Hjem og familieKæledyr

Hvad at fodre en dekorativ rotte derhjemme? Fødevarer til rotter

Rotte tilsyneladende smålig grim skabning, der kan gøre noget undtagen årsag afsky. Men ikke mange ved, at det er de mest intelligente og kloge dyr blandt andre gnavere. På det seneste er det blevet moderne at bringe disse søde hale hus. Overvej, hvordan man korrekt pleje for dem, vælger at købe og, vigtigst af alt, hvad at fodre dekorative rotter, ikke at skade dit kæledyr sundhed. Ligegyldigt hvad dyr du stueplanter skal huske, at med fremkomsten af den samme rotte i dit hus, vil den livsform ændre sig. Da der allerede er nødt til at bære ansvaret selv for et familiemedlem.

typer

Hvad at fodre en dekorativ rotte? Før besvarelsen af dette spørgsmål, vi identificerer os med, hvad de gør der. Farver dekorative rotter kan være helt forskellig fra hvid til sort og rød. Der er omkring 8 typer af dekorative rotter:

  • nøgen. De har ingen hår, bortset fra antenner;
  • standarden. Dette er den største dekorative rotter, der vokser op til 800 gram. Ud fra disse gnavere og andre arter blev afledt;
  • Satin rotte. Det skiller sig ud for sin lange og fluffy pels. Den lever hovedsageligt i USA og Vesteuropa;
  • Rex. Kendt for sin fluffy pels og krøllet;
  • Dumbo. Et karakteristisk træk ved disse gnavere er deres ører, som er placeret lavere end de andre, og formen er ikke skærpet og ryddeligt. Stammen af dyrene over en kort og afrundet end deres pårørende;
  • haleløse. Afskrækker mange rotter er deres lange hårløs hale. Disse ikke har det overhovedet. Denne funktion gør dem flot og næsten som hamstere;

  • raznoglazye rotter. Navnet taler for sig selv. Denne type af dekorative rotter forskellige øjne. Endvidere jo større forskel, jo mere dyret;
  • tricolor rotte. This kunstigt opdrættet arter. Da der i naturen er der ingen gnavere med farve, og dette fænomen er ikke overføres ved arvelighed. Uanset pels farve hos rotter var ikke en af dem er nødt til at være hvid.

Hvad påvirker den forventede levetid?

Hvor mange kæledyr lever rotter i hjemmet? I større dyr racen kan påvirke levetid. Hos rotter, gjorde deres synspunkter ikke tale om det. Rotter på den forventede levealder, mærkeligt nok, genetik påvirkninger. Haleløse oftere udsættes for stærk varme. Siden halen af dem, ikke blot for at holde balancen, men en slags termostat. Hårløs rotte lighter kan skade huden selv, snarere end dem, der har rejst pilose.

Hvis et dyr er en af forældrene var smertefuld, bør du ikke forvente, at afkommet ville afvige ved godt helbred. Erfarne opdrættere rådes til at købe en rotte med ingen hænder, og i børnehaven, så du kan se barnets forældre.

levevilkår

Også, overraskende, på den forventede levetid for rotter i hjemmet påvirker det miljø, hvor det har at rette sig. Cellen, hvor man ønsker at indgive et kæledyr, bør være rummelig med masser af hylder og stiger, som dit kæledyr vil være i stand til at bevæge sig frit. Underdimensioneret føre til stillesiddende liv i en gnaver, der, ligesom mennesker, kan føre til fedme eller muskelatrofi og andre sygdomme. Derfor er det vigtigt, at ikke blot cellen var den rigtige størrelse, og det er nødvendigt, at du lader dit kæledyr jævnligt en tur rundt i lejligheden. Og her er det vigtigt at overvåge, at en rotte ingen uheld kommer. Også huske på, at dette er, trods alt, en gnaver, der er vant til noget at tygge, tåre. Vær opmærksom på, at barnet ikke er begyndt at skærpe sine tænder på din favorit møbler eller ved et uheld efterladt i en hall off sko.

Mange hjem err ved at placere rotter i ornamentale akvarium. Dette forhindrer tilstrækkelig luftcirkulation, hvilket ofte resulterer i kvælning af dyret.

Med hele ansvaret skulle gå til valg af fyldstof celler til dyret. Det er ønskeligt, at det var et træ i granulatet, og under alle omstændigheder ikke pine, der kan være meget farligt for rotterne, der er en torn i deres krop. Andre typer af fyldstof papir eller hø ikke absorberer lugt.

sygdom

Hvad at fodre en dekorativ rotte? Selvfølgelig bør der lægges stor vægt på dette spørgsmål. Men dette brede aspekt vi betragter nedenfor.

