FormationUngdomsuddannelse og skoler

Fødekæden eksempler. Som med fødekæden?

Dyrelivet er næsten ingen levende organismer, der ikke ville blive spist af andre væsener eller var ikke være til nogen mad. Således planterne lever af mange insekter. Insekter selv er bytte til større skabninger. Disse eller andre organismer er andele dannede fødekæden. Eksempler på sådanne "afhængighed" kan findes overalt. Således i denne struktur, der er første referenceniveau. Som regel er det grønne planter. Hvad er nogle eksempler på mad levering kredsløb? Hvilke organismer kan være links? Hvordan er samspillet mellem dem? Om dette senere i artiklen.

generelle oplysninger

Fødekæden, hvorpå eksempler er givet nedenfor, er det et specifikt sæt af mikroorganismer, svampe, planter og dyr. Hvert link er på sit eget niveau. Vi byggede denne "afhængighed" på princippet om "mad - forbruger". På toppen af mange fødekæder er en mand. End et land eller en anden højere befolkningstæthed, vil de mindre enheder være indeholdt i den native sekvens, som folk er tvunget ind i disse betingelser ofte spiser planter.

Antal niveauer

Hvor længe kan være en fødekæde? Eksempler på differentieret der er forskellige sekvenser. Mest afslørende er følgende: i den caterpillar legeme foreliggende parasitiske fluelarver i dem - nematoder (orme), i ormene henholdsvis bakterier, godt i dem - en række vira. Men et uendeligt antal links kan ikke være. På hver næste niveau er der et fald på biomasse på tocifrede gange. For eksempel kan elg fra 1000 kg planter "skabe" hundrede kilo din krop. Men tigeren til at øge vægten med 10 kg til 100 kg har brug for at elg. Antallet af enheder afhænger af de betingelser, hvorunder der dannes et eller andet animalsk fødekæden. Eksempler på disse systemer kan ses i naturen. Så frøer er en livret for nogle arter af slanger, som til gengæld lever af rovdyr. Som regel sådan "sekvens" på ikke mere end tre eller fire enheder. Denne "bygning" kaldes også økologiske pyramide. I det, hver næste fase er meget mindre end den foregående.

Hvordan er samspillet inden for miljø af pyramiderne?

Hvordan virker fødekæden? Eksemplerne ovenfor viser, at hver efterfølgende link skal være en højere udviklingsniveau end den foregående. Som allerede nævnt, blev forholdet i nogen økologiske pyramider bygget på princippet om "mad-til-forbruger". På grund af at spise blandt andre organismer gennemført energioverførsel fra lavere til højere niveauer. Som et resultat, omsætning af stoffer i naturen.

Fødekæden. eksempler

Konventionelt, er der flere typer af økologiske pyramider. Der er især græsning fødekæden. Eksempler, der kan ses i naturen, er sekvenser, hvor energioverførsel sker fra den laveste (den enkleste) til højere organismer (rovdyr). Disse pyramider, navnlig omfatte følgende sekvenser: "gnaver rovdyr" "caterpillar muse-viper-søpindsvin-ræv", En anden detrital fødekæde, hvorpå eksempler vil blive givet i det følgende, er en sekvens, hvori biomassen ikke anvendes af rovdyr, og forrådnelse finder sted, der involverer mikroorganismer. Det menes, at denne økologiske pyramide begynder med planter. Især det ser således fødekæden af skoven. Eksempler indbefatter følgende: "Rot-nedfaldne blade, der involverer mikroorganismer", "døde væv af planter, svampe tusindben-ekskrementer-svampe nogohvostiki mider (rovdyr) -hischniki-tusindben-bakterier".

