SundhedSygdomme og betingelser

Hydronefrose hos børn og voksne

Denne sygdom er hydronefrose - det er ikke noget som overdreven flydende indhold direkte i nyren. Denne virkning opstår som følge af brud på udstrømning af urin. Denne sygdom er ganske alvorlige. Ja, i værste fald, nyrerne mister sin evne til at fungere. Og det truer menneskeliv.

Der er to typer af sygdommen:

  • Medfødt (primær). Fundet en hydronefrose hos nyfødte.
  • Erhvervet (sekundær). Denne variant er typisk for voksne.

grunde

En sekundær type sygdom skyldes en sygdom, der forårsager ændringer i urinvejene eller nyrer strukturer selv. Blandt sådanne sygdomme kan identificeres især prostata adenom, cyster, inflammatoriske processer i ureter eller i de nyrebækkenet. Hydronefrose hos børn primære typen - er en konsekvens af medfødte misdannelser, som er en modificeret form af nyre- eller deres fartøjer.

Fondene er også ensidig sygdom, der ramte kun én nyre, og bilateralt. Sidstnævnte variant opstår, når der er et brud på udstrømning af urin direkte ind i den nedre del af urinvejene. Således fra overskydende væske lider 2 nyrer. Det er værd at bemærke, at de fleste af hydronefrose hos børn - ensidig.

omfanget af sygdommen

Læger skelner 3 grundlæggende grad af hydronefrose:

  1. Den første grad er karakteriseret ved strækning nyrebækkenet. Dette er på grund af overdreven pres på hendes urin. Nyre stigninger i størrelse.
  2. Den anden grad er ledsaget af en stor udvidelse af bækkenet. Det samme sker med nyre kopper. På dette trin er der en signifikant overtrædelse af nyre funktionelle træk.
  3. Endelig er den sidste, tredje niveau - en ændring i nyrevæv som helhed, som allerede er irreversibel. Nyre mister sin funktionelle formål, og til sidst dør. I dette tilfælde er der en trussel mod livet af patienten.

Hydronefrose. symptomer

Afhængigt af dette, i hvilket omfang er hydronefrose kan symptomerne være udtrykt i varierende grader. I de tidlige stadier af sygdommen stort set ikke forstyrrer patienten. Det er derfor, nogle gange hydronefrose diagnosticeret kun været i de sidste stadier.

Småbørn opdaget hydronefrose er vanskelig. Er det nødvendigt at være særlig opmærksom på barnets angst. Nogle gange, i urin fra børn med hydronefrose kan detektere små mængder af blod. I dette tilfælde er det nødvendigt at køre til lægen.

Hos nyfødte sygdom er normalt opdages meget tidligt, selv på tidspunktet for føtal ultralyd. Hos voksne og ældre børn hydronefrose er ofte opdages ved en tilfældighed, hvis patienten er i test helt anden sag.

Symptomer på sygdommen i de senere faser kan allerede være:

  • nyrekolik;
  • smertende smerter i nyrerne ;
  • hævelse;
  • højt blodtryk;
  • blod i urinen.

diagnostik

Vigtige og grundlæggende metoder til at hjælpe med at diagnosticere hydronefrose hos børn, er ultralyd. Desuden kan lægen ordinere undersøgelser såsom radioisotop renografiya, CT, og DRC. Alle af dem er beregnet til at se strukturen i nyrerne, blodkar og urinvejene.

Ofte hydronefrose er årsag til infektionssygdomme. I den forbindelse er det sikker på at foretage yderligere analyser af urin. Funktionel test hjælper den behandlende læge skal undersøge og funktionelle ændringer i nyrerne.

behandling

Til dato, fuldstændig frihed fra sygdom er kun muligt ved hjælp af kirurgi. Hovedformålet med operationen er øjeblikkelig fjernelse af barrierer, der forhindrer strømmen af urin. Lægen vælger individuel behandling tilgang, som afhænger af patientens helbred og udviklingstrin hydronefrose. For nylig, mere og mere interferens produceret endoskopisk. I dette tilfælde et stort snit, og følgelig sømmen ikke være.

Hydronefrose hos børn nogle gange ikke engang kræve en radikal indgriben. Det sker, at efter et par år, har han haft sit eget. Dog observeret af en specialist er stadig nødvendigt. Ved den mindste stigning af symptomatiske manifestationer af sygdommen, bør udføres kirurgisk behandling nødvendigvis.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.