SundhedSygdomme og betingelser

De vigtigste symptomer på skrumpelever. Behandling af skrumpelever

Skrumpelever - en alvorlig fremadskridende sygdom. I en sund tilstand af kroppen har en rødbrun farve. Under sygdom bliver gul. I leveren opstår skrumpelever overgangen. Som et resultat, sunde celler er berørt, og erstattes af arvæv. Som et resultat - brudt arbejdet i dette organ, udvikler leversvigt og portal hypertension.

typer skrumpelever

Klassifikation finder sted på ætiologien af cirrose (forårsager sygdom) og morfologi (ydre kendetegn). Afhængig af størrelsen af de knuder er det:

 • CKD (diameter 3 mm);
 • SKD (over 3 mm);
 • blandet (med forskellige diametre knudepunkter).

Afhængigt af ætiologien og morfologi af skrumpelever er opdelt i:

 • alkohol;
 • galde (ved stagnation af galde i leveren);
 • kompenseret;
 • Postnecrotic;
 • dekompenseret;
 • portal;
 • pigmentosa.

Almindelige symptomer på skrumpelever

Symptomer på skrumpelever afhænger af det stadium af sygdommen. I den indledende (klasse A) komplikationer endnu. Dette er det perfekte tidspunkt at fjerne årsagen til sygdommen. I løbet af denne periode, kan du holde leveren og fortsætte med at leve et normalt liv, fordi kroppen har store regenerering muligheder.

I fremskreden cirrose begynder komplikationerne (klasse B og C). Maven udvider, der er ændringer i adfærd og bevidsthed. Start blødende tandkød og næse. Symptomer på skrumpelever hos kvinder - brystforstørrelse (gineskomastiya) og ophør af menstruation.

Vises træthed, vægttab, distraktion, søvnighed i dagtimerne, søvnløshed. Tab af appetit. I maven en følelse af oppustethed. Udvikle gulsot. Afføring og urin er normale farveskift. Hævede ben og begynde mavesmerter.

Abdomen akkumulerede væske. Der er bakterielle infektioner. Pine hyppig hovedpine. Symptomer på skrumpelever hos mænd: delvist eller helt forsvinder libido og øger brystkræft. Hår begynder at falde i armhulen og pubic område.

Ved levercirrose stigninger eller omvendt, falder. Under alle udførelsesform, bliver det tættere. Forstørret milt. Der er tegn på gulsot og portal hypertension. Ofte er der en kedelig og smertende smerter i leveren område. Det bliver stærkere efter fysisk arbejde eller i strid med kosten.

Vises kløende hud, kvalme og opkastning. Forstyrret afføring (diarré eller forstoppelse). Eksterne tegn - er vaskulær "stjerne", rødmen af palmer. Sprog bliver blodrød.

Behandling af skrumpelever

Skrumpelever kan ikke helbredes fuldstændigt, men det kan bremse i de tidlige stadier af sygdommen. Med progressive og fremskredne tilfælde af medicinsk indsats er rettet mod fjernelsen af ubehagelige symptomer og komplikationer.

Grundlaget for behandling af skrumpelever omfatter terapeutiske foranstaltninger:

 • kost;
 • diuretika;
 • Antiviral terapi;
 • glucocorticoidhormoner;
 • lægemidler, der sænker blodtrykket i portalområdet ( "Nitrosorbide" "Inderal");
 • gepatoprotektory beskytte leverceller ( "ademethionin" "Silymarin");
 • plasmaferese;
 • akut forværring af skrumpelever brug hospitalsindlæggelse.

I kirurgisk behandling udført punkterer maveregionen at fjerne ophobet væske. Gjort bypass-operationer (skabe nye veje for blodstrømmen). Eller producere en levertransplantation.

Behandling af skrumpelever igler

Skrumpelever Behandling med igler anbefales, men bruges kun under lægelig overvågning. Da behovet for konstant at overvåge status for patientens blod og symptomer på skrumpelever. Jo tidligere behandlingen påbegyndes, jo bedre bliver resultatet.

For enkelt procedure er nødvendig fra 4 til 8 igler. Dybest set, er de inddelt i flere vedhæftede filer. Så snart begynde at agterliget sutte fri, bliver de fjernet. Disse procedurer gennemføres to gange om ugen. Så en session hver 7. dag. Alt tildelt 12 behandlinger.

Gentagne kurser afholdes med intervaller på 2-3 måneder. Den samlede behandlingsforløb er ganske lang. Derfor skal patientens diæt indbefatter fødevarer med et højt jernindhold (undtagen for kød).

portal skrumpelever

Portal skrumpelever - den mest almindelige form af sygdommen. Årsagerne kan være hepatitis, kredsløbslidelser, alkohol og dårlig fordøjelse. Påvirkes næsten hele leveren. Oftest sygdom modtagelige mænd efter 40 år.

