Hjem og familieKæledyr

Dyrkning og ynglende gæs i hjemmet

Nu, mange er beskæftiget med dyrkning af en fugl i deres hjem haver. Avl gæs derhjemme - det er ikke kun en hjælp til høst kød for sin familie, men også en stor rentabel forretning, da det kræver en relativt lav pris. Med de første varme dage i foråret gæs kan omdannes til græs. Hertil kommer, at de er til gavn for det faktum, at det ikke er bange for det kolde vejr, og enkeltpersoner er vokset meget muligt at holde huset på uforanderlige kuld, men med obligatorisk daglig vygulivaniya.

Hvis du beslutter at gøre opfedning fugle, måske den bedste mulighed for du vil stadig gæs. Avl, vedligeholdelse, omsorg for dem er kort beskrevet i denne artikel.

gevinster

Indenlandske ynglende gæs på havearbejde område ligger på andenpladsen i popularitet efter kyllingerne. Disse store fugle er kendetegnet ved deres høje precocity. Goslings er i hastig vækst, og dette kan tjene som et eksempel på denne kendsgerning: med den daglige og op til 9 uger gamle, kan de øge deres kropsvægt eller andet sted 40 gange. Vægten af sådanne vokset op fugle kan nå 4 kg og derover. Som du ved, gås kød er kendt for sin høje smag, og hun karkassen 60-65% af de spiselige dele.

Fugle som en forretning

Som enhver anden virksomhed, vil ynglende gæs i hjemmet kræver en vis mængde af nyinvesteringer. anskaffelsesprisen afhænger normalt ikke kun på antallet af mål, men også på deres race. Så du bør tage problemet mere alvorligt.

De mest populære racer af gæs avl - en italiensk, Toulouse, holmogorskaja, Kuban og legart og grå. Fugle tager på i vægt hurtigere og mere resistente over for forskellige sygdomme. Desuden har de udvidet størrelsen af leveren, fordi, som de er værdsat og dyrkes ikke kun i hjemmet haver, men også i industrielle betingelser. Hvis der lægges vægt på høj ægproduktion, den japanske race af gæs passer bare perfekt. En sådan kvinde kan lægge omkring 50 æg om året.

Gør din virksomhed ynglende gæs - er en god mulighed for folk, der bor i landdistrikterne. For at starte en aktivitet, nok til en lille startkapital. Behov for at købe bare en masse mål, vil være tilstrækkelig og hundrede fugle. vil det være nødvendigt for dem at købe mad og til at bygge lokaler. Hvis skuret er der allerede, da de indledende omkostninger i virksomheden reduceres straks med flere gange. Det er også nødvendigt at købe en inkubator, som vil koste omkring 10 tusind. Rubler. Når du tilføjer alle omkostninger i betragtning af den "fra bunden" opførelsen af lokalerne, er det muligt at opfylde det beløb på 120 tusind. Rubler. Og for at sælge sine produkter, skal du registrere dig med skattemyndighederne.

Disse omkostninger skal gøres i det første år, og den næste til at gøre allerede avl sine kyllinger. Ofte er landmændene begyndt at avle dine egne arter ved krydsning med flere arter af gæs. Som regel sådan aktivitet ikke blot forbedrer ægproduktionen, men også kvaliteten af kødet.

For ikke at købe gæs, og få dem fra deres egne fugle, du har brug for at indsamle æg i forvejen og lave reder til høns og lægge dem i inkubatoren i en vis tid.

Kort beskrivelse af de mest populære racer

● italiensk. Ideel til dyrkning i husholdninger. Meget hurtigt tager på i vægt. Ægget produktion i år op til 45-50 æg.

● Toulouse. Denne race af gæs er meget fedtet. Hun opdrættet i Frankrig og er værdsat for sin store leveren, som kan veje op til 1 kg. Vægt gås - omkring 10 kg, en gås - 2 kg mere.

● Kholmogorskaya. Temmelig stor fugl vejer op til 10 kg. Dens særlige kendetegn er folderne under næbbet og hals, samt en bule i panden. Goose denne race er i stand til at bære op til 40 æg om året.

● Kuban. Det menes lys variation, da fugle vægt er kun 4,5 til 5,5 kg. Men det har en høj ægproduktion - fra en gås kan producere omkring 70-90 æg.

● Legart. Disse gæs og fortynding indhold er anset for at give den største fordel, når der dyrkes, spise foderet 20% mindre end de andre racer. På samme tid, de tager på i vægt hurtigt. Så gæslinger, som var 2 måneder gammel, veje op til 6 kg.

● Grey. Det har en god udholdenhed og en temmelig stærk konstitution. Når en vægt på 8 kg. kvindelig ægproduktion - omkring 40 æg om året.

Nødvendigt udstyr

Opdræt gæs i hjemmet vil kræve anskaffelse af særligt udstyr, der bliver nødt til at fjerne kyllingerne.

● Inkubator. Dette er den vigtigste enhed er nødvendig for at skabe de mest gunstige betingelser for æggene.

● gennemlysning. En lille indretning til bestemmelse de beskadigede æg. Prosvechivaya dem, finder han selv små revner i skallen. Ved hjælp af denne enhed stammeledere æg udvælges til videre avl af disse kyllinger.

● Bruder. Her indeholder udklækket gæslinger. Enheden opvarmer unge i de tidlige dage af livet.

Udledning af kyllinger

Avl gæs hjemme på to måder. Den første af dem - en inkubator. De fleste landmænd foretrækker at bruge dette er den enhed for de unge. Det giver dig mulighed for at gøre på én gang en stor kuld af kyllinger. De første 14 levedage gæslinger fodret ost blandet med urter og fint hakkede æg. Senere i deres kost, en foderblanding. Efter at have nået 3 uger gamle kyllinger fodres på samme måde som de voksne fugle.

