede sig til Sovjetunionen. Det skete efter undertegnelsen af Molotov-Ribbentrop-pagten. Og tyskerne, der boede i byen, flyttede til Tyskland.

Den Anden Verdenskrig påvirkede også udseendet af byen. Han led det historiske centrum, jernbanen. Det blev ødelagt 90% af huset og industribygninger. Besættelsen af Jelgava var en 29 Juni 1941 indtil udgangen af juli 1944.

Umiddelbart efter krigen i store byggeri begyndte. I Jelgava, nye boliger, kontorbygninger, institutioner kultur. Det er blevet restaureret og gamle bygninger - kirker, Jelgava Palace, uddannelsesmæssige bygninger.

Flag og våbenskjold Jelgava

Flag lettisk by er en to-farvet rektangulært klud. I 1938 blev det godkendt af farver - mørkeblå og varm rødbrun. I midten af flaget er våbenskjoldet i byen - silhuet af en elg hoved. Profil dyr drejes til venstre. Billede af hovedet er på den lilla skjold, den øverste del er vandret, og bunden - afrundet. På halsen af dyret er en lille våbenskjold staten.

seværdigheder i byen

Hvordan laver Jelgava (Letland) vil for altid forblive i dit hjerte? Selvfølgelig, for at besøge de lokale attraktioner! Og dens i denne lille by mangler: paladser, slotte, kirker, museer og monumenter - alle vil finde noget interessant sted!

Jelgava Palace

En af de mest imponerende faciliteter for turister - Mitavsky (Jelgava) Slot. Når det var residens for hertugerne, senere - det administrative center i provinsen Kurland. I dag er det den vigtigste bygning af den lettiske Landbohøjskole. Palace - arbejdet i den berømte arkitekt Francesco Rastrelli. Bygning opført i to faser - fra 1738 til 1740 og fra 1762 til 1772. Palace overlevede krige, brande. I dag lærer sin historie kan være i museet, som også findes her. Eksponering arbejder siden 1968 og fortæller om strukturen af slottet, dets interiør og arkitektur, historie af konstruktionen. Af den måde, i Jelgava palads, kan du nyde guddommelig delikatesse - flavored varm chokolade. Og det kan gøres på en meget usædvanlig virksomhed - med hertuginden og hendes brudepige. Og alligevel er der en workshop af kærlighedsbreve Dorothea - et sted, hvor der i dag fantastisk atmosfære af det XIX århundrede. Workshoppen undervises kalligrafi, kan du skrive en besked til en favorit og hæftning af hans personlige voks segl.

Tower of the Holy Trinity Church

Har du lyst til at se byen fra en højde på 37 meter? Så gå til tårnet! I denne stilling, før der var en kirke, er den første bygning sten i Jelgava. Dens konstruktion begyndte i 1574. I 1615 templet blev indviet, og i 1688 byggede et klokketårn. Næsten to århundreder senere, her igen arbejde i gang - i 1863 at bygge videre på tårnet. Luftangreb på byen ødelagt kirken, men klokketårnet tilbage. I 2010, efter reparationsarbejdet, blev tårnet åbnet for turister. Her er blot tre historiske udstillinger, restaurant og informationscenter.

Jelgava Museum

Hvis du står over for spørgsmålet om, hvad man skal se i Jelgava, at blive bedre bekendt med denne by, så tøv ikke med at gå til det lokale museum!

Avid teatergæster bliver interessant at besøge mindesmærket Hus far til lettisk teater Adolf Alunana. Huset på gaden af de filosoffer, d. 3, grundlæggeren af teaterinstruktør, digter og dramatiker lejet hele anden sal 1910-1912. På grund af barnebarn Alunana her indsamlede hundredvis af autentiske genstande.

For dem, der foretrækker romantik af jernbanerne, er det værd at være opmærksom på redegørelsen af Museum of History of stål spor. Det er bemærkelsesværdigt, at det er placeret i en bygning, der blev bygget i 1904. History of Jelgava node er fortalt ved hjælp af jernbanesporet modeller, motorvogne, lokomotiver og semaforer.

Om de vigtigste historiske begivenheder i museet vil fortælle historien og kunsten Gederts Elias. Bygningen blev opført i 1775 på det sted, hvor byen palace. Der engang var placeret, og den første lettiske universitet.

enge Lielupe

Hvad hvis du allerede er bekendt med næsten alle Jelgava, besøgte attraktioner og du vil have noget usædvanligt? Du bør gå til de enge! Dette er et særligt beskyttet naturområde: her kan du se et stort udvalg af fugle og planter. Engene Lielupe placeret på øen Mitavsky palads vilde heste græsser. Stifte bekendtskab med alle de indbyggere som muligt, idet der med ham en botanisk håndbog eller vejledning!

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.