FormationHistorie

Institutter af ædle maidens. Stiftelsen af Smolny Institut for Noble Maidens

Mange tror fejlagtigt, at institutioner som Institut for Ædle Maidens er sunket i glemsel. Faktisk udfører disse vandrerhjem til denne dag pædagogiske aktiviteter i forskellige lande. Desværre ophørte sådanne institutioner i Rusland. Men i den fjerne fortid og i vores land blev det anset for den højeste ære at få en uddannelse af denne art. I artiklen kan du blive bekendt med historien om oprettelsen af den første i den russiske kvindelige uddannelsesinstitution. Og også for at finde ud af, hvad livsudsigterne åbnede før hans kandidater.

Udenlandske Gæsthuse

Institutter af ædle maidenser er faktisk skoler til kvinder af privat karakter. I disse institutioner er undervisningen primært rettet mod at forbedre offentlige og kulturelle aktiviteter. Som navnet antyder, har denne institution ingen væsentlige forskelle med den sædvanlige skole. Og hovedmålet er færdiggørelsen af uddannelsen. Træningen i pensionater af denne type er hovedsagelig 2 typer: forstærket og etårigt. Det mest berømte land, som i sin historie har en række private uddannelsesinstitutioner for kvinder - dette er uden tvivl Schweiz. Prinsessen af Wales blev uddannet her. Hun tog eksamen fra AlpinVidemanette Institute. Desværre er det i dag lukket. Også af stor popularitet var skolen MonFertile - den blev studeret i nogen tid af hertuginden af Cornwall. Nå, og selvfølgelig kan vi ikke sige om pensionatet VillaMontChoisi. Takket være denne institution fik Schweiz stor berømmelse, men i slutningen af 90'erne blev dette institut lukket.

Fakta om russisk historie

Først i vores land kunne kun mænd uddannes. Men alt ændrede sig, da det første institut for ædle maidens blev organiseret. Historien om dens oprettelse går tilbage til fjernt 1764. Denne begivenhed skete på grund af projektet fra præsidenten for kunstakademiet Ivan Bezkov. Senere blev han vogter for denne institution. Desuden blev der ved vedtagelsen af pensionatet vedtaget et dekret om uddannelse af piger af ædel oprindelse på søndagsklostret. Denne skole var placeret i Skt. Petersborg. Denne orden sammen med institutionens charter blev udsendt i hele det russiske imperium. I princippet kan vi sige, at uddannelsen i boardinghuset ikke var meget forskellig fra den eksisterende i moderne skoler. Jomfruer af ædle blod blev accepteret der i en alder af seks. Studietiden var 12 år og blev opdelt i 4 tidsperioder. Næsten 200 elever kunne samtidig få viden i instituttet. Efter afslutningen af uddannelsen modtog seks af de mest fremtrædende elever et særligt æresbevis - et monogram af guld og indgraveret med kejserens initialer. Grundlæggelsen af Smolny Institut for Noble Girls gjorde det muligt at modtage generel uddannelse og studere hemmelighederne i boligøkonomi til piger i andre klasser (med undtagelse af servere).

Garanti for beskæftigelse

Institutter af ædle piger udførte læringsprocessen i henhold til det godkendte uddannelsesprogram. Takket være dette havde eleverne en stor chance i fremtiden at tjene ved retten. Den forberedende plan blev udarbejdet med deltagelse af institutets forvalter og omfattede undersøgelsen af emner som aritmetiske, fremmedsprog, geografi, litteratur, historie og Guds lov. Derudover blev pigerne undervist i grunde til tegning, håndarbejde og boligøkonomi. Ikke ignorere udviklingen af musikalske evner. For at sætte eleverne i stand til fuldt ud at opnå den nødvendige viden, færdigheder og evner, omfattede institutionens personale 29 lærere.

Institutionens statut

Institut for ædle piger blev kendetegnet ved en særlig grad af uddannelse. Alle piger observerede en streng tidsplan for dagen. At mødes med indfødte elever kunne kun i weekender og helligdage. Samtidig fandt deres kommunikation sted kun i tilstedeværelsen af direktøren. Kun elever kunne komme til pensionskolen, da de var 18 år. Og selv efterspørgslen fra familien kunne ikke påvirke denne beslutning. I slutningen af uddannelsen blev mange af de indsatte forblevet inden for instituttets vægge og arbejdede som klassedamer. De af de piger, der modtog uddannelse i institutionens filistiske gren, havde en stor chance for at blive guvernører i fremtiden. I begyndelsen var skolen af ædle piger placeret i klosteret. Men senere blev en speciel bygning opført.

De igangværende reformer

Efter kejserinde døde blev Pavel Is hustru kvindernes uddannelsesinstitutioner. Hun førte dem i 32 år og formåede at ændre sig meget i denne periode. Især blev træningsperioden reduceret til 9 år. Aldersgrupper var kun 3, og de blev igen opdelt i æreselever, "horoshistok" og bagud. Varigheden af hver lektion var 2 timer. Kulminationen af det akademiske halvår var mellemliggende eksamener, slutningen af året var præget af endelig kontrol. Ændringer har også påvirket aldersgrænserne for adgang til instituttet. Så begyndte piger af ædel oprindelse at blive optaget til kostskolen fra 8-9 år og kun 11-12. Og det skyldtes, at deres studieperiode var begrænset til 6 år. Undervisningsretningen er også ændret. Hvis under kongenens regering blev pigerne undervist i en dame i vente, så var Maria Fyodorovna mere tilbøjelige til at forberede dem til "posten" af hustruer.

Nyt pensionat

I 1802 blev der på initiativ af mor til Alexander I åbnet et ekstra institut for ædle maidens. Moskva blev hans hjem. Forskellen på denne institution var, at træningen hovedsagelig blev udført af ægtemænd fra lavindkomstfamilier. Men med tiden blev der oprettet en filistinsk filial for andre ejendomme. Curriculum for denne institution var ikke meget forskellig fra uddannelsesplanen fra tidligere institutioner. Her læres også Guds lov, fremmedsprog, historie og geografi. Fysik blev desuden introduceret. Glem ikke den kreative udvikling. Den daglige rutine var dog meget strengere. Eleverne i institutionen steg klokken 6 og var forlovet til kl. 8 med korte pauser. Moskva Institut for Noble Maidens blev opkaldt efter Catherine. Bygningen, hvor den var placeret, tilhørte oprindeligt Grev Saltykov. Imidlertid blev hans ejendom i 1777 trukket tilbage, og handicaphjemmet blev åbnet på sit område. Da det blev besluttet at oprette en skole, genopbyggede arkitekten Domenico Gilardi denne struktur.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.