ForretningOnline Business

Fondsbørs - hvad er det? Funktioner og medlemmer af børsen

I de fleste moderne stater opererer børser med markedsøkonomi. Aktiviteterne i de relevante finansielle institutioner indebærer gøre en masse betydning for den nationale økonomi funktioner. Hvad er de? Hvad er de vigtigste principper i handel på de relevante markeder?

Hvad er Børsen?

Fondsbørs - er, i henhold til den fælles definition, specialiserede organisationer udfører aktiviteter for handel med forskellige værdipapirer. Det garanterer den juridiske legitimitet af transaktioner, i nogle tilfælde - fortroligheden af handlende og andre aktører på markedet, giver betalinger til de godkendte personer af dem eller andre kompensation til tilbudsgivere forskellige instrumenter til køb og salg af værdipapirer.

Fondsbørs - er en væsentlig egenskab ved en moderne markedsøkonomi. Det giver virksomhederne mulighed for at tiltrække investorernes penge gennem placering af aktier i fri omsætning, og øge dermed sin egen kapitalisering.

Historien om fremkomsten af børser

Det vil være nyttigt at undersøge, hvordan der børser. Historien om forekomst af de relevante finansielle institutioner begynder ifølge moderne forskere, fra det 16. århundrede. Så de første råvarebørserne er dukket op i større europæiske handelsbyer. I 1531 - i Antwerpen, i 1549-meter - i Toulouse, i 1556 - i London. Men det korrekte format af de økonomiske forbindelser ikke umiddelbart blev populær, og disse udvekslinger blev lukket af forskellige årsager.

Men allerede i 1611 i Amsterdam åbnede et nyt marked, som stadig fungerer. Det oprindeligt udført handler med varer, men med tiden genstand for transaktioner på børsen og værdipapirer begyndte. Først, i virkeligheden, har aktiemarkedet blevet en relevant organisation i London, der blev grundlagt i 1773. I 1792, har en lignende struktur er etableret i New York.

Historien om børser i Rusland

Det skal bemærkes, at den inverse billeder af børser i Rusland dukkede op i de dage af Peter I. I 1789, et dekret udstedt Katharina II, godkendt planen for bygningen af Gostiny Dvor i Moskva, hvor operationen skulle organisere udvekslingen. Men i virkeligheden er denne finansielle institution optjent først efter krigen i 1812. På det tidspunkt, historikere siger, det har allerede åbnet, især Odessa markedet - i 1796. I det 19. århundrede, er det korrekte format af de økonomiske forbindelser aktivt at udvikle i Rusland.

Ved 1917 var der omkring 115 udvekslinger i det russiske imperium. Imidlertid har revolutionen og efterfølgende begivenheder kompliceret udsigterne for udviklingen af segmentet. Exchange fungerede i den periode af NEP blev imidlertid deres aktivitet afbrudt i 1930. Gendannelse udvekslinger institut i Rusland var først efter Sovjetunionens sammenbrud. Nu i Rusland er der flere store børser. Blandt de mest berømte - RTS og MICEX. Deres institution på grund af det faktum, at børsen - det er, som vi bemærket ovenfor en væsentlig egenskab af en markedsøkonomi. Som den nationale økonomi i Den Russiske Føderation begyndte at genopbygge fra en socialistisk til en kapitalistisk model, blev det gennemført etableringen af passende finansielle institutioner.

Mere detaljeret, hvad der er givet udtryk for vigtigheden af børser for landets økonomi, kan vi se i det aspekt af funktioner, de udfører.

Funktionerne af børserne i statens økonomi

Moderne eksperter har identificeret følgende liste over dem.

