Nyheder og SamfundØkonomi

Den omfattende vækst i økonomien

I dagens hårde økonomiske videnskab adskiller intensiv og ekstensiv form for økonomisk vækst. Lad os prøve at forstå funktionerne i disse muligheder.

Intensiv vækst produktion

Intensiv vækst er normalt karakteriseret ved en betydelig stigning i omfanget af produktionen. Det er vigtigt, at denne stigning er baseret på udbredelse i produktionen af et kvalitativt nye og mere effektive produktionsmetoder faktorer. Stigningen i omfanget af produktionen leveres normalt ved brug af forskellige avancerede teknologier, videnskabelige resultater, mere moderne teknologi til at reducere udgifterne side af produktionen, den planlagte stigning i kvalificering af arbejdstagere, og så videre. Faktisk takket være disse faktorer øger forventet og objektiv produktivitet, bevarelse af ressourcer og produktkvalitet.

Den omfattende vækst i produktionen

Denne type er historisk set ældre end den foregående. Især omfattende vækst er karakteristisk for det primitive menneske. Det er forbundet primært med udvidelse af produktionen, stigning i de midler, der anvendes i produktion af varer: inddragelse af ekstra arbejdskraft, naturressourcer, en udvidelse af agerjord. Men hvad der er vigtigt, er ikke at optimere arbejdet, i modsætning til den foregående. Desuden bør denne type omfatter en stigning i investeringer mængder. Teknologisk base, mens ikke signifikant. Omfattende vækst i visse faser af udvikling er meget progressiv. For eksempel i pastorale samfund. Men før eller senere det fører til alvorlige økonomiske kriser.

Dagens samfund og den omfattende vækst

I dagens verden, mange samfund, på trods af den veludviklede teknologiske basis, gå gennem omfattende. For eksempel kan den omfattende måde ofte hurtigt løse visse problemer. For eksempel, engagere sig i produktion af mere arbejdskraft fører til et lavere niveau arbejdsløshed og give beskæftigelse. Men dette er ikke altid ledsaget af en reel stigning i produktionen mængder, hvilket fører til lavere indkomster og stigende sociale spændinger. Omfattende typen kan du hurtigt mestre de naturlige ressourcer. Men på grund af det faktum, at en sådan anvendelse ressourcer ineffektivt sker, sker, meget hurtig udtømning af kilder, miner, mineraler, dyrkbar jordlag og så videre. I sidste ende er problemet med udviklingen af naturressourcer fører til spørgsmålet om forbedring af teknologi og produktion strategier for anvendelsen af ikke-fornybare ressourcer. Et vigtigt problem er den omfattende vækst og stagnation, hvor selv en betydelig kvantitativ forøgelse af produktionen ikke kan ledsages af tekniske og økonomiske udvikling. Denne faktor har ført til store depression i USA af 1929-1932., Samt bidraget til "stagnerende" tendenser i den sovjetiske stat.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.