SundhedSygdomme og betingelser

Encephalitis: symptomer hos børn, virkningerne af

I løbet af sommeren, er det særligt akut problem for forebyggelse af hjernebetændelse hos børn og voksne. Men kun få mennesker ved, at sygdommen er ikke altid et resultat af infektion fra en skovflåt bid. Årsag encephalitis kan tjene stort set alle viral eller bakteriel infektion. Desuden er en sådan en sygdom hos børn er mere udbredt end hos voksne, fordi børnene stadig ikke tilstrækkeligt udviklet immunforsvar og kroppens evne til at forsvare sig selv.

Hvad er hjernebetændelse? Hvad du skal gøre for at undgå smitte? Hvad er symptomerne og behandling af hjernebetændelse? Da det er nødvendigt at diagnosticere, og det er bedst at henvise til, hvad eksperterne? Denne artikel vil hjælpe dig med at lære svarene på disse spørgsmål, så ingen sygdom vil ikke fange dig ud vagt.

Bestemmelse af sygdom

Encephalitis - en akut sygdom, er hvis udvikling er forbundet med en viral eller bakteriel infektion og resulterer i tab af hjernens stof.

Jo mere farlig hjernebetændelse? Symptomer hos børn og voksne er karakteriseret ved kraftig patientens tilstand, hvilket i sig selv har en negativ indvirkning. Men sygdommen har en endelig negativ effekt endnu mere,. Konsekvenserne af hjernebetændelse er ofte fulde eller delvis lammelse, nerve- og sindslidelser og endda død.

Patogener provokere hævelse og blødning, ødelægge membranprocesser og neuronal skade strukturen af subkortikale kerner, samt dets hvide og grå substans. Desuden kan den bakterielle infektion forårsage purulent infektion af pia mater.

Forskellige typer af hjernebetændelse

Da sygdommen skyldes forskellige årsager og ophavsmændene, og at symptomerne på encephalitis hos børn (og voksne) til tider kan variere i deres styrke og varighed.

Så lad os først afgøre, hvilke grupper og undertyper af sygdommen er opdelt, og først derefter fortælle om sin behandling og forebyggelse.

I overensstemmelse med årsagen til encephalitis er primær og sekundær.

Primær encephalitis er en uafhængig sygdom, ophidset de negative virkninger af virus på kroppen. B encephalitis primær kan være efter forskellige årsager til:

- viral (herpes, influenza, enterovirus, cytomegalovirus, rabies og at al.);

- bakteriel (neurosyphilis, tyfus);

- sæsonbestemt (kryds, en myg, og så videre.).

Sekundær encephalitis normalt opstår som en komplikation eller fortsætte den allerede eksisterende sygdom. Det er resultatet af:

- infestationer (chlamydia, malaria, toxoplasmose);

- bakteriel infektion (tuberkulose, streptokok, stafylokok);

- komplikationer (mæslinger, røde hunde, skoldkopper);

- vaccination (efter vaccination mod mæslinger, fåresyge, mæslinger).

Post-vaccination encephalitis - et fænomen, ganske sjældne og ukarakteristiske. Men hvis et barn efter vaccinationen feber og hovedpine, bør du være meget opmærksom på disse symptomer.

Hvad er den smittevej til hjernen? Det sker til blodet, hvor bakterier, en gang i blodbanen, er rettet mod centrum af nervesystemet.

Det er også meget muligt luftbåren rute for overførsel af hjernebetændelse (herpes), kontakt-husholdnings- og ernæringsmæssige (enterovirus).

Undertiden årsagen til encephalitis er de toksiske virkninger af giftstoffer med carbonmonoxidgas eller kontakt med tungmetaller, samt allergisk reaktion over for forskellige former for patogener.

Således årsager og mekanismen af sygdommen vi kiggede på. Derfor er der en ganske relevant spørgsmål: Hvilke specifikke tegn (symptomer) af hjernebetændelse hos mennesker?

Hvordan til at identificere sygdom

Det er manifesteret sygdom afhænger i høj grad på udseendet af dens kilde. Men der er en generel liste over symptomer på hjernebetændelse hos mennesker.

Først og fremmest er det en kraftig stigning i kropstemperaturen, kramper, delirium og forvirring, svær migræne. Derfor, hvis barnets temperatur og en hovedpine (og ændringerne i dens tilstand opstod hurtigt og dramatisk) - bør være alarmeret.

Hvordan kan strømme af forskellige typer af hjernebetændelse? Lad os finde ud som tidlig identifikation af sygdommen har en positiv indvirkning på dens helbredelse.

Tick-borne encephalitis. Typer, symptomer

Tick-borne encephalitis hos børn er meget farligt. Han kan efterlade de uhelbredelige virkninger - neurologiske lidelser, der kan gøre et barn handicappet for evigt.

