LovStrafferet

Forbrydelser mod liv og helbred. Ansvaret for de forbrydelser, der er begået

Kriminalitet i straffeloven kaldes retsstridige culpøs adfærd, der udgør en offentlig fare og forbudt ved lov under trussel om sanktioner.

Tegn på forbrydelser, der stammer fra begrebet er en offentlig fare, skyld, ulovlighed og strafbart.

De mest farlige handlinger krænker på den person er forbrydelser mod liv og helbred. Grad af ansvaret for en sådan forseelse afhænger af sværhedsgraden og naturen. I denne artikel vil vi se på definitionen af disse forbrydelser, deres klassificering og forskellene mellem dem.

kategori af kriminalitet

Forbrydelser mod liv og helbred, samt andre former for lovovertrædelser kan klassificeres efter graden og arten af offentlig fare i flere kategorier (grupper):

1. Lille tyngdekraft.

2. Central.

3. alvorlig og meget alvorlig.

Ulovlige handlinger af mindre tyngdekraften er retsstridige handlinger forsætligt eller uagtsomt. For sådanne handlinger kan straffes fængsel i højst ånd år.

Kategori handlinger moderat sværhedsgrad omfatter forsætlige og begået af uagtsomhed. For dem er det forudsat fængsel på højst fem år. Og straffen for forbrydelsen uagtsomt ikke overstiger periode på to års fængsel.

Voldelige handlinger er karakteriseret ved en bevidst overtrædelse af loven. for dem straffen i form af fængsel i højst ti år.

Kategori af meget alvorlige forbrydelser udgør forsætlige handlinger, sanktioner for, der udføres i form af fængsel på højst ti år.

Sammensætningen af kriminalitet og dens tegn

Alle former for handlinger, herunder forbrydelser mod liv og helbred, har deres sammensætning. Hvis du ikke i det mindste en af de fire elementer, der udgør lovovertrædelsen, straffesagen er ikke begejstret. Eller det er lukket. Under forbrydelsen henviser til tilstedeværelsen af de tegn og symptomer. De definerer overtrædelsen til at udgøre en fare for offentligheden. De udgør kriminelle handlinger er opdelt i typer:

1. genstand og dens side (ydersiden af kriminalitet).

2. Emne og hans side (indersiden af forbrydelsen).

Objekt - noget, der krænker angriberen, der er en handling, som skader. Ekstern kriminalitet er kendetegnet ved optrædener. For eksempel, hvordan man udfører en ulovlig handling, som har forårsaget effekterne, og så videre. D. Motivet er en person, der har begået en strafbar handling, og hans egenskaber (alder, højde, position og så videre. D.). Indersiden af forbrydelsen indikerer tilstedeværelse eller fravær af hensigt, motiv, formål. Vi kan sige, at det kendetegner den mentale aktivitet af emnet.

Begrebet forbrydelser mod liv

Det omfatter alle former for berøvelse af livet, samt uagtsomt manddrab, og tilskyndelse til selvmord.

Mord betragtes som en forsætlig ulovlig handling, der medfører forekomsten af en anden persons død.

Objektet i dette tilfælde er det menneskelige liv som en bestemt biologisk tilstand af organismen. I praksis livets begyndelse er tidspunktet for fødslen. En opsigelse af den biologiske aktivitet af fosteret før fødslen på grund af vold betragtes som en lovovertrædelse til personskade.

Forbrydelser mod liv

Enhver mord er altid en kilde til fare for den person. Derfor er alle de kategorier af sådanne forbrydelser delte afhængigt af niveauet af offentlige fare for flere arter.

