SundhedWellness

Hvorfor folk med børn til at leve længere end barnløse?

De fleste forældre på et tidspunkt, måske tænker, at børnene tage væk et par år af deres liv, men det viser sig det modsatte. Tilstedeværelsen af børn, der er forbundet med en stigning i den forventede levetid. Den nye undersøgelse, for at studere denne effekt, kreditter hans omsorg, som er fremstillet af forældrene til de børn, når de når den ærefulde alder.

På grund af manglen på normal søvn, måske unge forældre tror, ligesom den gamle vittighed, at livet for dem er slut, dog viser det modsatte statistik. Mange undersøgelser har bekræftet, at folk, der har børn, der rent faktisk lever længere end dem, der ikke havde bragt dem, men arbejdet kunne ikke forklare, hvorfor det er så, og om det er forbundet med frugtbarhed.

Hvad gør resultaterne af undersøgelsen

Dr. Karin Modig fra Karolinska Instituttet i Sverige har forsøgt at besvare dette spørgsmål, i det mindste for svenskerne. Ved hjælp af de år lærte hun død mennesker født under den omfattende database af den svenske befolkning, 1911-1925. Det viste sig, at hvis en mand har mindst et barn, om det fyldte 60, han kan regne med yderligere to år af livet, sammenlignet med barnløse. For kvinder, var forskellen 1,5 år. Med en stikprøve på mere end 1,4 millioner mennesker, disse tal er pålidelige.

Modig sagde i sin artikel i "Journal of Epidemiology and Public Health", hullet i dødeligheden stiger med alderen. For eksempel 70-årige svensker, der blev født på det tidspunkt, som var inkluderet i undersøgelsen Modig havde en 3,3 procent chance for at dø før 71, da han var barnløs, og kun 2,9 procent, hvis der var mindst én barn. For 90 år, var tallene 17,7 og 16,2 procent.

Forskellen var omkring to gange højere blandt mænd, ugifte (herunder enkemænd og fraskilte), sammenlignet med gift.

Hjælp i alderdommen

Modig tilskriver denne forskel den støtte, der er leveret af børnenes til ældre forældre, der forsøger at klare de forandringer, alder bringer. Det handler ikke kun om den direkte bistand, men også, at børnene hjælpe ældre forældre til at klare administrationen, for eksempel i sundhedsvæsenet og finde et egnet sted at leve.

alternative teorier

Det er blevet foreslået mange teorier, der forsøger at forklare den forventede levetid for mennesker, der blev forældre. Få børn mindsker risikoen for visse kræftformer hos kvinder, men kan have yderligere fordele som endnu ukendt. På den anden side, er det meget muligt, at mennesker, der har børn, er i sagens natur sundere. Ikke desto mindre, at mange forskere ikke understøtter de fleste af disse teorier, i det mindste som en væsentlig faktor.

Tanken om, at børn er med til at forlænge levetiden af forældrene, der giver støtte og lægehjælp, i overensstemmelse med de observationer Modig. I sin undersøgelse blev de største forskelle i dødelighed vist i de fleste af de gamle mennesker. De fleste alternative hypotese er, at forskellen i dødeligheden bør reduceres med alderen, i modsætning til hvad der er blevet fastlagt i den nye undersøgelse. Det blev også konstateret, at kønnet af børnene havde ringe indflydelse på den forventede levetid for forældrene.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.