De første symptomer på skrumpelever - en svaghed, og kvalme. I området af maven er ubehagelige fornemmelser. Kan begynde forstoppelse eller diarré. Hvis skrumpelever var forårsaget af alkoholisme, reduceret sexlyst. Nogle gule slimhinder og hud.

Det mest karakteristiske symptom - fremkomsten af overkroppen og underliv spider vener, røde farve af fingrene og palmer. Samtidigt abdominal væske begynder at akkumulere. Ofte udviklet gastritis.

Symptomer på skrumpelever i de tidlige stadier - er sværhedsgraden og smerter i højre øvre kvadrant, appetitløshed, vedvarende kvalme. Der er søvnløshed, træthed, og en krænkelse af stolen. Gradvist, leveren er komprimeret, størrelse forøges. Hævede fødder, revner og hvid film kan vises på tungen.

Der er tre stadier af skrumpelever. Symptomer på første - skal øges. I en anden Tværtimod falder. Og på den tredje bliver det meget lille og tæt at røre ved.

Behandling af portal skrumpelever

I behandlingen af portal cirrose patient kræver sengeleje. Enhver fysisk aktivitet bør udelukkes. Behandling af skrumpelever er primært rettet mod fjerne årsagerne til sygdommen. Og også for at forhindre komplikationer, der kan opstå.

Ved behandling af cirrose af portalen skal være helt opgive alkohol. Dette er en af de vigtigste årsager til sygdom. Det er nødvendigt at rense leveren.

Hvis portalen skrumpelever forårsaget på grund af hepatitis, bør behandlingen primært til formål at bekæmpe den. Nødvendigvis udelukket lægemidler, giver komplikationer i leveren.

Det er nødvendigt at iagttage en streng diæt. Undtaget fra kosten af krydret, fed og stegt mad. Mængden af krydderier skal reduceres til et minimum. Det er forbudt at anvende dåse, røgvarer og pølser. Fra kost er nødvendigt at udelukke chokolade, hvidløg, tomater og deres saft, svampe. salt indtag er ønskeligt at minimere.

Anbefales at spise en række vegetabilske supper uden zazharki. Enhver korn, bælgfrugter og korn. Mejeriprodukter med lavt fedtindhold fødevarer, kogt kylling, kalkun og kanin. Du er nødt til at spise æbler og kiks.

Måltider bør være 5-6 gange om dagen. Men i små portioner. På samme tid under en diæt bør du drikke urtete, lever afgifter. Ved behandling af narkotika udpeges gepatoprotektory plante. De beskytter leveren væv og genoprette dens funktion.

Desuden er diuretika tildelt, og rengøring ødem fører ud fra kroppen den akkumulerede overskydende væske. Samt narkotika, lindre symptomer på skrumpelever.

Hvis dette ikke hjælper, er kirurgi anvendes. Og producerer en levertransplantation. Til behandlingen af portal cirrose er nu udviklet måder at anvende stamceller.

Postnecrotic skrumpelever

Postnecrotic skrumpelever er også en ret almindelig form af sygdommen. Oftest vises efter viral hepatitis og alkoholmisbrug. Mindst - efter gift forgiftning af visse lægemidler, akutte infektionssygdomme. Når postnecrotic cirrose begynder at dø af levervæv. Der er interne ar, forstyrrende og kropsform.

Symptomer på skrumpelever på et tidligt tidspunkt vises dramatisk. Pludselig begynder at gøre ondt i maven, har diarré og opkastning. Slimhinder og hud bliver gul. Leveren er vokset i størrelse. Når den følelse er smerte. Kvalme, tab af appetit og vægt.

Når forværring starter kløe, stærkt forøget temperatur. Fæces bliver bleg og mørk urin. Det ser ascites, blodmangel, hjertesvigt. Beskæftigelsesegnethed er drastisk reduceret. Dette er en meget farlig form for skrumpelever, da det forårsager leverkræft. Dødelig udgang kan forekomme på ethvert stadium af sygdommen.

Behandling postnecrotic skrumpelever

Behandlingen er rettet mod postnecrotic cirrhosis komplikationer som følge af portal hypertension. Første ascites. Kosten reducerede proteinindholdet. Undgå narkotika provokere hepatisk koma. Hvis der er behov for - holdt antimikrobiel terapi.

Hvis komplikationer ikke overholdes, er det tilstrækkeligt at periodiske eftersyn og overvågning af patienter. Hvis cirrhose udvikles af sygdomme, der behandles nøjagtigt det (hvis det er modtagelig for terapi).

