Nyheder og SamfundKultur

Flagstat Kirgisistan: Fortid, nutid og fremtid

I den østlige del af Centralasien, der er et lille land med en gammel historie og ekstraordinære naturlige funktioner - eller Kirgisistan, ifølge National fonetik, Republikken Kirgisistan. Som enhver uafhængig stat, det har sin egen våbenskjold og flag i Kirgisistan.

Funktioner Kirgisistan

Fra vest landet er omgivet af majestætiske Tien Shan - "himmelske bjerge" i tyrkisk. På tværs den østlige nabo Kirgisistan grænse er Kina.

Den sande perle af Kirgisistan - Issyk-Kul dyb, eller "hot sø", oversat til russisk. Forskere rejst etymologi af navnet til ordet "hellig" sø, det er derfor en masse mysterier og legender forbundet med det. Bemærkelsesværdig i sin måde er regeringens Kirgisistan flag på symbolikken i, som vi vil tale.

Den sovjetiske fortid

Det skal bemærkes, at de fyrre år af perioden, hvor Kirgisistan var en del af Sovjetunionen, flag republikken havde en meget anderledes. Fra 1952 til 1992 år rød web skærer den vandrette smalle blå bånd med hvid tape i midten. I øverste venstre hjørne af hammer og segl blev placeret med den femtakkede stjerne over dem. Denne detalje er til stede på alle bannere i Socialistiske Sovjetrepublikker.

Den moderne stat Kirgisistan flag: beskrivelse

Vinke et tegn på Den Kirgisiske Republiks - en rød klud, der flaunts en gylden sol disk, som har spredt sig omkring ham fyrre storslåede stråler. Disken deler sig i fire dele scarlet gitter, et kuppelformet konvergerende i centrum, - den betingede billede Tyundyuk, huller til luft og lys i toppen af den kirgisiske jurte. Tilstedeværelsen af denne detalje minder om de sidste nomadefolk, der lever i landet Kirgisistan.

Kirgisistan flag er lavet i følgende størrelser: tre femtedele af længden - bredde banner af. Andelen af sol disk til diameteren af strålen - også tre til fem. Tyundyuk bredde svarende til halvdelen af sol disk sammen med strålende stråler.

Symbolikken af nationale flag

Efter sammenbruddet af Sovjetunionen i marts 1992 blev det skabt af det kreative team af fem forfattere, der har til opgave at komme med nye kirgisiske flag. Værdien af hvert element skal opfanges traditionelle åndelige værdier mennesker. Tilstedeværelsen af en klar rød farve, men flaget er forbundet med begrebet mod og engagement som en heroisk national ideal. Scarlet var banneret af den ædle helten Manas, Kirgisistan episke helten. Guld Sun symboliserer overflod og fred. Det er ikke tilfældigt har fyrre-stråler - et tegn på sammenslutning af fyrre stammer, der bor her siden oldtiden. Tyundyuk billede har en bred betydning. Det er personificeringen af hele universet som en enkelt fars hus.

Vil det være anderledes?

I 2007 har parlamentet i Kirgisistan rejst spørgsmålet om at ændre på grund af det faktum, at billedet viser et flag tyundyuk forkert. I 2009 en af kandidaterne til præsidentposten foreslået et nyt udkast til nationale flag i sit valgprogram. I foråret 2011 parlamentsmedlemmer skabte en kommission med deltagelse af repræsentanter for civilsamfundet og kulturpersonligheder til at diskutere, hvad der vil være den nye hymne og flag af landet. Indtil i dag, men dette spørgsmål ikke er blevet løst, og det kirgisiske flag forbliver så længe i sin tidligere form.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.