FormationUngdomsuddannelse og skoler

Hvad er en flod? En del af floden og deres definitioner

River - en slags reservoirer af planeten; naturlige permanent kanal fyldt med vand, som bevæger sig i retning af at reducere dens højde på grund af tyngdekraften. Systemet i floden efterfyldes ved underjordiske vandløb, regn, tidevand og smeltning af sne (sne og is, når væske falder ned). Vand strømme kan være permanent og midlertidig strøm, kan tørre ud sæsonmæssigt.

Konstituerende del af floden :

 • kilde;
 • munden;
 • ådalen;
 • oversvømmelsesområderne;
 • terrasse;
 • bifloder til floden.

kilde

Det sted, hvor livet af enhver floden begynder kaldes kilden. På kortene området er afbildet som en lille prik. Dette sted kan tjene som et sted af underjordisk vand, der har fundet en måde til overfladen, eller kilden - en sø, en sump. Det er også ofte kilden kan være en del, i hvilken de to floder, der danner en separat, ny tråd.

Alle streams har deres strømningsretning. Dele af floden (flodsystemet) - alle tager deres særlige tilstand baseret på egenskaberne af kilden. Efter alt, han har en vigtig indflydelse på resten af strømmen området. Ganske ofte, bør denne del af oversvømmet under oversvømmelser og oversvømmelser, så at være på kilden til enhver vandområde være årvågne og forsigtige.

mund

Floden flyder ind et sted kaldet munden. Dette er det sted, hvor strømmen ophæver sine aktiviteter, med andre ord, dette endestykke. River Falls nødvendigvis i et andet vandområde: det kan være et hav, sø, hav, reservoir eller anden større flod.

Mouth store farvande kan have en stor forgrening, der afhænger af mængden af vand og strøm strømme. Denne funktion kaldes delta af kroppen af vand som en flod. River del af spørgsmålet, især vigtigt i erhvervslivet. Det er i deltaet er meget praktisk at opbygge porte og jord i disse områder er særlig frugtbar.

En anden version af den brede udmundingen af floden kaldet flodmundingen. Dannelsen af en sådan mund skyldes den betydelige sediment og lavvandede hav, hvor den vandige strøm flyder. Forårsager store mængder af sand og faste stoffer flod, de ligger på jorden og dækket mundingen af de store områder af vand.

Forskellen mellem delta og udmunding i det faktum, at delta består af flere små vandløb, og flodmundinger - denne en bred strøm.

dal

Floddalen kaldte aflange og langsgående fordybninger langs floden er i bevægelse. Den består af følgende komponenter: kanal, flodslette, terrasse og en indfødt kysten.

Afhængigt af former for lindring, hvor flodstrømme af floden, kan nemlig dalen være highland og lavland. En første udførelsesform har generelt en stor dybde og en temmelig smal bredde, og en anden modsat, kendetegnet ved en lille dybde og en stor bredde.

River Valley kan have en anden form, hvis dannelse afhænger af flere faktorer: det kan være en relieftræk, erosion eller sammensætningen af klipper. Kommer ud af disse faktorer skelne mellem følgende typer: canyon indsnævrer slugt et al.

seng

Mainstream - er uddybning, gennem hvilke vand strømmer kontinuerligt. Det kan tage mange former, så floden bugter sig. Dele af floden (at være mere præcis, kanalen) kan svinge betydeligt i sin bane. Disse kurver er kaldt slyngninger. Desuden kan kanalen ændre dens dybde - de dybere når op af de områder kaldes (maksimal dybde - kanalen af floden), lille - kløfter. Når vandstrømmen afskæres skarpt og falder fra en højde, et sted kaldet vandfald.

flodslette

Flodslette - del af dalen, som under oversvømmelserne fyldt med vand. Kanterne af flodslette let at identificere - de har normalt en stejl skråning.

Terrasse og originale bank

Skråningerne af dalene kan have en aftrappet topografi. Disse stadier er kaldt terrasser. De kan være akkumulerende, erosion og jord formularer oprindelse.

Root Strand - border vandløb. Skelne højre og venstre bred af floden.

tilstrømning

Bifloder - en mindre vandløb, der løber ud i større strøm. Men nogle gange er der undtagelser: mindre betragtes som den vigtigste og biflod - den store flod. Dele af floden (strømme), som løber i retningen af strømmen af retten, henvist til de rigtige bifloder, i retning af den venstre - venstre.

Den vigtigste flod, med alle dens komponenter og alle dens bifloder kaldes flodsystemet. De fleste rig på vand område af systemet anses for at være dens centrum, og det var hende, der giver navn til hele flodsystemet. Normalt er involveret i Hydrologi navne (lærde bevandret i strukturen af vandområder).

Hver flod har sine egne funktioner og egenskaber:

 • vandløb længde - er længden af floden fra dens udspring til dens udmunding;
 • opland - antallet af alle de vande, sammen med dens bifloder;
 • årlige strøm af vand - mængden af vand, der flyder i løbet af året;
 • flod netværkstæthed - antallet af floden bifloder;
 • falde og hældningen af floden.

En del af floden og deres definitioner er præsenteret i artiklen; huske navne og hvad de er, vil det ikke være svært, og det vil være nyttigt for alle.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.