ComputereOperativsystemer

Hvad er BIOS på computeren

Computer ejer, der ikke ved, hvad BIOS, er som kaptajn på en moderne oceandamper, der er ikke engang klar over eksistensen af fremdriftssystem og propel. Styret af en sådan person er i stand til at levere for at fortsætte deres rejse, hvis der ikke er nogen uforudsete omstændigheder, for hvem han (sammen med kaptajnen) er helt forsvarsløse.

Det faktum, at en sådan BIOS, kan læses på mange sites og fora på internettet. Men den menneskelige psykologi er sådan, at sjældent nogen der har et ønske om bare for at tjekke om computeren enhed eller laptop. Det virker, og godt. Men når der opstår problemer, til at søge et svar på spørgsmålet om, hvad BIOS, det er for sent og ikke altid muligt, fordi nogle gange endda indlæse operativsystemet svigter. Men alt er så simpelt ...

Bestyrelsen for enhver computer system er altid en særlig chip-rom-drev hukommelse, der overskriver kun særlige midler tilgængelige data - programmør, program flash-optagelse. Efter tænd computeren kæde registreres i chippen program aktiveres og fremstilling af de basiske hardwarekomponenter til yderligere opstart af operativsystemet. At arbejde tilstrækkeligt bundkort BIOS (hvor chippen faktisk placeret), en processor, et hukommelsesmodul og en strømkilde. Men for at komme ind i BIOS setup, du har brug for mere grafikkort, skærm og tastatur.

Af den måde, akronymet BIOS engelsk oprindelse og oversætter som grundlæggende input og output-system. Meget ofte disse ord henviser til forskellige ting, så det er altid nødvendigt at præcisere, hvad det drejede sig om. Så taler om, hvad en BIOS, er det nødvendigt at påpege, at den firmware-fil (firmware), en grænseflade i tillæg til den chip på tavlen, ligesom hun kaldes firmware (POST), til at foretage korrigerende justeringer.

Hvordan fungerer dette program? Her brugeren tænder for knappen strømforsyning. Alle komponenter, herunder hukommelse, et grafikkort, et tastatur port controllere og så videre. Start intern selvtest. Hvis det er gået uden fejl, koden er indstillet på bussen er klar til drift. Efter at (af en anden) BIOS "afhører" de nødvendige registre i mangel af problemer, "søger", om brugeren justering i indstillingerne ikke er foretaget. Hvis der ikke er nogen ændring, så bruges standardindstillingerne. Tilstedeværelsen af selvtest fejl af mindst en nøglekomponent af algoritmen afbrydes og sender til højttaleren (Speaker), "bip-bip" lyd, hvor proceduren kan bestemme den defekte komponent. Antag, at strengen "monitor grafikkort" ved et uheld kom til skade, hvilket er grunden til, at sidstnævnte er delvist trukket ud af stikket på brættet, bryde elektrisk kontakt. Det er indlysende, at i denne tilstand virker det ikke, så selvtesten kører ikke. Konsekvens - BIOS stopper opstart af systemet, signalerer brugerens en fejl.

Ud over at teste komponenterne, kører BIOS programmet dens konfiguration interrupt, DMA kanal, adresserum. At vide, hvordan du indstiller BIOS, kan du foretage ændringer i arbejdet i mange enheder, "overclocke" processoren, ændre forsinkelsen hukommelse modeller, etc. For at komme til skærmbilledet indstillinger, skal du straks efter at strømmen er ofte at trykke på knappen «Slet» ..

Version af BIOS kan opdateres. For at gøre dette, skal du hente det nye site med udvikleren af bundkort og reflash det.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.