Intellektuelle udviklingReligion

Den officielle religion i Tyrkiet

Tyrkiets største religion - islam. Muslimer ser sig selv som mere end 90% af befolkningen. På det område af staten er omkring 80 tusind moskeer, regelmæssig deltagelse, hvor fromme tyrkere mener, at deres hellige pligt. På gaderne ganske ofte kan du møde mennesker klædt i tøj, hvor du nemt kan bedømme deres religiøse tilhørsforhold.

Men ikke sådan noget som "den officielle religion i Tyrkiet" i 1928 ikke eksisterer. Siden da er den politik af staten isoleret fra indflydelsen af islam, er landets lovgivning ikke er baseret på religiøse læresætninger og garanterer religionsfrihed.

En kort historie af islam

Islam opstod blandt de arabere, der boede i Arabien i år 610. Det menes, at da englen Gabriel kom til Profeten Muhammed med en besked fra Gud. Siden da denne mands liv drejede sig udelukkende om udbredelsen af åbenbaringer modtaget fra Allah.

Selvom Muhammad havde gave overtalelse, i rækken af hans tilhængere voksede straks. Efter nogen tid, et par dusin mennesker, der troede på det guddommelige oprindelse af profetien talte til dem, sammen med læreren forlod byen Mekka. Grunden til dette var den fjendtlighed af dem, der ikke har accepteret islam.

Migreret til Medina, en gruppe tilhængere lære Muhammed forvandlet til den største religiøse samfund i byen. Bor i det hedninge, kristne og jøder nyslåede muslimer forelagt et svært valg: konvertering til islam eller døden.

Ved udgangen af Muhammads liv tog en ny religion, mange stater i den arabiske halvø. Før sin død, profeten sagde, at de, der ikke ønsker at blive muslim, bør tvinges til at gøre det. Som et resultat af den blodige "agitation" Islam var den vigtigste religion af alle lande i halvø, og derefter spredt sig langt ud over landets grænser.

Hvad skal du vide om islam?

På hvad står den mest almindelige religion i Tyrkiet, kan du tale en masse. Den vigtigste ting, du behøver at vide om det - det er fem vigtigste "søjler" i tro. At nøje overholdelse adskiller sande muslimer.

  1. Troen på én Gud (Allah) og hans engle og anerkendelse af Muhammed den sidste af sine profeter.
  2. Daglig overholdelse bøn - rite består af ytringer fra Koranen bønner huskes i visse stillinger, udført fem gange om dagen på et fast tidspunkt.
  3. En afgift på behovene i de fattige.
  4. Fasten i den hellige måned Ramadan.
  5. Den pilgrimsfærd til Mekka.

Uofficiel sjette søjle i islam anses for at være af princippet om kampen mod de vantro.

Forbud i islam

Muslimer er rig ikke kun Tyrkiet, religionen islam udbredt i landene i Nordafrika og Asien. Alle dens tilhængere forenet nogle love og forbud. Men som i nogen anden religion, har overbevist muslimer og dem, der kun kalder sig sådan,.

Den mest almindelige religion i Tyrkiet begrænser dens tilhængere i et moralsk, etisk og åndelig forstand. For eksempel kan muslimer ikke spiser svinekød, drikke alkohol og gamble. Ifølge lovgivningen i Koranen kvinder må gå tilsløret. Det er forbudt at skildre Gud og folket.

Tyrkiet har udviklet sig fra en muslim i en sekulær stat

Berøvelse af islam statsreligion status Tyrkiet fandt sted i 1028. Æren for dette hører til den første præsident, der ledede den tyrkiske republik, Kemal Ataturk. De vedtog reformen var rettet mod at indføre det land, de europæiske værdier.

Således Tyrkiet blev det første muslimske land er afbrudt fra strømmen af religionen. En sådan ændring kunne ikke, men forårsage en vis uro i samfundet og ikke at provokere fremkomsten af den islamiske bevægelse. I de senere år væsentligt forbedret religionens indflydelse i politik i landet.

Konsekvenser af afskaffelsen af statsreligion

Som følge af ændringen af forfatningen af Atatürk, dets borgere blev efterhånden ikke så alvorligt med hans religion og Koranen regler. For eksempel er brugen af alkoholholdige drikkevarer ophørt med at blive dømt i samfundet, mange tyrkere ryger. var tilstrækkelig udgivelse blot to i stedet for fem bønner om dagen.

Tyrkiske kvinder sikkert erstatte sløret for et lommetørklæde i forbindelse med en typisk europæisk kjole, eller klæde sig helt efter vestlige normer. Men til den tradition udføre omskæring af drenge har en vigtig plads i livet i den muslimske befolkning i Tyrkiet hidtil. strenge som forbud mod at spise svinekød.

Siden proklamationen af den tyrkiske republik fik al mulig ret til at udvikle sig frit religiøse mindretal i landet. Den nye forfatning ikke staten krænker deres ret til at tilbede.

Hvordan skal man behandle med muslimer?

Fuld viser sin gæstfrihed til de besøgende turister Tyrkiet. Religion spiller en væsentlig rolle. Muslimer har altid skelnes for deres høflighed og høflighed. Selvfølgelig er de regner med en lignende reaktion fra gæsterne med sin venlige lande.