1. Drabet. Der er ingen omstændigheder, der forværrer skyld.

2. Kvalificerede former for fratagelse af en persons liv (med skærpende omstændigheder).

3. Foretrukne sammensætninger dræbe (med blødgørende omstændigheder).

Alle forbrydelser mod liv anses ikke for mord, hvis begået af uagtsomhed. Fordi så i aktionerne af motivet vises ikke til indirekte eller direkte hensigt at begå ulovlige handlinger.

funktion

Hvad er karakteristisk for forbrydelser mod liv? Handlinger, der er målrettet den menneskelige liv, omfatter alle former for mord. Det gælder også for tilskyndelse til selvmord, og at uagtsomt manddrab. Mord forårsager døden, som er engageret med direkte hensigt.

Karakteristik af forbrydelser mod liv begynder med definitionen af objektet. De er altid livet for en person, for hvem har begået en ulovlig handling (som et særligt biologisk tilstand). Ekstern kriminalitet kommer til udtryk i sociale fare og opnåede konsekvenser - død af offeret. Emnet - personen på tidspunktet for mordet, voldtægt, eller for eksempel røveri, har nået en alder af fjorten, i andre tilfælde - seksten. De enkelte elementer i en forbrydelse, strafansvar begynder i en alder af atten. Den indvendige side af den ulovlige handling er yderst bevidst form for skyld. Hun er fast besluttet på at have en direkte eller indirekte hensigt. Undtagelser er tilfælde af uagtsomt manddrab.

Kriminalitet medfører skade

Ulovlige handlinger begået mod sundheden for en anden person. De er socialt farlig, forbudt af straffelovgivningen. De rammer sikkerhed sundhed på den person, med hensyn til hvilke en kriminel handling blev begået. Sundhed - naturlige fysiologiske menneskelige tilstand karakteriseret ved fravær af hans defekter og sygdomme.

funktion

Hvad er karakteristisk for forbrydelser mod folkesundheden? Hvad i dette tilfælde er den menneskelige sundhed, for hvilken handlingen er begået? Som du ved - objektet. Udefra kriminalitet udtrykt i handling (handling eller passivitet), der repræsenterer den offentlige fare, som forårsagede forekomsten af sundhedsfare ved fysiske, biologiske, psykologiske, kemiske og mekaniske påvirkninger. Emnet udfører den handling personen ikke under en alder af seksten år, bortset fra ansvar i fjorten år, hvor alvorlig eller meget alvorlig skade er forvoldt. På den subjektive side kriminalitet er en bevidst form for skyld. Undtagelsen er, når en person er skadet ved uagtsomhed.

typer

Overvej de typer af forbrydelser mod sundhed. En handling til skade for en anden person, kan klassificeres efter farekriterierne i tre typer:

1. legemsbeskadigelse.

2. Harm moderat.

3. Den tunge grad af skade.

Afhængigt af hvordan overtrædelser loven mod folkesundheden er opdelt i flere typer:

1. Skader på kriteriet om fare.

2. De overtrædelser, ikke-voldelig, men truer den normale tilstand af den anden person.

3. Tortur og prygl. Kendetegnet ved den gentagne brug af vold.

4. Retsakter, der bringer menneskers sundhed og liv.

Straffen for en forbrydelse

Det er helt klart, at for alle ulovlige handlinger skal betale. Kriminalitet sundhedsskadelige, er underlagt strafansvar. Den bestemmes ved hjælp af tyngdekraften. Ansvaret for forbrydelser mod sundheden kan fx være i form af en bøde, obligatorisk arbejde. Straffe kriminelle begrænsning af frihed eller formålet med arbejdskraft. For eksempel, for at slå en straf, eller obligatorisk afhjælpende arbejde, samt anholdelsen. Til infektion med human immundefekt virus straffelovgivning dækker fængsel. Undtagen i tilfælde af infektion på grund af forkert udførelse af en person til sine arbejdsopgaver.

Straffen for mord er tildelt i form af begrænsning eller frihedsberøvelse. Undtagelserne er de forbrydelser begået af uagtsomhed.

Vi ved nu, at en sådan forbrydelse mod liv og helbred, og hvad er deres forskelle.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.