ForretningLedelse

Den nødvendige formel: egenkapitalforrentning at hjælpe investorerne

Lønsomhed - snarere bredt begreb, der kan anvendes på de forskellige komponenter i enhver virksomhed. Hun kan hente synonymer såsom effektivitet, rentabilitet og investeringsafkast. Det kan anvendes i forhold til aktiver, kapital, produktion, salg, etc., når beregningen af de forskellige indikatorer besvarer de samme spørgsmål: ", om der er en fordel" .. "Det ressourcerne anvendes korrekt", og Det samme blev sagt og egenkapitalforrentning (formlen brugt til beregningen er angivet nedenfor).

Egenkapital og investorer

Under sin egen kapital refererer til midler af ejeren, aktionærer og investorer. Sidstnævnte gruppe er enkeltpersoner eller virksomheder, til at investere i erhvervsudvikling i de tredjeparts selskaber. De har brug for at vide, at deres investeringer er rentable. Heraf afhænger af yderligere samarbejde og udvikling af virksomheden i markedet.

Hver virksomhed er vigtige finansiel investering - både interne og eksterne. Og situationen er langt mere gunstig, når disse er repræsenteret af ikke-banklån og investeringer sponsorer eller ejere.

Hvordan ved du, om du vil fortsætte med at investere finanser i den ene eller anden virksomhed? Meget simpelt. Det er kun nødvendigt at beregne koefficienten rentabilitet af egen kapital. Formlen er let at bruge og gennemsigtig. Det kan bruges til enhver organisation, der bygger på balancedata.

indikatoren

Som formlen ser ud? Egenkapitalforrentning er beregnet ved følgende beregning:

RAC = NP / NC, hvor:

- RAC - kapitalafkast.

- SC - Egenkapital i virksomheden.

- PE - nettooverskud virksomhed.

Payback af egenkapitalen beregnes oftere i løbet af året. Og tage alle nødvendige værdier for samme periode. Dette resultat giver et fuldstændigt billede af virksomhedens aktiviteter og på rentabiliteten af egenkapitalen.

Glem ikke, at i enhver virksomhed kan investeres ikke kun deres egne midler, men også gælden. I dette tilfælde egenkapitalforrentningen, beregningen formel er givet ovenfor giver en objektiv vurdering af overskuddet fra hver enhed af penge investeres af investorer.

Om ønsket formel rentabilitet kan ændres for at opnå et resultat i procent. I dette tilfælde er tilstrækkelig til at formere den resulterende kvotient med 100.

Hvis du ønsker at beregne indekset for en anden periode (fx mindre end et år), du har brug for en anden formel. Egenkapitalforrentning i sådanne tilfælde beregnes på følgende måde:

RAC = PP * (365 / periode i dage) / ((SKnp SKkp +) / 2), hvor

SKnp og SKkp - egenkapital primo og ultimo perioden hhv.

Alt er relativ

Til investorer eller ejere kan fuldt ud forstår rentabiliteten af deres investeringer, er det nødvendigt at sammenligne med den samme periode, som kunne produceres med støtte fra et andet selskab. Hvis effektiviteten af den påtænkte investering er højere end den reelle, så du måske ønsker at skifte til andre virksomheder, der har brug investering.

Den er også designet til at beregne standard værdi formel kan anvendes. Egenkapitalforrentning i dette tilfælde beregnes ved hjælp af den gennemsnitlige rente på bankindskud for perioden (Sd) og indkomstskat (DPR):

CRNA = Cd * (1-RSS).

Når man sammenligner de to indikatorer vil være umiddelbart indlysende, hvor godt det går i virksomheden. Men for det fulde billede, du har brug for at analysere effektiviteten af egenkapitalen i flere år, så kan du mere præcist at bestemme midlertidig eller permanent reduktion i rentabiliteten.

Det er også nødvendigt at tage hensyn til den grad af udviklingen af virksomheden. Hvis der i slutningen af nogle nyskabelser er blevet indført (fx udskiftning af udstyr med mere moderne), er det helt naturligt for en nedgang i overskuddet. Men i dette tilfælde, ville rentabiliteten vende tilbage til sin tidligere niveau - og muligvis vil være højere - så hurtigt som muligt.

normer

Hvert indeks har sin egen kurs, herunder effektivitet og lige. Hvis du fokuserer på de udviklede lande (f.eks, såsom England og USA), bør den margen være i intervallet 10-12%. For udviklingslandene, hvis økonomier er udsat for inflationen, bør denne procentdel være meget højere.

Du skal vide, at der altid skal være baseret på egenkapitalforrentningen, formlen for beregning af hvilket er vist i begyndelsen. Værdien kan få oppustet, så som en indikator for andre berørte finansielle gearing. En af dem er den mængde lånt kapital. For sådanne tilfælde er der en DuPont analyse. Det giver dig mulighed for mere præcist at beregne rentabiliteten og påvirkning af visse faktorer.

Som et resultat,

Hver ejer og investor skal være kendt for formel. Egenkapitalforrentning - en god hjælper i ethvert område af aktivitet. It beregninger prompt, hvornår og hvor de skal investere deres penge, samt et godt tidspunkt for deres fjernelse. Dette er meget vigtigt information til investeringen verden.

Ejere og ledere af dette tal giver et klart billede af retningen af aktiviteten. De opnåede kan fortælle, hvordan det er at fortsætte med at gøre forretninger resultater: følge den samme vej, eller ændre det radikalt. Og disse beslutninger vil give øget overskud og større stabilitet på markedet.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.