Alcoholic skrumpelever

En anden meget almindelig form for sygdommen - alkoholisk cirrhose. Symptomer på det kan udtales, og nogle gange slet ikke i lang tid. De vises afhængigt af graden af leverskader. Der er tre faser:

 • Erstatning. Skrumpelever er næsten der men forstørret lever. Nogle gange kan det se ud lidt kvalme. Der er en generel svaghed i kroppen og træthed.
 • Subindemnification. Forværrede appetit er kraftigt reduceret kropsvægt, kvalme og opkastning.
 • Dekompensation. Fuld udtømning af kroppen, begyndende leversvigt og gulsot. Der er alle komplikationer til skrumpelever og portal hypertension. Bughulen akkumuleres fluid (ascites). Han er svær at behandle. Det har en øget blødning. Der kan være anfald af delirium. Ofte er der en ekstra bakterieinfektion. Hos alle patienter, der er hepatomegali, en fjerdedel - splenomegali.

Når forløber alkoholisk cirrhose lyse tegn og symptomer og eksternt. There næse extension fartøjer. Parotideale kirtler stige betydeligt i størrelse. Ansigtstræk bliver oppustede.

På grund af virkningen af ethanol starter en intern organskader. Kan vises neuritis, pancreatitis, mastopati, encefalopati og andre sygdomme. Der er atrofi af musklerne, især i skulderåget.

Behandling af alkoholisk cirrhose

Symptomer på skrumpelever hos mænd bliver fundet oftere end kvinder. Da alkohol bruge mere "stærk halvdel". I alkoholisk skrumpelever, primært haft samtaler, hvor patienten er justeret til at slippe af et dårligt forhold.

Så er tildelt en speciel diæt. Destruktion af leverceller, som allerede erstattet af fibrøst væv, kan ikke gendannes. Derfor er behandling med henblik på dem, der stadig opererer i varierende grader. Hvis det er nødvendigt at anvende antiviral behandling.

Hvis der er tilbagetrækning, derefter anvendt sedativer og udvinding vand-elektrolytbalancen. Når komplikationer af alkoholiske skrumpelever hepatisk encefalopati udnævnt glyukokortisteroidy løbet af 30 dage. Og ursodeoxycholsyre, som forhindrer celledød og har anti-inflammatorisk effekt.

Som antioxidanter anvendes galdesyrer og vitamin E. De er nødvendige for udnyttelsen af ethanol, hvori et overskud akkumuleres i leveren i alkoholisk skrumpelever.

biliær cirrose

Biliær cirrhose er mindre udbredt end den ovenfor beskrevne form. Dette er en tilstand, hvor krænkes sin funktion og struktur. Konsekvens af ophøret af udstrømning af galde, og ændringen i strukturen af sine kanaler.

Ved sygdomme sådanne former som biliær cirrose, symptomer og årsagerne stadig ikke fuldt forstået. Det menes, at hun kan begynde på grund af en genetisk disposition. Og også i strid med immunitet eller infektion. Biliær cirrose er opdelt i primære og sekundære.

Primær biliær cirrhose

Med en sådan form som primær biliær cirrose, symptomer og tegn vokse gradvist. Man ofte i lang tid vidste ikke engang, om sygdommen. Og hans tilstand i lang tid endnu værre. Der er to faser.

Ved en tidlig start kløe. Desuden synes denne funktion længe før gulsot. Dette symptom er foran hende fra seks måneder til 1,5 år. Men nogle gange kløe og gulsot optræder samtidigt. Det ser træthed, svær svaghed, depression, døsighed.

På et sent stadium af sygdommen som primær skrumpelever, vises symptomer tydeligt. ascites opstår. Og det er det første tegn på leversvigt. Vises vaskulær "stjerne", encefalopati. Nogle - xanthomas og xantelasma (plaques omkring øjnene). En fjerdedel af patienterne åbenbart hud hyperpigmentering.

Behandling af primær biliær cirrhose

Behandling af biliær cirrose er baseret på at reducere intensiteten af symptomer og bremse udviklingen af sygdommen. Produceret terapi dukkede komplikationer og forebyggelse af deres forekomst.

Først og fremmest patienten skal opgive alle dårlige vaner og tager medicin, der ødelægger leveren. Behovet for streng diæt og motion er forbudt. Under behandlingen af skrumpelever behandlet samtidigt alle relaterede smitsomme kroniske sygdomme.

Hvis udført instrumental indgriben (tandbehandlinger, etc.), så antibiotika for at forebygge infektion. Primær biliær cirrhose, hvor symptomerne signalere en overgang i dekompensatsionnuyu trin kræver sengeleje og i ambulant behandling. Kontraindiceret fysioterapi undersøgelser stresstest og balneoterapi.

I den periode, betalingen skal være afbalanceret kost og en kost nummer 5. Når encefalopati forekom nødt til at reducere niveauet af protein. Hvis der var ascites - at udelukke fra kosten salt. Omfatter ikke fysisk arbejdsbelastning og ved lav temperatur. Det anbefales en række gå-og atletiske øvelser.