Først aktiemarkedet fungerer - det er en ophobning af betydelige mængder af kapital i den nationale økonomi. Denne indstilling påvirker i høj grad den investering tiltrækningskraft de virksomheder, der opererer i staten. Men det er værd at bemærke, at kapitaliseringen af aktiemarkederne ikke altid hænger sammen med dynamikken i BNP. Deltagerne i børsen - det er handlende og iværksættere, der er involveret i auktionen, først og fremmest, forsøger at tjene noget for sig selv. erhvervelsen af disse eller andre økonomiske ressourcer, kan dog være en faktor i deres geninvestering i virksomheden, og dette igen, kan have en positiv indflydelse på BNP af staten.

For det andet, aktiemarkedet - dette marked, hvor en betydelig rolle spilles af udenlandske investorer. Således de relevante finansielle institutioner er af stor betydning fra et synspunkt af de internationale økonomiske aktiviteter i staten. Indikatorer Statistik RZB og børserne - er, i nogle tilfælde, vigtige økonomiske indikatorer for de udenlandske partnere.

For det tredje, børserne - er normalt meget store organisationer, der danner hele fagligt fællesskab af erhvervsdrivende. Medlemmer af børsen - det er ikke bare virksomheder, der sælger aktier, kan de være i princippet, og almindelige borgere, der har adgang til de nødvendige finansielle instrument for køb og salg af værdipapirer. Således er de finansielle institutioner ses som socialt samvær og ressource miljø for opfyldelsen af mennesker instrument for beskæftigelse.

Strukturen af børsen

Nu ved vi, at aktiemarkedet - det er vigtigt for økonomien i statens finansielle institution. Lad os nu undersøge, hvad detaljerne i, hvad der er dens struktur, og hvad er de vigtigste processer udføres i løbet af handel. Stock Exchange - et sted, hvor foretaget køb og salg af værdipapirer - hovedsagelig frie aktier udstedt af enhver privat eller offentlig virksomhed.

Citater og indekser

Baseret på, hvordan det går på markedet som helhed eller i en bestemt virksomhed, især opgøres citater de pågældende aktier. I alt tegner de sig for et aktieindeks. Det er i virkeligheden det samlede indeks værdien af de værdipapirer, tænder den relevante handelsplatform. Dette indeks er dannet, som regel de største udstedere af aktier, og fordi den er baseret på en investor kan vurdere, hvordan det går i en bestemt sektor i den nationale økonomi eller hele økonomien som helhed.

Hvilke problemer løses ved arrangørerne af udvekslingen?

Som vi bemærkede ovenfor, behøver lagrene ikke altid korrelerer med BNP, men de kan give vejledning om vækstudsigterne for de relevante makroøkonomiske indikatorer. Derfor udarbejdelse af tilbud liste på børsen - det er ikke en let opgave finansfolk, der skal på den ene side at bestemme på grundlag af objektive kriterier, en liste over de største virksomheder på den anden side - for at sikre repræsentativiteten af deres tilstedeværelse i indekset for udvekslingen. handelsaktiviteter fagfolk kan således blive vejledt som internationale standarder og normer, og til dem, der afspejler de særlige nationale forhold af værdipapirhandler.

Udarbejdelse citat liste på børsen - er ikke de eneste væsentlige opgave finansfolk, organisering relevante handler. De bør også sikre fuld legitimitet transaktioner, korrekt placering af aktier, kontanter input og output i form af international og national lovgivning på området for finansiering. Således at der gennemføres offentlige handel med værdipapirer indebærer deltagelse af følgende hovedaktører: aktierne i udstedere, handlende, finansfolk, der udgør citat lister, samt sikrer legitimiteten af de transaktioner på køb og salg af værdipapirer.

Principper for handel på børsen

Lad os nu overveje, hvad grundlag af de principper, som gjorde handel på de relevante steder. Fondsbørs - et marked, omend lidt lokaliseret. Det vil sige, at prissætningen på disse produkter, der er tilgængelige på det - i dette tilfælde, værdipapirer i selskaber - udføres på grundlag af udbud og efterspørgsel på de relevante aktiver. Nogle administrative regulering af priserne på børsen er ikke praktiseres. Virksomheden udleder sine aktier på markedet med det formål at tiltrække investorer, først og fremmest, deres egne præstationer i opbygningen af forretningsmodellen.

