Af teknologiElektronik

Hvad er en katalysator

Alle moderne bil udstødningssystemer omfatter en katalysator. Dette apparat er beregnet til at reducere emissionerne af skadelige stoffer fra udstødningsgasser til atmosfæren. Katalysatoren bruges som diesel kraftenheder, samt på benzin. Fastslås den umiddelbart bag udstødningsmanifolden, eller direkte til lyddæmperen. Neutraliseringsmidlet af røggas indbefatter en bæreenhed, varmeisolering af huset.

enhed

Hovedelementet anses for at blokere bæreren. Det er lavet af et ildfast keramisk. Udformningen af en sådan blok omfatter en flerhed af langsgående celler, i det væsentlige forøge kontaktområdet med udstødningsgasser. Deres overflade er belagt med specielle stoffer, katalysatorer (palladium, platin og rhodium). Med disse elementer, er der en acceleration af kemiske reaktioner.

Palladium og platin er oxidationskatalysatoren. De giver oxidation af carbonhydrider og følgelig fremme omdannelsen af carbonmonoxid, carbondioxid og vanddamp. En reduktion katalysator er rhodium. Det anvendes til reduktion af nitrogenoxider til uskadeligt nitrogen. Det viser sig, at de tre typer af katalysatorer i udstødningsgasserne er reduceret indhold af tre forskellige skadelige stoffer. Derfor er en sådan indretning kaldet en tre-vejs katalysator.

Blok bærer placeret i en metalbeholder. Mellem dem er varmeisolerende lag. Katalysatorlegemet er en oxygensensor.

Effektiv drift af den pågældende anordning er nået ved en temperatur på 300 ° C, derefter omkring 90 procent forsinket skadelige stoffer (for denne katalysator er installeret umiddelbart bag udstødningsmanifolden).

Egenskaber

De katalysatorer er ganske effektive til at reducere udstødningsgas toksicitet og dermed har stort set ingen effekt på motorens effekt og brændstofforbrug. Med denne enhed tilbage trykket stiger lidt som et resultat af hvilket køretøjets motor mister 2-3 liter. a. Teoretisk udstødning katalysator kan vare evigt, fordi det ædle metal under kemiske reaktioner ikke forbruges. Men som praksis viser, at livet af disse enheder har sine begrænsninger.

For eksempel er en af de løbende årsager til svigt af omformere - en skrøbelig keramiske celler, som fra en skarp shake (hvis bilen på hastighed stød, falder i et hul eller endda chirknet organ for noget katalysator) kan ødelægges, hvilket fører til svigt af indretningen. Nu begyndte vi at dukke omformere, som i stedet for keramik - metal monolit. De er mere modstandsdygtige over for skader. En anden årsag til svigt af katalysatoren - er det brændstof. Blyholdig benzin er rig tetraethylbly at "lage" overfladen af celler. Som et resultat, alle reaktioner ophøre. Den næste fjende er en katalysator sammensætning af forkert brændstof. Således er en blanding indeholdende en øget mængde af kulbrinter, ødelægge en enhed, og forårsager en skarp for dårlig overophedning, hvilket kan føre til ødelæggelse af monolitten. Ikke mindre farlige og skarpe temperaturændringer, såsom når køretøjet kommer ind i pølen. Det kan også beskadige keramik.

Generelt katalysatoren, såvel som på enhver anden mekanisme påvirker driftsforhold.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.