SundhedMedicin

Hvorfor er der "gåsehud"?

Enhver person, nogle gange har såkaldte "crawl". Med hvad er relateret til dette fænomen? I mennesker er det kaldes "gåsehud": dækket med små myrer, menneskelig hud virkelig får hendes skikkelse. Faktisk er dette udtryk er ganske medicinsk og matchende det har på latin - han lyder som «cutis anserina» i dette sprog.

"Goosebumps" forekommer under visse omstændigheder. Ofte de "gåsehud" på huden "run" som et resultat af stærke følelser. Især kan det være ærefrygt, ecstasy, tilfredshed, ophidselse, herunder seksuel. Det er også en manifestation af huden «cutis anserina» ofte provokeret af frygt eller frysning.

Navnet på dette fænomen skyldes ligheden dækket bump ( "gåsehud") af menneskehud med gås. Når gæs plukket fjer, i stedet er de sæler, vagt ligner menneskelige hårsække. Udseendet af huden "gåsehud" manifesterer sig pilomotornogo vestigial refleks ansvarlig for at hæve dyr pels. Mekanismen for denne proces kan beskrives som følger: Det er på grund af stimulering af følsomme perifere nerver kommer fra rygmarven. Som følge heraf er der spændingen ved de perifere nerver, som er ansvarlige for muskelsammentrækning af hårsækkene. Da deres muskler kontrakt, en såkaldt hårrejsning - og rejste hårene på huden "gåsehud køre."

Pilomotornogo refleks er ejendommelig ikke kun for mennesker, men også til de fleste pattedyr. Hævet hår (uld) forhindre afkøling af kroppen, samtidig med at den opvarmede legeme af luftlaget i hudoverfladen. Det er bemærkelsesværdigt, at hårrejsning er ikke praktisk for en person i betragtning af, at kun nogle dele af hans krop har en hår dækker. I dette tilfælde er værdien af denne refleks gået tabt i løbet af evolutionen. Men dyr opdræt uld tillader, hvis det er nødvendigt, for at se mere voldsomme og skræmmende. For eksempel når ekspression af pilomotornogo refleks provokeret faren, en følelse af frygt.

Tidligere blev det nævnt, at en person kan "køre gåsehud" med stærke følelsesmæssige oplevelser. Sommetider folk beskrive den måde sine indtryk af besøget for tilbedelse, lytte til musik, se film eller sport. Fremkomsten af hårrejsning kan forårsage spænding - stærk følelser, der ledsager pokerspillet, roulette, osv ...

"Gåsehud" hud ofte "run" på grund af dens kompression - varig effekt på nerve kufferter. Manden sagde i sådanne tilfælde, han "brugt" ben eller "Otlezhal" hånd. Stofskiftesygdomme, mangel på vitaminer i kroppen kan også give symptomer pilomotornogo refleks. I nogle tilfælde kan en del af oplevelsen sådanne følelser, især inden for de nedre ekstremiteter tyder på, at en person har en alvorlig vaskulær sygdom.

Vi taler om sygdomme som åreforkalkning, åreknuder og andre kredsløbslidelser. I dette tilfælde, skal du konsultere en phlebologist. Men i de fleste tilfælde, de "gåsehud", i særdeleshed, ofte manifesterer - det er stadig en neurologisk syndrom, og "run" er resultatet af psykiske reaktioner. Ofte er dette fænomen står over for mennesker hypokonder, som er iboende i øget emotionalitet. Vi bør ikke udelukke muligheden for et rent dermatologiske årsager til "pinde og nåle" - især i de tilfælde, hvor symptomet er manifesteret ikke lejlighedsvis, men hele tiden. Deres årsag kan være overdreven tørhed af huden.

I de fleste tilfælde beskrevet syndromet ikke taler om tilstedeværelsen af nogen sygdom. Årsag til bekymring bør være en del af hans udseende, især i kombination med smerter og følelsesløshed i ekstremiteterne.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.