FormationVidenskab

Hvad himmelske organer kaldes planeter i solsystemet?

Siden tidernes morgen, mennesker overværede nattehimlen og bemærket, at der ud over stationære objekter, der dem, der ændrer deres position i forhold til andre. Normalt siger vi, at det er stjernerne, men er det? Hvilke himmellegemer kaldes planeter, og hvilke kriterier bør have objekt, så det kunne kaldes en planet? Hvilke af dem er en del af solsystemet?

Planet. Definition og egenskaber

Enhver genstand, der ikke udsender lys, varme og overgå i størrelse et par meter, er den planet ( "vandrer" - oversat fra græsk). I anden halvdel af sidste århundrede gradvist at indføre mere præcise definitioner, og til dato, så det himmellegeme har erkendt planeten, skal det opfylde følgende fire betingelser:

  • Objektet må ikke være en stjerne.
  • af kredsløb i nærheden kan ikke flytte andre store himmellegemer.
  • Objektet skal være form tæt på kugleformet.
  • Objektet skal dreje rundt om stjernen.

Planeter og stjerner. Hvad er forskellen?

Spørgsmålet om, hvad himmellegemerne kaldte planeterne, vi forstår, men hvad er deres forskel fra stjernerne? Planet under kraft af sin egen tyngdekraft er i stand til at tage en rund form og har en høj tæthed. Men denne masse er ikke nok til at starte fusionsreaktioner inde i kroppen. Stjernemarkér også en naturlig himmellegeme, som er i stand til at køre termonuklear reaktion helium, hydrogen og andre gasser, hvoraf det er sammensat, udstrålende ind i rummet, mens en utrolig mængde energi omdannes til lys, varme og elektromagnetiske flusmidler.

Solsystemet og indgår i det planeten

Ifølge moderne videnskab krav, som kaldes "astronomi", planeterne i solsystemet begyndte at danne omkring 4,5 milliarder år siden, at blive den mest magtfulde konsekvens af eksplosionen af en eller flere gigantiske supernovaer. Solsystemet oprindeligt var en gassky med støvpartikler, der dannes i bevægelse og på bekostning af sin masse disk, hvis centrum blev født en ny stjerne, som er kendt for alle os som solen.

Så hvad himmellegemerne kaldes planeter uden for solsystemet? På dette spørgsmål er svaret meget enkelt: alle de objekter, der har deres egen bane, og som roterer omkring et fælles, centrale stjerner og planeter kaldes solsystemet. De er opdelt i to små grupper af fire fag hver:

• terrestriske planeter - Mars, Venus og Merkur. De har alle en stenet overflade og lille størrelse, mens den på en tættere afstand til solen end andre.

• gigantiske planeter - Neptun, Saturn, Jupiter og Uranus. Store, hovedsagelig af gas planet består med karakteristisk kun for disse ringe, som er dannet af en flerhed af stenet snavs og støv is.

Op indtil august 25, 2006 mente, at sammensætningen af solsystemet er der ni planeter. Men efter at have afklaring definitioner, hvor det blev besluttet, at det er muligt i den videnskabelige verden kalder en planet, Pluto, tidligere en del af solsystemet som den niende, den fjerneste objekt passerede ind i kategorien af dværg.

Hvad var årsagen til en sådan beslutning? Sagen er, at med forbedring af teleskoper og andre astronomiske instrumenter, har forskerne opdaget ligheder i egenskaber til Pluto, himmellegemer, hvis antal vil stige med tiden. For at undgå mulig forvirring i fremtiden og blev indført mere præcise krav til hvilke himmellegemer, der kaldes planeter.

konklusion

Studiet af planeter og stjerner vil fortsætte i meget lang tid, og ingen kan vide, hvor mange flere mysterier gemme sig i sig selv den afsatte plads. Og vil forblive i mange år spørgsmålet om, hvordan den stadig liv begyndte på vores planet i solsystemet, og generelt i hele universet.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.