Måske er det ingen hemmelighed, at den mest sandsynlige bærer af denne type hjernebetændelse - en skovflåt. Mider lever for det meste i skyggefulde buske og græs, så hvis du er gået ud af byen, en tur i parken eller arbejde i haven, bør du omhyggeligt undersøge huden til at opdage denne lille skadedyr.

Du skal vide, at det ikke altid skovflåten forbliver i kroppen efter biddet. Ofte hanner hurtigt forlade stukket sted, i modsætning til kvinder, der kan sidde på såret i flere dage, fodring på blodet og øge volumen. Så hvis du ikke har fundet på hans krop eller på kroppen af barnet kryds, men du har en ubehagelig advarselstegn, bør du straks gå til hospitalet.

Bemærk, at inkubationstiden encephalitis (dvs. tiden fra bid at indtræden af symptomer) varer fra en til tre uger og er ledsaget af svaghed, muskelsmerter og feber. Senere fik de følgeskab af kramper, bevidstløshed, koma.

Det er bemærkelsesværdigt, at den ældre person, jo sværere det bærer sygdom, og jo sværere vil det fortsætte hans helbredelse.

I medicin, identificere flere former for forekomsten af TBE:

 1. Febril (temperatur stige op til enogfyrre grader, svaghed, feber, smerter i muskler og knogler).
 2. Meningeal (forøget tryk, stærke og hyppige opkastninger, kramper, fotofobi).
 3. Cerebral (bevidsthed lidelser, kramper, krampeanfald).
 4. Poliomieliticheskaya (kroniske lidelser i synke og vejrtrækning, lammelse af musklerne i de øvre lemmer og hals).

Igen kan symptomerne på hjernebetændelse hos børn optræder på forskellige måder og nu ligne andre infektionssygdomme. Derfor er det vigtigt hurtigt at identificere årsagen til sygdom, konsultere en læge og starte behandling. Hvis barnets temperatur og en hovedpine, bør en specialist kontakte nødvendigvis.

Epidemi encephalitis. Bestemmelse symptomerne

Epidemi hjernebetændelse er også meget almindelig og farlig. Det agens af hjernebetændelse sådan form er endnu ikke fastlagt, men det blev for nylig afsløret, at han bor i spyt og slim og dør hurtigt i kontakt med det eksterne miljø. Det er bemærkelsesværdigt, at i de første ti år af livet, børn sjældent bliver syge af sygdommen.

Da epidemi encephalitis kan overføres ved luftbårne dråber, selvfølgelig, at dens vektorer er syge virus luftfartsselskaber og direkte. Inkubationstiden for hjernebetændelse varierer fra en uge til to måneder.

De symptomer, der ledsager sygdommen, det er meget alsidig. Dette er bekendt med sygdommen feber og opkastning og døsighed. Bemærkelsesværdige er også andre tegn - skelen, usikker gangart, tinnitus, øget angst, psykiske lidelser og nedsat intelligens.

Enterovirus encephalitis. symptomatologi

Enterovirus encephalitis ledsaget af opkastninger og hovedpine, lemmer lammelse og epileptiske anfald. Det sidste mest almindelige hos børn af meget lille alder.

Herpes encephalitis. Bestemmelse symptomerne

Herpes encephalitis er en konsekvens af herpes virus, så det er muligt at fange både luftbårne og kontakt-husholdning.

Inkubationstiden for sygdommen kan være en måned. Sygdommen kan være ledsaget af kramper, tab af bevidsthed, hududslæt, opkastning, aggression, forskellige former for hallucinationer.

Hvis barnet er mere end ti år, kan herpes encephalitis udvikle sig til en kronisk sygdom, og hos spædbørn uden ordentlig behandling kan være dødelig. Oftest er herpes encephalitis udløst af SARS og stomatitis.

Sekundær encephalitis. Typer, symptomer

Sekundære hjernebetændelse skyldes alvorlige infektionssygdomme som mæslinger, røde hunde, skoldkopper, og andre. Derfor, hvis den primære sygdom går, men der er encephalitiske syndromer bør straks kontakte en læge.

Normalt sekundær hjernebetændelse manifesteret ved 1-10 dage efterfulgt af en udslæt og feber, opkast og kramper. Nogle gange (for eksempel mæslinger encephalitis), Parkinsons sygdom og endda blindhed kan forekomme. Når varicella encephalitis hos små børn kan ryste hovedet, vaklende gang, tremor og råbte det.

hjernebetændelse efter vaccination

Post-vaccination encephalitis forekommer hovedsagelig i børn i skolealderen, og optræder ofte i akutte form, i form af en række neurologiske lidelser og sygdomme.

Så vi forstår, hvad er symptomerne på hjernebetændelse hos børn. Lad os nu se, hvordan det er muligt at diagnosticere og behandle sygdommen, samt analysere forebyggende foranstaltninger og metoder til sygdomsforebyggelse.

proces diagnose

Hvis du finder dig selv eller dit barn har nogle symptomer på hjernebetændelse, i denne artikel, bør straks gå til hospitalet. Du er nødt til at besøge sådanne specialister:

- en børnelæge eller internist;

- neurolog;

- infektionssygdomme.

