SundhedSygdomme og betingelser

Diagnose af dyb tromboflebitis: Homans symptom

Homans symptom - en af de førende symptomer på at identificere tromboflebitis dybe skibe på nedre ekstremiteter. Det hjælper til at stille en diagnose i de første 2-4 dage fra begyndelsen af processen. Tromboflebitis - en temmelig presserende problem, ifølge statistikken lider af en sygdom, 1/5 af befolkningen. Kendetegnet venøs inflammation (flebitis), forkert blodgennemstrømningen og dannelsen af blodpropper i vaskulære leje.

Overfladisk og dyb tromboflebitis

Overfladisk tromboflebitis sker ofte inden for åreknuder og kan påvises visuelt. En overfladisk betændelse påvirker blodkarrene placeret mellem huden og musklerne. Akut smerte opstår i løbet af de beskadigede vener, hud rødmen, stiger temperaturen. På palpering lægen opdager komprimerede knuder i steder blodprop vedhæftet fil. Oftest diagnosen er ikke svært.

En anden situation opstår, når en dyb tromboflebitis, fordi venerne placeret inde i musklen, usynlig. Ca. 50% af patienterne er ikke engang klar over, at de har en blodprop. I kroniske venøse ventiler under kollaps vises pigmentering af huden, kan sår forekomme. Mistænkt dyb venetrombose kan være af følgende grunde:

  • trække smerter i de nedre benmusklerne, forværres ved forlænget henstand eller ved sænkning benene ned;
  • følelse af fylde i benene;
  • hævelse af underbenet;
  • forsegle subkutane væv.

Ved undersøgelse, der er en positiv Homans symptom - det er det mest karakteristiske træk ved inflammation og dyb venetrombose. Det giver dig mulighed for at foretage en foreløbig diagnose selv under den indledende inspektion.

Sådan diagnosticere dyb venetrombose?

Homans symptom beskrevet af amerikansk læge J. Homans i 1934. For at bestemme den dybe tromboflebitis patienten lagt på ryggen, bliver benet bedt om at bøje knæet i en ret vinkel. På bagsiden bevægelse af foden (den) smerter stiger kraftigt i de bageste ben muskler. Som menes af forfatteren, er positiv Homans symptom forårsaget af kompression af de dybe vener i de ramte muskler.

Måling af omkredsen af højre og venstre skinneben hjælper diagnose, henholdsvis de ramte led vil have en større diameter.

Homans symptom ikke det eneste tegn på sygdommen. Ved undersøgelse viste øget følsomhed i huden, smerter med tryk på skinnebenets i anteroposteriore retning (Moses symptom), lokal ømhed ved palpation og den bageste overflade af skinnebenet. Øger den lokale temperatur.

Instrumental diagnosemetoder: vaskulær ultralyd, duplex scanning, rheovasography.

differentialdiagnose

Symptomerne ligner tromboflebitis kan forekomme i andre sygdomme i fødderne. Hævelse af de nedre ekstremiteter observeres ved lymfostase, kredsløbssvigt, traumatisk skade, slidgigt i knæet. I disse tilfælde Homans negativ symptom.

Sommetider smerte og hævelse forekomme selv efter en mindre skade, især i alderdommen. Det bør være den person til at foretage en akavet bevægelse, hoppe eller jogge som vises hæmatom mellem muskler. Et par dage senere, hun falder til anklerne, foden på dette sted bliver en blålig farve.

Fordi sygdomme associeret med hævelse og smerte i fødder, der er et stort antal, ikke forsømme råd fra kirurgen. At han vil finde ud af årsagen til patologi.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.