Fondsbørs - er det organiseret marked, der fungerer efter bestemte regler og bestemmelser. For at komme til det, skal den virksomhed, som udsteder aktier opfylde en række kriterier, samt andre virksomheder, i værdipapirer på de respektive børser. Tilsvarende skal de etablerede normer klæber godt og handlende.

Åbenhed som en central egenskab ved handel

Men de relevante finansielle institutioner, som regel, så prøv at være så åben som muligt for investorer. I særdeleshed - for dem, der er i udlandet. International Fondsbørs - en af de mest effektive finansielle instrumenter til at rejse kapital i staten. Derfor er dets grundlæggere forsøge ikke for bureaukratisk adgang til handel for udlændinge.

Og derved øge noteringer på børserne?

Den næste aspekt, der vil være nyttigt at overveje - det og dermed sikre væksten af citater af aktierne i selskabet, der er til stede på markedet. Ovenfor vi bemærkede, at disse finansielle institutioner er helt markedsstrukturer, eliminerer indflydelsen af administrative faktorer på prismekanisme. Fondsbørs indeks - en foranstaltning, der afspejler investors interesse i placering af midler i aktier i visse selskaber, snarere end nogen anden. Men hvordan treydet afgør, om investeringerne er pålidelige? Og på et tidspunkt, han beslutter sig for at sælge de erhvervede aktier?

Det spiller rollen som en lang række faktorer.

For det første er taget hensyn til de offentliggjorte data om status for de forretningsmæssige aktier i det udstedende selskab. Dette kan være regnskaber, resultaterne af revisioner, analytiske artikler, vedrørende evaluering af effektiviteten af forretningsmodellen i selskabet.

For det andet en meget vigtig milepæl for den erhvervsdrivende - de makroøkonomiske indikatorer. Hvis investor ser, at situationen i den nationale økonomi i det land, hvor aktiviteterne i det udstedende selskab, er langt fra ideelt - han kan beslutte at sælge aktierne i alle eller de fleste af de statslige virksomheder.

For det tredje, at en betydelig del af den beslutningsproces den erhvervsdrivende købe eller sælge værdipapirer - den politiske situation i dette eller hint område. Den pludselige ændring af magt i staten, eller forekomsten af spændinger i forholdet til sine naboer - en faktor, at investor kan blive nødt til at revidere sin vurdering af udsigterne for investeringer i aktier i selskaber, der opererer i et bestemt land.

Hvad er motivationen for handlende og udstedere på børsen?

Lad os studere et andet aspekt af børser - motiverende. Faktisk, hvad der motiverer de udstedende virksomheder og handlende, der søger at engagere sig i handel med værdipapirer? Aktiviteterne i børsen - det er først og fremmest organiseringen af legitime interaktion af investor - den person, der søger at bevare og øge deres kapital, og handelsvirksomhed, som til gengæld ønsker at øge sin egen dynamik, udvikle nye industrier, til at give brand anerkendelse på nationalt og udenlandske markeder. Begge sider, naturligvis først og fremmest interesseret i resultatet, og det er deres vigtigste motivation.

om aktiemarkederne er lovlige?

Blandt de handlende fælles udtalelse, at aktiemarkedet - er et bedrageri, og de transaktioner vedrørende køb og salg af værdipapirer er sjældent rentable. Men som vi bemærkede ovenfor, arrangørerne af handel med værdipapirer, primært, giver helt den fulde legitimitet de relaterede transaktioner, giver de relevante mekanismer i størst mulig åbenhed. Derfor, for at tale om bedrag her er ikke nødvendigt, men sørg for at det er ofte i stand til kun en kompetent forhandler. At ved at investere deres midler i værdipapirer, er klar over, at i tilfælde af at reducere det mulige tab af citater. Samt fremkomsten af følbare overskud, hvis virksomheden har købt aktier stige i værdi.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.