Nyheder og SamfundPolitik

Flerpartisystem i Rusland. Dannelse af et flerpartisystem og dens funktioner

Den aktuelle politiske situation i Rusland er kendetegnet ved dannelsen af et demokratisk styre, det vigtigste træk er tilstedeværelsen af politisk og ideologisk pluralisme, retsstatsprincipper og civilsamfundet. Denne proces - en kompleks og udvidet i tid. En af dens vigtigste manifestationer kan tjene som foldning af institutioner som flerpartisystem politiske system og ansvarlig for folket statsapparatet.

Party-systemet og dets essens

Politiske system i enhver stat er en ekstremt kompleks mekanisme omfatter en flerhed af forskellige elementer. En af dens elementer er bindende partisystemet, som ikke kun er helheden af parterne i staten, men også de socio-juridisk mekanismer for interaktion mellem dem, samt graden af forståelse for borgerne i nødvendigheden og vigtigheden af deres eksistens.

De vigtigste typer af parts systemer

De fleste vestlige politologer og samfundsforskere har længe konkluderet, at tilstedeværelsen af den ene eller anden part systemet helt nøjagtigt afspejler den politiske udvikling i samfundet. Således flerpartisystem og dokumentation for udviklingen af den sociale struktur, og en høj grad af civilsamfundet indflydelse på beslutningerne i offentlige myndigheder. Omvendt ene part - den konstante tegn på et totalitært samfund, vidner om det faktum, at folk er meget lettere at flytte ansvaret på embedsmænd, end at tage det på sig selv.

I en række lande (for eksempel i USA og Det Forenede Kongerige) har en relativt langtidsvirkende to-parti system. I denne to-parti system betyder ikke, det er eksistensen af så mange partier. Bare en rigtig kamp er lige mellem de ledende politiske kræfter, næsten en chance for at komme til magten ingen andre partier og bevægelser.

Flerpartisystem og dens funktioner

Har et flerpartisystem omfatte både eksterne forskelle fra andre systemer, og komplekse indre essens. Førstnævnte omfatter tilstedeværelsen af mere end to parter, hvoraf de fleste har en reel chance for at komme til magten, udvikling af valglovgivningen, aktivt civilsamfund, den politiske elite omsætning.

Interiør funktioner stammer fra det faktum, at essensen af flerpartisystem - er en kompleks kompromis mellem det enorme antal deltagere. Dette er den maksimale offentlige system baseret på principperne om konkurrenceevne og gensidig respekt for hinanden. Det gør det muligt enhver borger at finde præcis den form for politisk kraft, som vil være mere fuldt ud repræsentere sine interesser og de mennesker omkring ham. Dette er et flerpartisystem, tvinger alle borgere er konstant interesseret i begivenheder, der finder sted i landet.

klassisk stil

Den flerpartisystem findes i forskellige varianter. Det afhænger ikke kun af den part struktur, men også på de eksisterende i et givet samfund politiske tradition og politisk kultur.

Classic er den såkaldte flerpartisystem fragmentering, der i øjeblikket eksisterer i lande som Danmark, Østrig, Belgien. I dette system, ingen partileder, ingen af de politiske kræfter i valget ikke modtager et absolut flertal, derfor tvunget til at engagere sig i en eller anden koalition. Dette system er ustabilt, så der har tendens til at flytte til en anden stat.

Andre sorter af flerpartisystemer

En af de mest stabile tilstande for det politiske system på grund af den flerpartisystem blok. Denne flerpartisystem, drift, for eksempel i Frankrig, deler alle større politiske kræfter i flere grundlæggende enheder. Denne struktur gør parterne og deres ledere til at gøre visse indrømmelser med sine allierede, mere afbalanceret holdning til udarbejdelse af valgprogrammer og intern partidisciplin.

Endelig er der et flerpartisystem, hvor en central rolle spilles af én, den største fagforening. Hvor oppositionen er fragmenteret og ude af stand til at tilbyde borgerne et sammenhængende alternativ. Den største ulempe ved en sådan ordning, som er karakteriseret ved, for eksempel, Indien og Sverige, er, at det ofte fører til stagnation i det politiske liv og aldring i dybet af samfundets stræben efter revolutionær forandring.

Dannelsen af et flerpartisystem i Rusland: før-revolutionære periode

Flerpartisystem i Rusland begyndte at udvikle sig langt senere end i de fleste udviklede lande i Vesteuropa og Amerika. Den væsentligste årsag til dette var den fremherskende århundreder livegenskab med en stærk autokratisk magt.

Reformerne af tresserne af det XIX århundrede har kun ikke ført til hurtig økonomisk vækst, men også til betydelige ændringer i den politiske arena i landet. Dette refererer primært til processen med at skære politiseringen af samfundet, hvor forskellige sociale grupper har forsøgt at påvirke gradvist miste sin indflydelse autokrati.

Flerpartisystem i Rusland har sin oprindelse i slutningen af XIX -. Begyndelsen af det tyvende århundrede, da en del-årti tog form over halvtreds roller. Selvfølgelig er denne proces direkte relateret til de turbulente begivenheder i den første russiske revolution og den syttende udgave af manifestet fra oktober 1905. Blandt de mest bemærkelsesværdige politiske organisationer er at give RSDAP, forfatningsdomstolen-demokratiske Parti, oktobrister, Unionen af det russiske folk og den socialrevolutionære parti.

