LovStat og lov

Hvad er staten? Definition af korte, funktioner og begrebet

Ikke så let at besvare spørgsmålet om, hvad en sådan tilstand. Bestemmelse (kort eller en eksploderet), dette begreb har en masse muligheder. Videnskabelige figurer i hans værker helt anden tilgang til at forklare denne kategori, som spiller en af de vigtigste roller i det offentlige liv.

Generelt en kort definition af begrebet staten er organiseringen af samfundet, der har fælles interesser generaliserede, nødvendigvis at have specifikt defineret område management system og fuld suverænitet.

begrebet "stat", hvor det bruges?

"Stat" som et begreb, der kræver påvisning bruges i flere sammenhænge. Normalt er det:

 • inden for retsforhold, hvor regeringen ofte fungerer som sin uafhængige objekt i lyset af statslige organer;
 • sfære af de politiske forbindelser, hvor staten er også et grundlæggende element i fastlæggelsen af vektor af samfundsudviklingen både i interne og eksterne niveauer;
 • området for sociale relationer, hvor staten er også givet en række funktioner for den sociale beskyttelse af befolkningen.

Hvorfor er der ingen enkelt definition af staten?

Anyway, hvad er staten (definitionen af kort kan ikke rumme hele essensen af begrebet), kan et entydigt svar ikke give endnu videnskab.
Der er ingen enkelt, anerkendes i alle videnskabelige felter forklaring af begrebet "stat". Folkeretten også magtesløs i denne sag.

FN har ingen relation til følgende beskrivelse som at anerkende en stat eller dennes styrende organer kan kun være en anden stat. FN er ikke en magt. Det er en international organisation, en af de mest indflydelsesrige og største globale samfund har ikke den rette service myndighed til at afgøre på det juridiske plan, hvad er staten. På kort sigt, der definerer den angivne kategori som den vigtigste politiske organisering af samfundet, motion kontrol, styring, beskyttelse af økonomiske og sociale strukturer, i almindelighed, giver en indikation af, at staten i kæden af "state-samfund" er den førende element. Denne definition foreslås i synonymordbøger Schwedov og Ozhegova.

Bestemmelse af begrebet staten af forskellige forfattere

For at forstå, hvordan kort definition svarer til begrebet staten, skal du søge på yderligere litteratur. For eksempel staten - en specialuddannet kraft af lov og orden. Ernest Gellner præsenterer sig selv som en serie af statslige institutioner, hvis eneste formål er at forebygge uorden. Skilt sig ud fra massen af befolkningen sociale domstole, politiet og er således staten.

Som et eksempel, udtrykket har mange betydninger, kan man genkalde opgørelsen af L. Grinina at en sådan tilstand. Definition af kort, eller rettere dets betydning er som følger: staten - en statisk enhed af de politiske forbindelser, repræsenteret i regeringen og administration adskilt fra de mennesker, som hævder kun til den øverste ledelse. Desuden ifølge forfatteren, befolkningskontrol er, uanset hans begær og vilje, som i landet vil der altid være kræfter til at gennemføre tvang.

Det er umuligt at gå glip af, og virkelig "vingede" Lenin bemærkninger VI - lederen af det sovjetiske folk i begyndelsen af det tyvende århundrede. Hans korte definition svarer til begrebet staten, hvis vi betragter den sidstnævnte med en mere aggressiv side. Han mente, at staten - det er en maskine designet med henblik på lav kvalitet depression, hjælper med at holde den højeste klasse i lydighed til resten af befolkningen. Ofte Lenin kaldte statsapparatet af vold.

Land og Stat: er der en forskel?

Eksempler på fortolkningen af dette begreb, er det naturligvis ikke føre til et enkelt fælles definition. Måske for at forstå nogle aspekter af oprindelsen af staten, dens sorter og egenskaber, vil være i stand til at finde det samme svar.

Ofte er "tilstand" og "nation" vises som identisk lige vilkår. Er det korrekt? Er der nogen forskel, og det er vigtigt? Med henvisning til ovenstående formulering, er det muligt at fremhæve de mest basale og kalde, at en sådan tilstand. Bestemmelse kort bekræftet, at dette er et politisk styresystem installeret på en bestemt befolket område. Landet tjener også mere geografisk, kulturelt, historisk, etnografisk begreb.

første tilstand

Det er nødvendigt at være opmærksom på noget, hvor kommer fra ledelsen, og at en sådan tilstand. En kortfattet definition af samfundets udviklingshistorie næsten umuligt at finde. Forskere her er også forskellige meninger, såkaldte almindelige årsager til en sådan mekanisme, som en stat, kan ikke nogen. Selvfølgelig er eksistensen af flere teorier bekræftet af det enorme arbejde, som historikere og jurister, men ikke en af de versioner til at tildele status som "sande" er endnu ikke muligt.

