ForretningIndustri

Gasudvinding. Metoder gas. Gasproduktionen i Rusland

Naturgas er dannet ved blanding af de forskellige gasser i jordskorpen. I de fleste tilfælde dybden varierer fra flere hundrede meter til et par kilometer. Det skal bemærkes, at gas kan dannes ved høje temperaturer og tryk. I dette tilfælde er adgang af ilt til webstedet er ikke tilgængelig. Til dato er gasproduktionen realiseres på flere måder, hver af dem vil blive drøftet i denne artikel. Men lad os alle i orden.

oversigt

Det bør forstås, at naturgas med ca. 98% består af methan. Desuden kan sammensætningen indbefatte ethan, propan, butan og andre. Der er også udtrykket "ukonventionel gas". Det betegner den naturgas, som hovedsageligt produceres af lerholdige bjergarter. Det ligger dybt under jorden i kullag, sandsten og andre geofence under ekstremt højt tryk. Til dato, at andelen af ukonventionelle gas lidt under halvdelen, og i 2030 er det planlagt at øge dette tal til 56%. I øjeblikket er næsten alle gasproduktionsanlæg lande har rigge. Men de fleste af dem, omkring 40%, hører til de Forenede Stater. Efter alt, er det staten sælger en enorm mængde af gas hvert år. Lad os snakke nærmere om emnet og behandle vores spørgsmål.

Udvinding af gas i verden

For mange hundrede år har mennesker søgt måder at forbedre udnyttelse af ressourcer, hvilket er helt normalt i princippet. Menneskelige behov vokser hver dag, og der er et behov for nye produktionsteknologier. Til dato er sådanne mineraler som naturgas, produceres over hele verden fra olie- og gasfelter, samt det kan findes opløst i olie eller vand. Hvis vi taler specifikt om Rusland, i vores land er det udvundet fra jordens indre. Det er bemærkelsesværdigt, at gassen i sin rene form har hverken farve eller lugt. Hvis du hurtigt vil bestemme gaslækage, det tilføjede lugtstoffer, som har en skarp lugt. Denne fremgangsmåde reducerer dødeligheden i befolkningen som følge af gasudslip. Selvfølgelig, verdens gasproduktion indebærer brug af sikkerhedsudstyr, fordi enhver åben ild kan føre til et stort antal ofre på borestedet.

hydratiseret ophobning gas

For ikke så længe siden blev det bestemt, at gassen kan blive begravet i fast tilstand. Hvis før forskerne vidste kun væske og gasform, er det i øjeblikket vides om de faste aflejringer, som også er af stor betydning for industrien. For hver dag, mere og mere tale om, at der ved bunden af havet er der store koncentrationer af drivhusgasser, som er der i form af hydrater. Hydrater har endnu ikke fundet en bred anvendelse, men allerede anvendes til vand afsaltning øvrigt er det planlagt at anvende en sådan reservoir til lagring af gas. Faktisk kan gasproducerende områder ekspandere noget, som hvor der er hydrater, kan der være andre mineralaflejringer. Lad os nu gå videre og se på noget andet interessant.

Naturgasforekomster

Der er tegn, der tyder på, at der er en enorm naturgasforekomster i sedimentære skallen af jordskorpen. Der biogene teori, som siger, at gassen er faktisk olie dannes ved nedbrydning af lange-levende organismer under indflydelse af høje temperaturer og tryk. Desuden temperaturstyring er normalt lidt højere, på samme måde som det tryk end i oliefelter. Dette skyldes det faktum, at gassen er placeret under olien. Til dato, de største indskud besat af Rusland. I det store og lagre af mineralressourcer kan være tilstrækkeligt i mange år. Gasproduktionen i Rusland blevet etableret i næsten alle steder. Ifølge Ministeriet for Naturressourcer i Den Russiske Føderation Ifølge den samlede mængde anslås til 48,8 trln.m 3.

