FormationUngdomsuddannelse og skoler

EKSEMPEL upolære kovalent binding. Kovalent binding polære og ikke-polære

En væsentlig rolle i den kemiske organisationen af verden spiller en fremgangsmåde til kommunikation strukturerede partikler, mellem forbindelser. Det store antal af simple stoffer, nemlig ikke-metaller er upolære kovalent linktypen, bortset de inerte gasser. Metaller i ren form har særlig kommunikationsmetode der realiseres ved socialisering af frie elektroner i krystalgitteret.

Alle de komplekse stoffer (undtagen nogle organiske) er polære kovalente kemiske bindinger. Typer og eksempler på disse forbindelser er beskrevet nedenfor. I mellemtiden kende de karakteristiske egenskaber af et atom påvirker kommunikationen polarisering.

elektronegativitet

Atomer og mere specifikt dens kerne (der som bekendt er positivt ladede), har evnen til at tiltrække og fastholde elektrontætheden navnlig dannelsen af kemiske bindinger. Denne ejendom blev kaldt elektronegativitet. Det periodiske system dens værdi vokser i perioder og hovedelementerne i undergrupperne. Elektronegativitet værdi er ikke altid konstant og kan variere, for eksempel at ændre typen af hybridisering, som træder atomorbitaler.

Kemiske obligationer, typer og eksempler er angivet nedenfor, og mere specifikt er lokalisering eller delvis fortrængning af disse kontakter til en af de bindende deltagere forklares ved elektronegative karakteristisk for et bestemt element. Forskubbe sig til atomet, som er stærkere.

Upolære kovalent binding

"Formula" polære kovalente bindinger enkle - to atomer af samme art er kombineret sammen i et par af elektroner deres valenstilstande skaller. Et sådant par kaldes en delt fordi det hører til begge parter lige bindende. Det er takket være socialisering af elektrontætheden i form af et par elektroner, atomer bevæger sig i en mere stabil tilstand, siden afslutningen af deres ydre elektron niveau, og "oktet" (eller "dublet" i tilfælde af en simpel stof af hydrogen H2, det er den eneste s-orbital, for færdiggørelsen af brug to elektroner) - en tilstand af den eksterne niveau, som alle atomerne, da den svarer til fyldning af tilstanden med minimal energi.

Et eksempel på en ikke-polær kovalent binding er i uorganiske stoffer og, mærkeligt det kan lyde, men også i organisk kemi, også. Denne type forbindelse er fælles for alle enkle stoffer - andre end de ædelgasser ikke-metaller, hvad valensen af den inerte gas atom og har allerede gennemført oktet af elektroner, og derfor med lignende binding selv ikke har nogen betydning for ham, og endnu mindre energisk gunstig. I den ikke-polaritet organisk stof findes i nogle særlige struktur af molekylet og er betinget.

Covalent polar bond

EKSEMPEL upolære kovalent binding begrænset til nogle få molekyler af en enkelt stof, mens forbindelserne med dipoler, hvor elektrontætheden er delvist forskudt mod en mere elektronegative element, - et overvældende flertal. Enhver kombination af atomer med forskellig elektronegativitet værdi giver polær binding. Især på grund af det organiske stof - en polær kovalent binding. Sommetider ioniske uorganiske oxider er også polær, og salte af syrer og ionbinding fremherskende type.

Som et ekstremt tilfælde af den polære binding undertiden behandles, og de ioniske forbindelser af. Hvis elektronegativitet et af elementerne er betydeligt højere end den anden, er et elektronpar skiftede helt fra kommunikationscenter dertil. Så der er en opdeling i ioner. Enhver, der opfanger et elektronpar, omdannes til en anion og modtager en negativ ladning, og tabet af en elektron - omdannes til en kation, og bliver positive.

Eksempler på uorganiske stoffer med en kovalent binding typen ikke-polære

Stoffer med apolære kovalent binding - er for eksempel alle de binære gasmolekyler: hydrogen (H - H), oxygen (= O), nitrogen (i molekylet 2 atomer bundet tredobbelt binding (N ≡ N)); væsker og faste stoffer: klor (Cl - CI), fluor (F - F), brom (Br - Br), iod (I - I). Også komplekse stoffer, der består af atomer af forskellige elementer, men med den samme faktiske værdi af elektronegativitet for eksempel fosfor hydrid - PH3.

Økologiske og ikke-polære binding

Helt klart, at alle organiske stof kompleks. Spørgsmålet er, hvordan kan der være en upolær obligation i en kompleks sag? Svaret er ganske simpelt, hvis en smule logisk tænkning. Hvis elektronegativitet værdier relaterede elementer smule forskellig og ikke skaber et dipolmoment i forbindelsen, kan en sådan forbindelse anses for ikke-polært. Dette er situationen med carbon og hydrogen: alle C - H-bindinger i det organiske materiale anses for at være ikke-polær.

EKSEMPEL upolære kovalent binding - methan molekyle, den simpleste organiske forbindelse. Den består af et carbonatom, der ifølge dens valens, forbundet med enkeltbindinger til fire hydrogenatomer. Faktisk molekylet er ikke en dipol, da der er ingen afgift lokalisering i noget, og på bekostning af den tetrahedrale struktur. Elektrontætheden fordeles jævnt.

Et eksempel på en ikke-polær kovalent binding er i mere komplekse organiske forbindelser. Det indses på bekostning af mesomere virkninger, dvs. konsekvent pull elektrontæthed, som hurtigt slukket af carbonkæden. Således i molekylet hexachlorethan bond C - C-polær grund trække ensartede elektrontæthed seks chloratomer.

Andre typer af obligationer

Foruden en kovalent binding, som i øvrigt kan udføres på donor-acceptor mekanisme, der er ioniske, metalliske og hydrogenbindinger. Korte karakteristika næstsidste to præsenteret ovenfor.

Hydrogenbinding - er den elektrostatiske intermolekylær interaktion, som kan opstå, hvis der er et atom i molekylet, og andre af hydrogen med udelte elektronpar. Denne type binding er meget svagere end de andre, men på grund af det faktum, at indholdet af disse bindinger kan dannes meget, bidrager væsentligt til egenskaberne af forbindelsen.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.