Og nu forsøger at forstå dyresygdomme, tidlig diagnose, der kan redde livet for dit kæledyr. I intet tilfælde ikke selvmedicinering, og det er bedre at konsultere en dyrlæge. Husk, dekorative rotte - kunstigt avlet dyr. Deres immunforsvar er betydeligt lavere end for dem, der kører i gaderne og spise i papirkurven.

Sørg for at have dit kæledyr er ikke befængt skadedyr, især hvis du pludselig beslutter at forlade rotte på naturen. Er en meget almindelig sygdom blandt små gnavere - forkølelse og andre lungesygdomme. Efter badning tørre værd en rotte, og så lade ind i cellen, eller ethvert udkast kan være farligt for hende. Tilbring tid forebyggelse protivoglistnoe. Sørg for at have din rotte lopper var ikke så nemt i store mængder kan det rive. Meget ofte dekorative rotter kan diagnosticere tumorer i forskellige stadier. Derfor skal du passe på ikke at køre sygdommen. Og med jævne mellemrum forsøge at palpere en gnaver, med den mindste mistanke om tumor straks kontakte den person.

levealder

Så hvor meget indenlandske rotter leve? Derhjemme efter alle de nødvendige betingelser for deres indhold, du kan i høj grad forlænge deres levetid. Det menes, at gnavere ihærdige. det er ikke i fare, så den gennemsnitlige opdrættede dyr ikke bor mere end to år. Men blandt dem er der centenarians. Dem, der kan leve op til fire år.

mad

Den forventede levealder afhænger af maden. Og hvad at fodre en dekorativ rotte derhjemme?

Dybest set, rotte - er en omnivore. Men du behøver ikke forveksle dem med hamstere og marsvin, der spiser noget, de må ikke puttes i enhver mængde. Rotte - meget intelligent dyr, der selv bestemmer, hvad og hvor meget han har brug for at spise. Din opgave er at fodre rotterne var varieret og af høj kvalitet.

De fleste af kosten bør være korn ingrediens. Mad til rotter kan købes på ethvert dyrehandel. Og du kan give enhver gnaver kogt grød uden smør, sukker og salt. Du kan også koge pasta fra hård eller brød til nibble. Giv ikke op disse hale spiser tør skorpe af brød eller majskolber.

Hver dag, sørge for at præsentere i kosten af grøntsager, urter og frugter. Dette kan være en gulerod, roer, kartofler, æble. Jo mere varieret udvalg, de mere nødvendige mikroelementer få kæledyr.

Det er en fejltagelse at tro, at osten - en livret af gnavere, som de kan bruge i løbet af dagen og om natten. Ost som andre mejeriprodukter, indeholder en stor mængde af protein. Dette i ubegrænsede mængder fører til hurtig ældning af dyret. Derfor er det tilstrækkeligt, hvis en eller to gange om ugen, giver krummer stykke kød eller ost. Du kan også hælde lidt mælk i en skål. Giv ikke op, og de er fra fedtfattig hytteost eller yoghurt.

Tips til fodring

Pas på, at maden til rotterne var ren og frisk. Giv ikke dyret mad direkte fra køleskabet. Det er ønskeligt, at alle de produkter, du kommer til at give et dekorativt rotte var stuetemperatur. Husk, at de ikke kan leve uden mad og vand længere end to dage. Derfor er muligheden for at sætte lidt mere og gå til en ferie, ikke arbejde i flere dage. Hvis du ikke er sikker på, at du kommer hjem i tide, så spørg nogen til at se efter kæledyr. Ellers er risikoen når de skal hjem ikke fange ham i live.

Hvad kan ikke gnavere?

Nu hvor du ved, hvad at fodre fancy rotter. Vi regnede også ud af, hvor ofte det skal gøres. Og hvad kan ikke fodre ornamentale rotte? Det er strengt forbudt at give nogen gnaver chokolade og andre søde sager. Ost kan ikke misbruges, især røget eller saltet. Og generelt er det strengt forbudt at sætte i et bur nogen kød. Også være opmærksom på, at selv om gnavere er nyttige grøntsager, men i intet tilfælde kan ikke give dem en kål, spirende kartofler eller bønner er noget andet end majs.

konklusion

Finde ud af at fodre de dekorative rotter, og hvordan man korrekt pleje for dem, kan du roligt starte en lille kæledyr, uden frygt for hans helbred. Lad din nye familiemedlem vil bringe en masse positive følelser.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.