Den anden metode - fjernelse af meget unge gås. En høne kan producere op til 13 kyllinger. tilbageholdelsestid varer omkring 28 dage. Da gæs er temmelig nervøse fugle sidder på æg høne forstyrre den anbefales ikke - på noget tidspunkt, kan den afvise dem at klække. Til at passe sokkel rolige, ren, tør og let skygge sted.

fodring anbefalinger

Kost gæs og tilsætning af frø vegetabilsk mel kan kødingredienser nogle gange endda være til stede. Men det skal huskes, og nogle begrænsninger. For eksempel, for at undgå reduktion i ægproduktionssystemer gæs ikke kan give dem byg og majs i sin reneste form. Ellers fuglen bliver hurtigt fedt og dårligt udført. Desuden kan ægproduktion reduceres betydeligt på grund af fodring med kød affald.

Opfedning gæs i hjemmet er noget anderledes i sommer og vinter. I de varmere måneder, bør den grønne blanding af saftige urter indgå i kosten af fugle, og en række grøntsager: roer, gulerødder, bønner, kogte kartofler. Når det bliver koldt, er det bedre at give fortrinsret til blandinger med knold-korneneplodami, diverse blandet foder og havre.

Fodring under æglægning

For at opnå høj kvalitet rugeæg, du har brug for at få fuglen er blevet forsynet med alle de nødvendige sæt af mineraler, fordi et eller andet sted i februar-marts i gæs avl begynder lægningen. Derfor bør man være særlig opmærksom på deres rette fodring det på det tidspunkt. Til denne ynglefugl oversætte til mere intensiv ernæring måned før den nævnte periode. Det skal bemærkes, at gåsen ikke kan lægge mange æg, hvis den er svækket og udmattet. For ernæring til foder hø tilsat, forblandinger og rå ituskårne kartoffel. Derudover mulig god brug som foder af høj kvalitet, som indeholder i sin sammensætning et række nyttige sporstoffer og mineraler er nødvendige for kroppen af fuglen.

Indhold om vinteren

På denne tid af året i mangel af græssende gæs til at konstruere særlige faciliteter. ikke varme de har brug for, men byggeriet skal være af høj kvalitet. Overvintrer gæs i hjemmet kræver, at hønsehuset var godt isoleret, og det er helt fraværende udkast. For at gøre dette, udstyre forhallen. Desuden dørene yderligere isoleret med vat. På gulvet er plejer at lægge brædder men stueetagen er også rart. Den vigtigste ting, han ragede over jorden med omkring 25-30 cm.

Pleje gæs, men forholdsvis enkel, men kræver i nogle tilfælde særlig opmærksomhed. Hvis fuglen er fundet i et relativt lille rum, skal så i hvert fald ikke få lov til strøelse var beskidt eller våd. Ikke kun det, vil det ødelægge de værdifulde fjer, men kan føre til alvorlige forkølelser. Hvis kuldet er tør, kan gæssene perfekt overleve selv de mest alvorlige frost. Som det kan bruges som savsmuld og spåner større, og de sædvanlige halm.

Æggene er rene, og de er ikke trampet fugle skal placeres langs væggene i bestyrelsen. Oven i dem sætte frisk strøelse. Med sådan fjerkræ hus udstyr gås vant bæres i et og samme sted. Som for strøelse, er det bedre at ændre aften til morgen kunne indsamle rene æg.

fuglen pleje indebærer en kamp med hud parasitter. Til forebyggelse af det rum, hvor gæssene, hver 2. eller 3. uge sat trug fyldt med en blanding af sand og flyveaske. De bader i det, og derfor ikke kun slippe af med de forskellige parasitter, men også rense deres fjer.

ekstra belysning

Til avl gæs i hjemmet var den mest produktive, er du nødt til at tage sig af en kunstig stigning i lyset af dagen. Dette vil være meget gavnlig effekt på æg æglæggende gæs. For eksempel, hvis på daglig basis tænde lysene i huset ved 06:00 og fra på 20.00, fuglene vil ikke blive gennemført i februar eller marts (med naturligt lys), og i januar.

Indhold i sommeren

I løbet af de varmere måneder af gæs avl og opdrættet sker i specialdesignede bure, i mangel vygulivaniya dem ud på græs. Blokering nødvendigvis en baldakin til at beskytte fuglene fra den brændende sol og kulde regn. For at gøre dem føle sig godt, skal det gennemsnitlige areal af plads til en gås være omkring 8-10 kvadratmeter. m.

Den ideelle udførelsesform vil voliere fugl med en kunstig dam. Hygiejne regler kræver, at vandet skiftes dagligt. Det skal bemærkes, at indholdet af gæssene i hjemmet ikke kræver opførelsen af reservoiret. Undersøgelser har vist, at dens fravær ikke påvirker ægproduktion eller vækst.

Implementering af fuglen

Avl og vedligeholdelse af gæs i hjemmet som en forretning er næsten spild-fri produktion. Landmænd med erfaring ved, at du ikke kan sælge æg og fjerkrækød, men fnug. Hvis en gås slagtekrop vejer omkring 8 kg, kan dens værdi nå op til 1200-1300 rubler. På den ene fugl går ned et eller andet sted i 600 gram, og det vil koste er også omkring 1200-1300 rubler. Og hvis at gøre puder og andre produkter og sælge dem! Generelt viser det sig temmelig god indkomst.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.