FormationSprog

Hvad er en dialekt? Funktioner dialekter som eksempel russisk, tysk og engelsk

Hvis vi taler om, hvad en dialekt, er det først og fremmest nødvendigt at definere begrebet. Fra Græsk "dialektos" oversættes til "biord". Det betyder det samme - en slags dialekt kaldes et sprog, som bruges kun et begrænset antal mennesker. de normalt involvere enten territoriale eller erhvervsmæssig eller socialt fællesskab.

Funktioner og specificitet

Apropos det, hvad er det dialekt, skal det bemærkes en række vigtige funktioner. Den første er, at de dialekter, som er territoriale, er en afspejling af de sproglige traditioner et folk. Nogle gange blev selv disse dialekter grundlag for det nationale sprog. De talte om forskellig målestok af det område, der dækker. Så for eksempel, kan danne en dialekt af regionen. Og de siger, nogle gange er der selv inden for samme landsby. Hvad er en dialekt relateret til den professionelle arbejdsfelt? Det er den slags, der forener i sit sprog med hensyn til personer, der er medlemmer af den samme form for virksomhed og erhverv. Og endelig et par ord om den sociale dialekt. Han er unik for en bestemt gruppe af mennesker. Men ikke at se på det faktum, at udtrykket "dialekt" har flere betydninger, lingvister og filologer Ved dette udtryk menes hele systemet. Det er så forskellige, at selv dannede en videnskab kaldet Dialektforskning. Hun har studeret, hvad der er en dialekt af sin specificitet, oprindelse og andre funktioner.

dialekter Tyskland

Tyskland - ikke sådan et stort land, hvis vi sammenligner det med Rusland, men dialekt er en enorm mængde. De tilhører den territoriale. Efter alt, er Tyskland opdelt i 16 stater, og befolkningen i hver af dem udmærker sig ved sin egen dialekt. For eksempel i den sydlige del af landet, i stedet for "s" udtales "sch". Ifølge denne dialekt er let at fastslå, at en person er oprindeligt fra Stuttgart og Reutlingen. Men hvis de tyske dialekter kan forstå, at folk siger, at skelne de schweiziske og beboere i andre tysktalende lande, stadig nødt til at lære at forstå. For eksempel, folk kommer fra Schweiz i stedet for "e" i slutningen sætte "i": "Spätzle" - "Spätzli", "Grüßle" - "Grüßli" osv Southern tyskere (især bayere) forskellige slags intonation. Det er ikke overraskende, at nogle gange kan de ikke forstå nordboere.

Professionel interesse i den russiske dialekt

Dialekter af det russiske sprog - det er helt særskilt spørgsmål. Alle ved, hvor meget han er rig og varieret. Det er derfor, de russiske dialekter interesseret i sådanne kendte forskere som Dahl, Lomonosov, Trediakovskii. Mere tilbage i det XIX århundrede af akademiker Sreznevsky efternavnet program til at studere detaljerne i det russiske sprog blev udviklet. I sit arbejde, han har betalt en masse opmærksomhed, er det faktum, at denne dialekt. Forskerne foreslår selv at udvikle en "sprog-kort, dialekter og dialekter." Generelt skal det bemærkes, interesse i de russiske dialekter forårsagede mange, ikke kun for forskere fra SNG-landene, men også fra udenlandske eksperter.

Den videnskabelige undersøgelse af russiske dialekter og deres klassifikation

Herefter begyndte at udvikle den såkaldte sproglige geografi. Det viser tydeligt de sproglige funktioner - direkte på kortet. Og nu, efter et stykke tid, i det XX århundrede, det er begyndt en intensiv undersøgelse af dialekter og sub-dialekter. Nordlige dialekt adskiller udtales "o" og hårdt "g". Sydstatsfolkene, tværtimod, tøv ikke med at tildele "a" og blødgøre sin "t". En slags "gyldne middelvej" er den centrale russiske dialekter, som kombinerer funktionerne i den sydlige og nordlige dialekt. De, til gengæld er opdelt i øst og vest. Men hvis hundrede år siden, russiske dialekter var razlichaemy, de er i dag, "vi glattet ud". Moderne russisk sprog gradvist erhverver funktionerne i litterære og dialekter vigende i baggrunden. Mens der i landsbyer og små byer, er de stadig kan høres. Men der allerede er flere handlinger ikke en territorial dialekt og sociale.

Dialekter på eksemplet med det engelske sprog

Engelsk er et af de mest almindelige i hele verden. Det tales af millioner af mennesker. I overensstemmelse hermed de engelske dialekter er mange og varierede. Oprindeligt dialekter blev dannet på grund af udvidelsen af det britiske imperium. Det næste skridt var den amerikanske indflydelse på de omkringliggende kontinenter. De mest almindelige dialekter er britisk og amerikansk. Da langt de fleste engelsktalende mennesker (omkring 70 procent) bor i USA, er det sidstnævnte dialekt blev den mest populære. Men generelt er der mange dialekter, og hver af dem har sit eget navn. Dette Scouse (i Liverpool) og Geordie (Newcastle), Yola (et dødt sprog, som er adskilt fra det engelske, som eksisterede i middelalderen), Chicano, Vermont - og det er kun nogle få af de snesevis af dialekter. Irland, Skotland, Wales, England, USA - disse og mange andre nationer er engelsktalende lande, og overalt taler forskelligt. Derfor beslutter at begynde at lære sproget, skal du selv bestemme, hvad dialekt bør styres.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.