SundhedAlternativ medicin

Hvordan til at tørre mynte og citronmelisse i hjemmet

Pebermynte og citronmelisse er meget udbredt inden for medicin, madlavning og hverdag. Af disse planter er æteriske olier, forberede teblandinger, drikkevarer. Friske blade bruges til salater, og tør terapeutiske sammensætning omfatte vegetabilske afgifter. At vide, hvordan at tørre mynte, citronmelisse, landboere, feriegæster og entusiaster "haven i vindueskarmen" give nyttige familie blade på alle efterårs- og vintermånederne.

Pebermynte og citron mynte (melissa)

Det er nødvendigt at korrekt forberede frisk foder til gamle venner af mennesket - fødevarer og medicinske planter - ikke mister deres gavnlige egenskaber. Pebermynte, citronmelisse og andre olieafgrøder kræver omhyggelig opmærksomhed på indsamling, tørring og opbevaring af råvarer. Planter på de forkerte metoder til at tabe en vidunderlig aroma og dens værdifulde medicinske egenskaber.

Selvfølgelig, den kemiske analyse af hver del af de tørrede blade til at bruge derhjemme er ikke nødvendig. Er det tilstrækkeligt til at overholde reglerne i indkøb af friske planter, tørring og opbevaring. Timingen af alle disse værker er også vigtig. Når indsamle og tørre mynte og citronmelisse? Vi vil forstå snørklede af at håndtere de foretrukne af folkemusik og videnskabelige medicin.

Sådan skaffe råvarer

mynte og citron balsam blade høstes i juni-August (perioden afhænger af den geografiske placering af regionen). Signal til toppen præforme - begyndelsen af blomstring og spirende. Saml mynte i tørt vejr. Præformlegemet udføres som regel før frokost, efter fordampning af de sidste dråber af regn eller dug. Ellers vil du ikke har tid til at tænke over, hvordan man kan tørre mynte, vil råvarerne blive forkælet, og alt arbejdet vil gå ned i afløbet. Det sker, at bladene er dækket med et lag af støv, derefter præ-sprøjtede planter og samle dem efter afdampning af vanddråber.

Hvis en plantage er stor, kan det være afskårne skud til jorden eller til de nederste blade. Derefter de resterende knopper på jordstængler vokse ud nye stængler. Bruges til at arbejde i seglcelle, saks eller havesaks særlige. Små planter i "indendørs haven" kræver omhyggelig håndtering. I dette tilfælde manuelt afsluttes kun modne blade intakt.

Hvordan til at tørre mynte og citronmelisse

Skær og samles afgrøden stablet i små bundter eller bundter efterladt i skyggen, bladene visne, men ikke misfarvet. Så har du brug for at udvide råmaterialet med et tyndt lag under en baldakin, på en balkon eller terrasse.

Det er vigtigt at overholde temperaturen under tørringen tilstand. Så bør indendørs og udendørs ikke være mere end 35 ° C Det er bedre at placere klaser af planter i limbo i det fri eller i et ventileret rum (skåret ender).

Hvis bladene er indkøbt separat fra skud, at de er lagt i et enkelt lag på en ren klud eller papir, der er tilbage på et bord, en vindueskarm. Indimellem er det nødvendigt at dreje råmaterialet og inspiceres for at undgå sværtning. Under gunstige forhold vil plante indsamlingen være klar i mindre end en uge. Direkte sollys bør ikke falde på bladene, ellers fordampe dyrebare æteriske olier!

Hvordan til at tørre mynte i et køleskab og mikroovn

Hver af metoderne præforme tørreanlæg har fordele og ulemper. Det vigtigste er, at den endelige samling har en naturlig farve og aroma. Et sådant resultat kan opnås i skyggen, på loftet, i et ventileret rum eller på altanen. På spørgsmålet om, hvordan man korrekt tørret pebermynte, citronmelisse, er ofte forskelle mellem nybegyndere og erfarne samlere.

Nogle foreslår at sætte bladene kortvarigt i ovn eller mikroovn. Andre siger, at med denne metode mistet en betydelig del af de aktive ingredienser. Du kan bruge ovnen, men planten kollektionen er virkelig berøvet sin naturlige smag og god. Lagrede næringsstoffer under opbevaring af vaskede og let tørrede kviste i køleskab. Spredt ud tyndt planter gradvist mister vand.

Hvordan til at tørre mynte i mikrobølgeovnen? Vegetabilsk charge blev fremstillet på den samme måde som for den ovenfor beskrevne fremgangsmåde. Blade har brug for at lægge et tyndt lag på en bomuld tekstil, dække toppen af det samme stof, sat på en tallerken i mikrobølgeovnen. Medtag det i ca. 2 minutter, give eller tage 20-30 sekunder. Når bladene er helt tørre, kan du stadig holde deres dag i rummet, og derefter sætte ind i glaskrukke eller pose af væv til opbevaring.

Hvordan at skelne kvalitet tørret mynte

Tegn, hvorved det fastslås, at urten citronmelisse og mynte klar til tærskning og brug:

  • naturlige grønne farve;
  • stængler tør, bryde under let tryk;
  • har en særlig smag;
  • bevaret skarp, krydret smag.

Rå, klar til brug efter at tærske tørre skud repræsenterer en helt eller delvist knuste blade. Hvis du lægger dem i et glas krukke, tæt og opbevares på et køligt og mørkt sted, vidunderlige krydderurt - pebermynte og citronmelisse - i to år ikke mister deres egenskaber.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.