Hvilket religion i Tyrkiet er det vigtigste og fastlægger grundlaget og opførsel af den moderne befolkning i landet - er et emne, som ikke bør ignoreres enhver person, der har til hensigt at besøge landet med henblik på turisme. Som gæst, er det vigtigt at tage hensyn til lokale traditioner og holdninger af mennesker, til en person uforvarende fornærme.

For eksempel kan respekt for de synspunkter, som den tyrkiske befolkning manifestere sig i at udøve deres område, ikke alt for afslørende tøj. Jo tættere på centrum af landet, bør det være mere seriøs omkring denne nuance. Besøger moskeer er tilladt for alle, men for de turister der er et bestemt område ved indgangen til bygningen, over hvilket det er bedre ikke at gå.

Indtastning af sted for tilbedelse, bør en kvinde bære et tørklæde på hovedet, og sørg for, at hendes arme og ben var dækket med tøj. Bygningen kan kun gå barfodet. bedre ikke rettet besøgende til moskeen under bøn, jo mere skal du ikke forsøge at tage et billede af begivenhederne. Islam forbyder at gøre billeder af mennesker. Selvom det ikke er alle moderne tyrkiske indbyggere overholde denne regel, før at fange nogle af dem på billedet, er det nyttigt at bede om tilladelse.

De vigtigste religiøse helligdage: Ramadan

Tyrkiet religion, hvis tilhængere af et flertal af befolkningen, herunder overholdelse af de tre store helligdage. Ramadan, en spændende del af januar og februar betragtes som en måned for at besøge hellige bog Koranen. På dette tidspunkt, i henhold til de fleste tyrkere, lukker indgangen til Helvede og tilbyder - i Paradis, få folk slippe af onde påvirkninger.

Ramadan - tiden for omvendelse og gode gerninger. Muslimer tror på, at de tidligere synder er tilgivet i denne måned er lettere, og krænkelse af Koranen, begået i denne hellige periode, straffes hårdere. Ramadan fejres ved at faste - spise, drikke, ryge, og har den intimitet er forbudt kun i dagtimerne.

De vigtigste religiøse helligdage: Seker Bayram og Kurban Bayran

En anden vigtig islamisk ferie, Seker Bayram bemærkede straks efter ramadanen, det vil sige fra den 9. februar, i tre dage. Dens navn er sammensat af to tyrkiske ord oversat som "Sugar Festival". Disse dage, efterfulgt af et besøg af gæster og rigelige forfriskninger.

Den tredje vigtigste helligdage fejres i Tyrkiet, er Bayran Eid, der falder på April. Det varer to eller tre dage, og er ofte ledsaget af en pilgrimsrejse til Mekka. Selv om størstedelen af tyrkerne respektere de troende de nødvendige religiøse ritualer uden at forlade deres hjem.

De ofrer til Allah specielt opfedes dyr, deltage moskeer, lytte til prædikener og ros af Gud i sang. Kurban Bayran også ledsaget af et besøg på kirkegården for at ære mindet om afdøde kære.

Sunni og Shia

Sunnier udgør 4/5 af alle praktiserende muslimer, der lever i Tyrkiet. Islam opdelt i to grene opstod af politiske grunde. Der er delte meninger, når opstod spørgsmålet om at vælge en fremtidig regent. Med den opfattelse, at det skal være manden i familien af Muhammed, var alle enige om. Men i virkeligheden, slægten, som det bør tilhøre den hersker, har de synspunkter ikke enig.

Sunnier og shiitter er ikke parter i hinanden i udøvelsen af tilbedelseshandlinger, som tilskynder den største religion i Tyrkiet. De kan bede sammen og gøre pilgrimsfærd. Begge ærer Koranen og observere de fem "søjler" i tro. Konflikter mellem disse religiøse bevægelser er ekstremt sjældne, da de shiitter, anerkende deres lille antal, på alle mulige måder forsøge at undgå dem.

Andre tyrkisk Religiøs

Alle Tyrkiet Religion Procent udtrykker vanskelig, da de tilgængelige data er omtrentlige. Kristendom, jødedom og yezidizm samlede andel ikke mere end 3% af befolkningen.

Der er mere end 300 kristne samfund, hvis medlemmer er 0,6% af befolkningen i staten. Blandt dem er ortodokse, katolikker og forskellige protestantiske tendenser. Dybest set, de ikke føler sig presset eller undertrykkelse af deres rettigheder.

Meget lille som en procentdel af antallet af jøder i Tyrkiet har formået at bygge omkring 40 synagoger. Yezidizm, religion er kurderne i Tyrkiet, er den mindst talrige. De fleste repræsentanter for denne etniske gruppe, der bor i den nordlige del er muslimer sunni.

Århundreder gamle indflydelse af læren af Muhammed stærkt til udtryk i adfærd og livsstil i befolkningen under navnet Tyrkiet. Religion, efter de reformer, der allerede har en så stærk indflydelse på forskellige områder af menneskelivet. Men mange af de skikke og holdninger, der genereres af vers i Koranen, er fast bosatte sig i deres sind. Landet fredeligt sameksistere dem, der strengt overholder alle religiøse traditioner, og dem, der overtræder dem på mange måder.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.