Producenter og forbrugere

I en stor mængde vand (hav, hav) planktoniske encellede alger er føde for dafnier (filter fødere dyr). De, til gengæld er bytte for rovdyr af myggelarver. Disse organismer lever af visse arter af fisk. De lever på større aggressiv individer. Denne økologiske pyramide - eksempel Hav fødekæden. Alle organismer, der fungerer som links, er på forskellige trofiske niveauer. I den første fase er producenter, næste - consuments første ordre (forbrugerne). Det tredje niveau forbrugere trofiske er 2. orden (primære kødædere). De, til gengæld tjener som føde for rovdyr sekundære - tredje ordens forbrugere, og så videre. Som regel miljømæssig pyramide jord omfatter tre til fem enheder.

udendørs dam

For hylde havet, i det sted, hvor hældningen af kontinentet mere eller mindre stejlt mod det dybe hav sletten stammer åbent hav. I denne zone, fortrinsvis blå og klare vand. Dette skyldes fraværet af suspenderede uorganiske forbindelser og en mindre volumen af planktoniske mikroskopiske planter og dyr (fytoplankton og zooplankton). I nogle områder vandoverfladen af en særlig lys blå farve. For eksempel Sargassohavet. I sådanne tilfælde taler vi om de såkaldte ocean ørkener. I disse områder, selv i en dybde på flere tusinde meter ved hjælp af følsomt udstyr kan detektere spor af lys (i det blå-grønne spektrum). Åbent hav er iboende i det fuldstændige fravær af zooplankton larver af forskellige bentiske organismer (pighuder, bløddyr, krebsdyr), hvis nummer er som afstanden fra kysten falder kraftigt. Som på lavt vand, og de store flader i sollys fungerer som eneste energikilde. Som et resultat, den fotosyntetiske phytoplankton hjælp klorofyl danner organiske forbindelser fra kuldioxid og vand. Så det, der kaldes primære produkter.

Sea led i fødekæden

Syntetiseret alger organiske forbindelser overføres direkte eller indirekte til alle organismer. Den anden led af fødekæden i havet dyr er filter foderautomater. Organismer, phytoplankton komponenter besidder mikroskopisk små dimensioner (0.002-1mm). De har ofte danner kolonier, men deres størrelse ikke overstiger fem millimeter. Den tredje link er kødædere. De spiser filter foderautomater. I offshore, samt på det åbne hav, disse organismer er mange. Disse omfatter især siphonophorer, kam gelé, vandmænd, copepoder, chaetognaths, karinaridy. Blandt de fisk at filtrere foderautomater bør omfatte sild. Deres vigtigste fødevarer er vandlopper danner i de nordlige farvande i store klumper. Den fjerde element betragtes kødædende store fisk. Nogle arter har kommerciel værdi. Til det sidste led bør også omfatte blæksprutter, tandhvaler og havfugle.

stoftransport

Overføre de organiske forbindelser i fødekæden er ledsaget af betydelige energitab. Dette skyldes primært det faktum, at det meste af det er brugt på stofskiftet. Omkring 10% af energien omsættes i kroppen af kroppen stof. Derfor, for eksempel, ansjos, spise planktonalger og hører under strukturen af den korte udelukkende fødekæden, kan udvikle sig i så store mængder, som det sker i Peru strøm. Overførsel mad i gråzone og dybde af lyset skyldes de aktive vertikale vandringer zooplankton og visse arter af fisk. Flytning op og ned dyrene på forskellige tidspunkter er i forskellige dybder.

konklusion

Det skal siges, at den lineære fødekæden er ret sjældne. I de fleste miljømæssige pyramider omfatter en befolkning, der tilhører flere niveauer. Samme art kan spises og planter og dyr; kødædere, som forbrugerne kan leveres af den første og den anden og højere orden; mange dyr forbruge de levende og døde organismer. På grund af kompleksiteten af linktilslutninger, tab af nogen art er ofte praktisk taget ingen effekt på økosystemet tilstand. Disse organismer, der fandt udfældet link i maden kan godt finde en anden kilde til mad, og maden forsvandt ledere begynder at bruge andre organismer. Så hele samfundet holder balancen. Stabil vil være den økologiske system, hvor der er mere komplekse fødekæde, som består af et stort antal forbindelser, herunder en flerhed af forskellige arter.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.