Naturgasreserver efter land

På nuværende tidspunkt kan vi sige, at ifølge officielle data, 101 lande har på deres område reserver af mineraler. I sidste sted er Benin - 0, 0011 trln.m 3, og i første omgang Rusland - 47.800 trln.m 3. Men dette tal givet CIA, så i virkeligheden dataene kan variere en smule. Et andet land, der har uudtømmelige reserver - Iran. Hertil kommer, landene i Den Persiske Golf, såsom USA og Canada, kan også prale rige naturlige gasfelter. Hvis notering lande i Europa, så i de første steder er Norge og Holland. Det er også bemærkelsesværdigt, at landet, når en del af USSR, såsom Kasakhstan, Aserbajdsjan, Usbekistan, også har en masse af naturgas. Som allerede bemærket lidt højere i anden halvdel af det 20. århundrede blev opdaget gashydrater. I dag ved vi, at deres indskud er enorme. Og lagre har både dyb, og under havbunden.

metoder gas

I øjeblikket er de indlån placeret på dybder på 1-3 kilometer. En af de dybeste boringer placeret nær byen Novy Urengoy, hun går under jorden for 6 km. I dybet af det i porerne under højt tryk. Gradvist han træder ind i porerne med mindre tryk og så indtil da, indtil du får direkte ned i brønden.

Den vigtigste metode til produktion - er boring. Normalt depositum området ligger et par brønde. Og de forsøger at bore jævnt til reservoiret trykket omtrent ligeligt fordelt på flere brønde. Hvis brønden er kun én, så er det sandsynligt hendes tidlige oversvømmelser. Til dato, næsten ingen andre midler til gas. Hovedsageligt på grund af det faktum, at det er uhensigtsmæssigt at opfinde noget nyt, især hvis teknologien er mere kompliceret. Det er usandsynligt, at der i den nærmeste fremtid noget vil erstatte brønden.

Fremstilling af gas til transport

Efter naturlig fossile modtaget borehullet fra jorden, er det nødvendigt at levere til brugeren. Dette kan være en kemisk fabrik, kraftværker og andre gasnet. Hans forberedelse til transport på grund af det faktum, at der ud over de nødvendige komponenter i der og andre urenheder, som hindrer den videre brug og bevæger sig på motorveje. Det er nødvendigt at fjerne vanddamp, som kan akkumuleres i arterierne og hindre bevægelse. Du skal også fjerne og hydrogensulfid, som er en alvorlig trussel mod gasmateriellet (ætsende). Til forberedelse af forskellige ordninger kan anvendes. Den mest passende er det, hvor planten vandbehandlingen er beliggende i umiddelbar nærhed af deponeringen. Så ved tørring og rengøring. I tilfælde af det høje indhold af hydrogensulfid eller helium, den fossile sendes til gasbehandlingsanlægget. I princippet er gasproduktionen i Rusland typisk gennemføres gennem planterne, som kvaliteten af det oprindelige produkt er ikke altid op til par.

transport af gas

I øjeblikket er den primære transportmiddel er en ledning. Diameteren rør kan nå 1,4 m, og systemet tryk på 75 atmosfærer. Men i løbet af fremføring gennem rørledningen tryk er tabt, og produktet opvarmes. Af denne simple grund, med bestemte intervaller konstruere kompressorstationer. Der er øget gastryk til 55-120 atm, og afkøles. På trods af at bane gasledningen er meget dyrt i dag - er den mest velegnede metode til at levere naturressourcer i mellemstore og korte afstande. I nogle tilfælde, de gastankskibe, er de også ofte omtalt som tankskibe. Gas er i særlige beholdere i en flydende tilstand. ved transport temperatur skal være i området fra 150-160 grader Celsius. Denne fremgangsmåde har den betydelige fordel, såsom sikkerhed flydende gas.

konklusion

Denne artikel kortvarigt teknologien af gasproduktionen blev undersøgt. I princippet brønden er den mest populære metode. Andre metoder, hvis de gennemføres, har ikke fundet anvendelse af forskellige årsager. Med hensyn til gas anvendelsesområde, i første omgang - er brændstof. Det brændstof, der anvendes til hjemmet opvarmning og varmt vand, madlavning, osv På grund af høje energipriser - er en af de billigste måder at varme. Brugte gas og som brændstof til motorkøretøjer, kraftværker og kedler. Kemiske anlæg bruger det til fremstilling af plast og andre organiske stoffer. Nå det er alt om dette emne. Husk, at forkert håndtering af gassen kan være dødelig.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.