Da hjernebetændelse har udtalt alvorlige symptomer, der minder meget om symptomerne på andre sygdomme, er det nødvendigt at foretage en grundig diagnose.

Diagnose af encephalitis omfatter først og fremmest, den generelle analyse af blod og urin, samt røntgenbilleder af den lunger og hjerne MRI. Derudover kan du nødt til at gøre en lumbalpunktur (dvs. CSF prøveudtagning til analyse).

Hvordan dataanalyse kan hjælpe med at identificere hjernebetændelse? Diagnosticering af sygdommen er som følger:

 1. En blodprøve vil påvise specifikke antistoffer, som vil genkende sygdommen (fx kan leukocytter øges eller accelererede ESR).
 2. MR eller CT-scanning vil tillade at se de ramte hjernelæsioner eller hjerneblødning.
 3. Nåling eller analyse af CSF registrerer øget mængde sukker, protein og lymfocytter med blodigt urenhed.

Også i nogle tilfælde, det kan tildeles til en virologisk analyse af svaberprøver fra næsesvælget, som vil hjælpe med at bestemme niveauet af specifikke antistoffer. I tilfælde af svigt af andre metoder til diagnosticering kan foretage en hjernebiopsi (dvs. hegnet prøver af hjernevæv). Undertiden den faktiske diagnostiske metode kan være et elektroencefalogram, som er i stand til at begå ændringerne i den elektriske aktivitet i hjernen.

Fremgangsmåde til behandling af en sygdom

Da virkningerne af hjernebetændelse er meget farlige, skal du begynde at behandle den så hurtigt som muligt.

Hvordan er behandlingen af denne sygdom? Selvfølgelig er formålet med et lægemiddel afhænger af form og type sygdom. Dog vil patienten nødvendigvis tilbudt indlæggelse. Fra denne ikke bør opgives - den allerbedste kvalitet og hurtig behandling kan kun have stationær.

Terapi encephalitis udført omfattende og i flere retninger:

 1. Sænkning af kropstemperaturen. For at gøre dette, vil børnene være nyttige redskaber i hvis sammensætning er "Ibuprofen" eller "Paracetamol".
 2. Antibiotikabehandling. Her hjælper antibiotika. Når skovflåtbåren encephalitis - "Penicillin" og "Doxycyclin", med blandet - "Chloramphenicol" og "cefotaxim" og så videre.
 3. Restaurering af nervesystemet. Til dette formål, ascorbinsyre og vitaminer, samt "Pyracetam" og "Pantogam".
 4. Immunstimulerende terapi. Grundlaget for denne behandling ligger aktivering patient immunitet. Immunglobulin mod hjernebetændelse er tildelt til at genkende og neutralisere patogenet. immunoglobulin præparater findes i mange apoteker i vores land. De er afledt fra humant plasma og er et kugleformet protein natur. Denne type behandling kan tilbringe så intramuskulært eller intravenøst.
 5. Eliminering af symptomer. For eksempel, alvorlige kramper udnævne "Seduxen" eller "Sibazon", med udvikling af lammelse - "Neostigmin".

Selvfølgelig vil nøjagtig og detaljeret behandling kun være på et hospital. Det er derfor afgørende vigtigt at omhyggeligt følge alle lægens anvisninger.

forebyggende foranstaltninger

Hvordan man undgår smitte hjernebetændelse?

Den første ting, du kan beskytte dig selv og dit barn - er at udføre rettidige vaccinationer. Vaccination mod hjernebetændelse (sæt kryds) sker under planlagt eller akut immunisering. Takket være vaccinen organisme kunne udvikle antistoffer til at bekæmpe fremtidig sygdom.

Desuden er det nødvendigt på reguleret måde at vaccinere mod sygdomme, der kan forårsage udviklingen af encephalitis. For eksempel er der en tidsplan udviklet af Ministeriet for Sundhed vaccinere børn i børnehave og skolealderen mod mæslinger, røde hunde og skoldkopper. Så giv ikke op af barnets immunisering.

En anden vigtig måde at forebygge er at isolere en patient med encephalitis fra raske mennesker, især børn. Rummet skal være i færd med permanent ventilation og personlige elementer af den inficerede bør regelmæssigt desinficeres.

Og selvfølgelig, det vigtige mål for forebyggelse af skovflåt-bårne hjernebetændelse er at beskytte huden mod den skadelige insekt bid. Inden vi går ind i skoven som muligt, bære et lukket, stramtsiddende tøj, helst lys, ensfarvet. Under og efter et besøg i området i fare bør nøje undersøge dig selv og dit barn (især fine streger), såvel som kæledyr. Da jeg kom hjem, bør tingene omhyggeligt ryste ud og ventilere.

Hvis der er fundet skovflåten - Sørg for at kontakte hospitalet og muligvis ikke forsøge at trække insekt alene.

Et godt helbred til dig!

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.