Nyheder og SamfundKultur

"Den usynlige hånd af markedet": begrebet og virkemåde

I slutningen af 1775 og begyndelsen af 1776 i England, udgav den første udgave af den berømte to-binds udgave af den skotske økonom Adam Smith, helliget studiet af årsagerne til og karakteren af den rigdom af nationer. I dette monumentale værk, blev det først beskrevet de grundlæggende mekanismer og principper for international handel. Forfatteren arbejder i deres argumenter om emnet, afhængigt af den årlige indkomst for nationen af det modtagne beløb for resultatet af arbejdet hver person har formuleret et meget vigtigt princip, som bærer navnet på den aktuelt "usynlige hånd af markedet". Dens essens er, at folk direkte alle deres indsats og energi i sektoren for den nationale industri, som kan give dem den største indtjening. På grund af denne stigning underudviklet industri, og hvor i øjeblikket dannet overforsyning sker udstrømning af kapital i mere rentable og lovende områder. Således enhver borger i landet, tænkning, der opfylder kun dens egne behov, faktisk tilgodeser hele nationen. Siden den tid, er udtrykket "usynlige hånd af markedet" fast etableret i den økonomiske litteratur og findes ofte i dag. Med andre ord er det økonomiske kræfter, der er kendt for os som udbud og efterspørgsel, forsøger hele tiden at opnå en balance.

Hvordan fungerer "usynlige hånd" af Smith

markedets love er tvunget sælgere og købere til at handle under hensyntagen til fælles interesser. Således vil iværksætteren aldrig producere produkter, der bare passer ham, og at forbrugerne ikke er interesseret. Og skyhøj pris, vil han ikke være i stand til at etablere - i dette tilfælde er det nemt at bypass konkurrenter. Det viser sig, at vinde og få det maksimale profit kun dem, der er i stand til at opfylde befolkningens behov med varer af bedste kvalitet og til den lavest mulige omkostninger. Iværksættere er ligeglade samfundets velfærd, men deres egoistiske fordel for alle borgere. Derfor Smith mente, at statsintervention i økonomien er skadeligt: den "usynlige hånd af markedet" i sig selv er den bedste måde at håndtere alle de aktuelle problemer og udfordringer. Det er nødvendigt at gøre det muligt for hver person frit forfølge deres økonomiske fordele, og det ville være bedst at bidrage til vækst i den nationale velstand i landet. Ifølge teorien fremsat af Adam Smit "usynlige hånd" omfatter seks hovedelementer:

  1. Markedspriserne er dannet ved at balancere udbud og efterspørgsel.
  2. Udsving af normer og massen af overskud, dvs. muligheden for kapital væk fra lav-profit og hældes i højtforrentede forretningsområder.
  3. Fri konkurrence, kun fremkalde producere de nødvendige for markedet varer.
  4. Demand, som er en effektiv drivkraft for hele økonomien.
  5. Tilbyde produkter, der kan opfylde alle eksisterende efterspørgsel.
  6. Udlån Bank af kommercielle banker og udstede lån sidste husstande og virksomheder.

Usynlige hånd markeds- og strømforhold

Husk, at Adam Smith skabte sin teori på et tidspunkt, hvor den globale økonomi er stadig ikke kendt, hvad omfanget af krisen, "den store depression", store finansielle svig, multinationale selskaber, integrationsprocesser, miljøkatastrofer , og så videre .. Ud fuldt markedsøkonomi ikke er i stand til at tænke strategisk, løse sociale problemer, beskytte miljøet, giver menneskelige tjenester ikke er rentable (anlæg af infrastruktur, vedligeholdelse landets forsvar og så videre. s.), udjævning s bølge karakter af den økonomiske udvikling. Det er derfor, i vores tid statsintervention er nødvendig. Det eneste spørgsmål er, i hvilket omfang og med hvilke værktøjer det vil blive gennemført.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.