Samtidig skal det bemærkes, at dannelsen af et flerpartisystem i vores land fandt sted under forhold med alvorlige sociale forandringer, før revolutionen, har denne proces ikke er afsluttet. De største hindringer her er komplekse etapevis system valg, ulige vilkår for parterne i den politiske proces og for at opretholde den dominerende position autokrati i den politiske arena.

Den sovjetiske periode

Med ankomsten i oktober 1917 til magten revolutionære-minded bolsjevikpartiet aktiviteter af alle de andre politiske grupper er blevet gradvist udfaset. I sommeren 1918 RSDAP (b) forbliver de kun lovligt fungerende politiske partier, alle de andre var enten lukket eller er blevet opløst. I mange årtier, landet etableret et monopol på kraft.

Flerpartisystem i USSR begyndte at genoplive i slutningen af 1980'erne. Når der i forbindelse med omstruktureringen og demokratisering af samfundet i politik i landet begyndte at dukke oppositionen politisk bevægelse. Især hurtigt denne proces i gang efter afskaffelsen i 1990, den sjette artikel i forfatningen, der garanterede den dominerende stilling af det kommunistiske parti.

Allerede i de første par måneder efter den berømte marts i det Kongres Folkepartis stedfortrædere i USSR Justitsministeriet omkring tyve politiske partier og bevægelser blev registreret. På tidspunktet for opløsningen af staten har de haft over tres.

Dannelsen af et flerpartisystem i Rusland: den moderne scene

Dannelse af et flerpartisystem i Rusland har nået et nyt niveau efter vedtagelsen i december 1993 af en ny forfatning. Det er her, i det trettende artiklen, sikrede et politisk og juridisk institution, som en flerpartisystem. Det indebærer, at der findes et ubegrænset antal parter, der på den ene side har ret til lovligt at kæmpe om magten, og på den anden - skal svare for deres handlinger, før vælgerne.

I Rusland på nuværende tidspunkt er der ingen nogen officiel ideologi, så de politiske partier kan have både højre og venstre-fløj bias. Den væsentligste betingelse - manglen på deres programmets krav kræver race eller etnisk diskrimination, samt den revolutionære handling med henblik på at radikalt ændre det eksisterende system. Opmærksom på den sovjetiske erfaring, etablering af partiets celler i fabrikker, forbudt organisationer og institutioner.

De største og velkendte politiske bevægelser, har den aktivitet, som fortsatte i mere end én valget cyklus, bør omfatte det kommunistiske parti, "Forenet Rusland", "Apple", Det Liberale Demokratiske Parti, "Fair Rusland". Disse parter adskiller sig fra hinanden ikke kun programkrav, men også dens organisationsstruktur og arbejdsmetoder med befolkningen.

Funktioner moderne russisk flerpartisystem

I betragtning af dannelsen af et flerpartisystem i vores land, analysere dets egenskaber, bør det erindres, at dets opståen og udvikling fandt sted under vanskelige betingelser for overgangen fra det ene sociale system til et andet. Desuden bør du huske på den karakteristiske foldning af indenlandske parter, og skepsis over for størstedelen af borgerne i det meste af parti system.

En af de vigtigste komponenter i flere partier proces i vores land, bør det anerkendes, at det er krampagtige karakter. Flerpartisystem i moderne Rusland er stærkt påvirket af eksterne processer. Dette skyldes primært det faktum, at mange partier dannes udelukkende af kortsigtede mål, ikke sat sig for at løse de alvorlige sociale og ideologiske problemer.

Funktion af et flerpartisystem i Rusland er stadig i det faktum, at næsten alle partier (undtagen måske det kommunistiske parti) skabt omkring en bestemt leder, og ikke som en repræsentant for de interesser visse sociale grupper eller klasser. Lederne, til gengæld overveje at oprette en politisk union som en mulighed for at få sig selv i lag af magt og integrere i den eksisterende politiske model.

De største vanskeligheder og deres løsninger

Den største vanskelighed i processen med udvikling af politisk og ideologisk pluralisme i vores land på grund af det faktum, at samfundet i mere end to årtier af overgangsperioden og ikke har etableret det grundlæggende ideologiske kerne. På mange måder, det er derfor, partiet fokuseret på kortsigtede fordele uden at bekymre sig om systemet med systematisk arbejde. Vejen ud af denne situation kan blive en konsekvent arbejde af staten og det civile samfund, som vil føre til udvikling af forståelig for alle ideologiske orienteringer.

En anden vanskelighed ligger i, at den flerpartisystemet, hvorpå eksempler er beskrevet ovenfor, i de fleste lande, blev dannet under de såkaldte borgerlige revolutioner. I vores land begyndte et flerpartisystem at udvikle sig efter halvfjerds års stive autoritære model. Dette vil igen, sat sit præg på holdningen hos almindelige borgere til myndighederne, om deres vilje og lyst til at deltage aktivt i samfundet.

De vigtigste resultater og perspektiver

One-party og flerpartisystemer i forskellige lande afspejler situationen i de politiske kredse, giver en idé om de traditioner og mentalitet af de mennesker. Moderne Rusland er i en vanskelig overgangsperiode, hvor længe anset ukrænkelige installationer blev hurtigt ødelagt, og den nye ideologiske orientering er ikke blevet dannet.

Under disse betingelser er det flerpartisystemet dømt til en lang og vanskelig proces med udvikling. Samtidig verden erfaring gør det muligt at antage, at alle de store vanskeligheder vil blive overvundet med tiden, og Rusland vil skifte til en mere aktiv konstruktion af et moderne demokratisk samfund.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.