Utvetydigt og ubestrideligt kan man kun sige, at når den første stat. Irak, Egypten, Kina, Indien - landets moderne, vedrørende perioden fra den antikke Øst, har den længste historie eksistens. Blandt de teorier om oprindelsen af disse stater førende position besat af:

 • Patriarkalske teori;
 • Teologisk teori ;
 • Teorien om den sociale kontrakt ;
 • Teorien om vold ;
 • Marxistisk teori.

Begrebet retsstat

Men bringer essensen af hver af dem sammen, får du en omtrentlig definition af den tilstand, hvori det kan betragtes som en særlig type politisk organisation, styres af tvang på det udpegede område alle sociale processer. Det er uafhængig i sin egen funktion og forvaltes på en centraliseret måde gennem de etablerede juridiske normer eller en enkelt ideologi.

Loven kan ofte finde begrebet "juridisk tilstand." Kort definition af begrebet være muligt først efter formulering af oplysningsforpligtelserne indre kategorier indhold.

Funktioner af retsstaten

Når den majestætiske kontrol og den samlede aktivitet er reguleret af juridiske normer, retsprincipper, staten kan kaldes lovlig. I virkeligheden er det overensstemmelse og ubetinget overholdelse af principperne om lovlighed og retssikkerhed - det er de vigtigste elementer i retsstaten.

Betragt det samme koncept kan ikke kun på den del af statens tvang eller overholdelse af visse retsregler, så snart slave side. Begrebet "retsstat" kan tolkes som en måde at påvirke den legitime myndighed, der sigter mod at opfylde den sidste af de samme retsregler, som er obligatoriske for streng gennemførelse af de andre lag af befolkningen.

Hertil kommer, at i en retsstat de rettigheder og friheder mand og borger er i højsædet og er prioriteret værdien af alle områder af public relations.

Forbundsstat: specificitet

Særlig relevant er at overveje sådan noget som en føderal stat. En kort definition af de fiktive enheder vil præcist at identificere de vigtigste funktioner og egenskaber ved statslig enhed, der adskiller det fra lignende systemer.

To ord, vi kan sige, at det er en ganske kompliceret politisk-administrativ dannelse, som består af en separat territoriale enheder. I modsætning til den enhedsstat, hvor regionerne har tilstrækkelig autoritet og til tider decentraliseret myndighed, i tilfælde af sammenslutninger af administrative-territoriale enheder er udstyret med den bredeste ekspertise og autonomi i stort set alle aspekter af det politiske, økonomiske og sociale liv.

Funktioner af en forbundsstat

De karakteristiske træk ved en føderal stat er:

 • territoriale opdeling af føderationen i separate administrative enheder;
 • retten til at tage retsakter, deres egen forfatning tilhører alle de føderale enheder;
 • hver administrativ enhed af forbund har sine egne offentlige myndigheder;
 • statsborgerskab i de permanente beboere i Federation kan dobbelt: All-Union og den specifikke føderale emne;
 • forbundsstat parlament er dybest set to kamre.

Rusland - en sekulær stat. Stedet for kirken i samfundet

Russiske forfatning fastslår, at vores stat er sekulær. Det betyder, at kirken er adskilt fra den store magt af anliggender, og ingen af verdensreligionerne ikke er etableret som en stormagt i den obligatoriske eller obligatorisk. Imidlertid er nogle aspekter af religionen og den juridiske status af kirker på det område af den moderne russiske stat styret af den relevante lovgivning.

I dag, på eksemplet med Rusland kan være et nærmere kig på, hvad den sekulære stat. Kort definition hedder det, at landet ikke kan være nogen officiel, regeringens godkendelse religion, obligatorisk eller foretrækkes. Men det er værd at bemærke, at kirken i de seneste år er blevet væsentligt styrket sin position i staten. Genopliver betydningen og vægten af religionens rolle i landets liv er manifesteret på mange måder. Dette er en aktiv konstruktion og genopbygning af kirker, og uddannelse af offentligheden gennem aviser, radio og online ressourcer. Tilstedeværelsen af Hans Hellighed patriark af Hele Rusland om vigtige begivenheder og helligdage ved siden af statslige ledere - allerede kender fænomen.

, Åbningen af specialiserede religiøse gymnasier i befolkningen kan også ses på aktiviteten af Kirkernes besøg.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.