Del narkotika udelukket: nogle former for antibiotika, aminoglykosider og steroide agent har antiinflammatorisk virkning. anvendelse:

 • immunosuppressiva;
 • glucocorticoider (i minimale doser);
 • ursodeoxycholsyre;
 • D-penicillamin;
 • antihistaminer.

Hvis patienten er begyndt den sidste fase, der kommer til skrumpelever, tegn og symptomer viser tydeligt behovet for kirurgisk indgreb. For eksempel en kraftig stigning i leversvigt. I dette tilfælde kan patienten kun gemmes i levertransplantation. De fleste mennesker efter en sådan operation, kan leve næsten 10 år. Tilbagefald efter transplantation blev kun observeret i 15% af patienterne.

Sekundær biliær cirrhose

Sekundær biliær cirrhose udvikles i delvise eller komplette obstruktion stier outputmidlet galde. Kvinder lider under det dobbelt så ofte som mænd. Som regel er der en sekundær form, efter operation for at fjerne galdeblæren, en svær kronisk pancreatitis eller tumor.

I en sådan sygdom som sekundær biliær cirrhose, symptomer primært forbundet med årsagen til obstruktion. Og så synes det samme som i den oprindelige form.

Behandling af sekundær biliær cirrose

Ved behandling af sekundær biliær cirrose oprindeligt elimineret årsagen til sygdommen. Anvendelse af kirurgiske procedurer (probing, udvinding af sten, ekspansion kanaler, etc.). Efter operationen, er det muligt at forlænge levetiden af patienten.

Hvis kirurgi ikke er mulig, så terapien svarende til den anvendt i primær biliær cirrose. Behandling i dette tilfælde afhænger af graden af obstruktion, dens årsager og mulige løsninger.

kompenseret cirrose

I kompenseret cirrose kan mennesker ikke ved om sygdommen, da der ikke er nogen særlige symptomer. Den lever fungerer normalt. Patienten ikke gider. Og diagnosen kan sættes kun på den planlagte undersøgelse. Eller pludselig - under operationen.

De eneste symptomer på skrumpelever, som kan forekomme i kompenseret cirrose - feber, rødme i håndfladerne og blødende fra næsen. Men med denne form af sygdommen mennesker kan leve i årtier. Desuden uden nogen komplikationer.

Behandling kompenseret cirrose

Behandling kompenseret skrumpelever afhænger af det stadium af sygdommen. Hvis det er i "sleep" tilstand og ikke fremskridt, får du tildelt kun vitamin- og mineraltilskud og en streng diæt nummer 5. Det er nødvendigt helt at opgive cigaretter og alkohol. Tag ikke hepatotoksiske lægemidler.

Hvis kompenseret cirrose skrider frem, er det, der er tildelt en kost 5a indtil eksacerbation aftager. Essentielle vitaminer, folinsyre og cocarboxylase. Brugen af marietidsel hjælper med at fjerne giftstoffer fra kroppen. Desuden har anti-inflammatorisk og hepatoprotektiv handling lindrer muskelspasmer.

Dekompenseret cirrose: symptomer og behandling

Patienter med dekompenseret levercirrose er i dårligere form end når kompenseret. Processen med fibrose. Der er alle tegn på skrumpelever. Den mest bemærkelsesværdige - forværringen af den generelle tilstand, gulsot og ascites.

Ved behandling af dekompenseret cirrose vægt på fjernelse af lokale manifestationer (ascites, etc.) og eksisterende patologier. I akutte sygdom anvendes strømningshjælpemidler støtter leverfunktion. Men for at dette skal patienten transporteres i særlige medicinske centre, hvor enhederne er installeret.

Patienter med dekompenseret cirrhose af tilstedeværelsen af aktiv hepatitis B-behandling anvendes "Lamivudine". Det forbedrer patientens tilstand og en positiv virkning på leveren betydeligt. Når første tegn på dekompensation bedste løsning ville være en levertransplantation.

Pigment cirrhosis: symptomer og behandling

Pigment skrumpelever manifesteret eksternt pletter på huden og tilstedeværelsen af sukker i urinen. Et andet navn for sygdommen - bronze diabetes. Oftest, arvede han en defekt række enzymer. Som et resultat, i mange organer (herunder lever) aflejres lipofuscin og hæmosiderin.

Så inflammatoriske processer begynde og sklerotiske forandringer små kapillærer. Dette fører til deformation af organer. Lever stiger og bliver mere tæt. Men hendes arbejde er ikke forstyrres. Periodisk der er symptomer på diabetes: tørst, øget appetit. Urinen vises sukker og øge niveauet i blodet.

Prognosen for negativ pigment skrumpelever. Døden indtræffer fra leversvigt, diabetisk koma eller blødning. I behandlingen er udpeget af åreladning, et kursus af injektioner. Diabetes og komplikationer beskåret symptomatisk terapi.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.