ForretningSalget

FMCG-markedet absorberer denne verden

Personer, der arbejder i detailhandlen, udtrykket "marked FMCG» gentages flere gange om dagen. Selvom mange ikke fuldt ud forstår betydningen af dette akronym. Hastig forbrugsgoder - FMCG (fast eller afviklingstidspunktet forbrugsvarer). Logisk set burde det være brød, mælk, tyggegummi, cigaretter, husholdningsartikler.

Ikke så enkelt: de anførte produkter er opdelt i tre grupper. Kun én af dem kan beskrives som et produkt indgår i FMCG-markedet - er tyggegummi og cigaretter. Klassiske symptomer på varer i forbindelse med denne sektor:

  1. Lav pris.
  2. Den lave rentabilitet af producenten.
  3. Den høje frekvens af køb.
  4. Mulighed for at forårsage en stigning i efterspørgslen gennem markedsføringsaktiviteter.
  5. På kort sigt brug.
  6. Impulsiv købsbeslutning.

Heraf følger, at apparaterne ikke er inkluderet i FMCG-markedet. Antag køleskab: beslutningen om at købe accepteres bevidst, valget er lavet i lang tid, opstår behovet for at købe, når gammel defekt eller forældet. Det sker sjældent. Brød og mælk: hver husstand køber disse produkter på daglig basis. Men det samlede beløb for køb af disse varer kan ikke påvirkes. Hvis en familie bruger en brød om dagen, vil ingen annoncer ikke tvinge til at spise mere. kun kvaliteten og prisen kan påvirke beslutningen om at købe brød fra en bestemt producent, halvfærdige brød er ingen markedsføring vil ikke spare.

Ovenstående afslører en anden funktion i produktet indgår i FMCG-markedet: forbrugeren ikke føler det er absolut nødvendigt. Faktisk kan ingen tyggegummi undvære cigaretter, også. Faktisk fra fødslen til det tidspunkt, hvor cigaretten er blevet en nødvendighed, en mand godt undvære nikotin.

Det faktum, at disse produkter har en lav avance, tvinger producenterne med erfaring i dagligvaremarkedet, stimulere væksten, ved hjælp af to måder:

  • så bredt som muligt for at informere den endelige forbruger om vigtigheden og nødvendigheden af varerne;
  • gøre produktet så tilgængelig som muligt for slutbrugeren.

Den første opnås ved reklamer. Dette kan være en oplagt reklame: bannere, bannere, reklamer i medierne. Skjult reklame (den vigtigste helten i serien sætter en pakke cigaretter - et nærbillede af et splitsekund), custom-made artikler i "uafhængige eksperter" om fordelene ved produktet, andre måder at påvirke det underbevidste sind af forbrugeren.

Den anden finder sted i kampen for en plads på hylden af detailhandleren. Her og betaling plads på en hylde i det område af den maksimale sandsynlighed for køb (så tæt som muligt til kassereren på køberen øjne). Samtidig arbejder med hylde-uddannede merchandising, hvis opgave - udstilling af produkter på hylden i overensstemmelse med virksomhedens standarder og planogrammer. Hvis produktet kræver køling før brug, vil fabrikanten en detail detailhandler at leje et køleskab med firmalogo.

Desuden er producenterne hele tiden udfører aktioner til fremme deres brands, betyder FMCG-markedet ikke lide at hvile på laurbærrene. Det bør være producenten af en mousserende vand for at mindske marketing indsats, da han straks mister markedsandele. I løbet er neurolingvistisk programmering og sælgere: mennesker involveret engang sælge sodavand firmanavn, vil aldrig drikke vandet af et konkurrerende selskab.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.