FormationSprog

De fisk rådner fra hovedet: betydningen og oprindelsen af ordsprog

For at understrege, at atmosfæren i ethvert team afhænger af personlighed og adfærd af hovedet og sagde til alle de velkendte sætning: "Fisken rådner fra hovedet". Ordsprog eksisterer ikke kun på russisk, men også i næsten alle sprog i verden.

Oprindelsen af metafor

Der er flere teorier om oprindelsen af dette Ord. Oftest er det tilskrives den antikke græske videnskabsmand og forfatter Plutarch, der levede i slutningen af begyndelsen af I-II århundrede e.Kr.. Formentlig udtrykket "fisk rådner fra hovedet", hvis værdi oprindeligt var overført betydning, er fundet i de voluminøse skrifter af den antikke filosof, "Sammenlignende biografi". I dette arbejde, Plutarch gav egenskaber på udestående personligheder af sin tid - den græske og romerske politikere, linealer og generaler.

I undersøgelser udført af udenlandske lingvister, hævdes det, at udtrykket "fisk rådner fra hovedet" blev første gang nævnt i litteraturen af det XVII århundrede. Ifølge professor Wolfgang Meader, forfatter til "Betydningen af lignelsen: den traditionelle visdom til de berygtede stereotyper", udseendet af at sige, at lyde bogstaveligt som "lugten af rådnende fisk begynder at sprede sig fra hovedet", går tilbage til 1674. Udtryk nævnt i afhandlingen kaldes "rejse rapport i New England." Middelalderlige betydning af metaforen havde også en allegorisk fortolkning: problemer i et team af mennesker forenet af en fælles sag, der er skyld i lederne.

Er det rimeligt at denne erklæring fra et synspunkt om biologi?

Åbning af skolebog af naturvidenskab, kan man læse, at fisk, som de fleste levende ting har en hjerne. Dette organ, dog er dårligt udviklet, så den adfærd koldblodede indbyggere i floder og have er baseret på det ubetingede refleks. Hvis du tænker over det i bogstavelig forstand af udtrykket "fisk rådner fra hovedet", kan det antages, at den døde karper eller gedder i første omgang begynder at nedbryde hjernen.

Men det er ikke tilfældet. Enhver ekspert i den anatomiske struktur af fisken sige: forrådnelse processer forekommer i tarmen, det vil sige i departementet fisk døde, befolket af bakterier og bakterier, der kommer ind i kroppen gennem maden. Faktisk er forslidt fisk let genkendes af oppustet mave og blødgjort huden, hvorigennem ser gennem ribbenene. Virkelig var forkert græsk filosof, og bag ham var forkerte middelalderlige rejsende og hævder, at de fisk rådner fra hovedet?

folkemusik observation

Beboere, der er vant til at købe fisk i butikkerne renset frosne eller måske ukendt måde at bestemme kvaliteten af denne nyttige produkt. Fans af fiskeri og erfarne husmødre, der foretrækker at erhverve karper og brasen i markedet ved, at frisk fisk kan identificeres længe før de begynder at svulme maven på en fisk.

Det er nok til at løfte de gælle covers og inspicere luftvejene. Rød og pink gæller - dokumentation for, at fisk, der fanges, er ikke tidligere end en eller to dage. Hvid, og endnu mere grå gæller antyder nesvezhesti produkt. Ofte ud af hovedet dækker begynder at ødelægge de fisk, du kan fange en svag, men temmelig ubehagelig lugt.

Husk på, at i skrifter af Plutarch og senere variationer af udtrykket "en fisk rådner fra hovedet" lyder som "en fisk begynder at lugte fra toppen." På dette grundlag bliver det tilsyneladende gyldighed af denne erklæring. Vi kan roligt sige, at der ikke er uoverensstemmelse mellem bogstavelig og overført betydning ingen ordsprog.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.