ComputereSoftware

CSS: skrifttype farve, stil, mønster, størrelse

Programmering - spejlet: i begyndelsen var ordet, og ikke reflekteres tilbage. Og meget hurtigt det måtte "forandring": første spejl, så ordet ... På dette tidspunkt cascading style sheet - er god, men hvorfor så lang tid det ville huske en udvikler? CSS - det er alle de samme array-gange den æra af computerprogrammer, men kun i et andet perspektiv. Selv når masserne bliver associativ revolution er ikke lavet.

hjemmeside side - det tags HTML-markup, som kan henføres til en bestemt stil eller stil k id. Den første kan defineres én gang og at tilskrive noget tiltrængt tid, og det andet tilhører et bestemt element.

Den generelle logik i beskrivelsen af stilarter

Traditionelt er den stil placeret i CSS-filen, men kan henføres til et bestemt element i sin stil attribut. Stilen kan oprettes i dynamikken i JavaScript-værktøjer. Af særlig betydning er som beskrevet, er for eksempel ved hjælp af CSS farve skrifttype, dens størrelse, headsettet, baggrund under den og så videre. Placering beskrivelse stil er vigtig i forbindelse med, normalt to ideer: den senere beskrevet, så det er en højere prioritet, og hvis der er beskrevet i elementet, det gør vigtig !. Sidste registreret som den er, klart definerer prioritet.

Påfør den stil til for eksempel en bestemt skrifttype farve skifter farve, kan være hvor som helst og hvad som helst. Spørgsmålet er, hvordan man reagerer på det i en browser under demonteringen af alle stilarter sammen. Hvor meget han bruge på denne CPU?

Ideelt set bør angives font farve kun én gang - det er en klassiker. Tænk sig at en simpel beskrivelse af et par, og derefter en anden og en anden ... selvfølgelig, du kan. Det er på mode, men praktisk.

EKSEMPEL generelle logik

Ganske enkelt bestemt af CSS farve til alle tre elementer, er det muligt at få mindst tre langvarige problemer:

# Ele1, # Ele2, # Ele3 {
POSITION: absolut;
venstre: 20px;
top: 14px;
farve: rød;
}

# Ele2, # Ele3 {
venstre: 90px; // ændre CSS vandrette koordinater
farve: gul; // ændre farven på skrifttypen CSS
}

# Ele3 {
top: 114px; // ændre CSS vertikale koordinat

farve: grøn; // igen ændre farven på skrifttypen CSS

background-color: lysegrå; // CSS tekst fremhævet farve ændret sig, men det er ikke til stede i # Ele1 og # Ele2; position også ændret, men det har ændret sig i # Ele2 og ikke, som her

}

Nu skal vi huske på, at alle disse tre elementer er defineret et eller andet sted, og i tilfælde af en ændring af farve repræsentationer af ejeren af webstedet, vil udvikleren nødt til at huske ikke kun om farven, men også om de venstre regler og toppen, og selv at ændre bør ikke glemmes højdepunktet farven på teksten.

Ikke alle udviklere er revered krav CSS: Style ID - kun ét element, og klassen stil - mange tags, foruden det sidst mulige i de tags som adjektiver:

  • indstille skrifttype farve i CSS - stil groundColor klasse;
  • angive skriftstørrelsen - klasse size15;
  • indstillede position - klasse PlaceUp.

Naturligvis brug af identifikatorer, især når de tilhører samme mærkning element, de ti stil klasser, malet i forskellige kombinationer af hundredvis af sideelementer. Men alt har sin egen målsætning logik.

Bygherren skal simpelthen korrekt tage hensyn til: selv om skriftfarven af HTML, CSS tilbyder at beskrive hårdt, fleksibiliteten i den overordnede struktur af beskrivelserne - det er hans job.

Det forventede resultat af at anvende fælles logik

Moderne browsere er komfortable med masser af stil filer og mængder. Men design, især gennem CSS, farve hele siden, skal du altid tænke på fornuftig tilstrækkelighed. Ikke alle stil regler "billige" look i ansøgningen. Enkel lakonisk post: * {farve: hvid;} - sikkert smuk, men det gælder for alle elementer på siden, uden undtagelse.

Af alle de regler, der er udstyret med CSS, de vigtigste:

  • stil - klasse, og derefter navnet starter med, ""
  • stil - id og dens navn starter med et "#" karakter;
  • i andre tilfælde - et navneskilt eller noget særligt

Den resterende del af beskrivelsen ideer i Stil (arve- egenskaber overlapper hinanden, prioriteter, position, ordre- og lignende. D.) Bør anvendes intelligent og strengt nødvendigt.

Browseren altid savne, ikke gør i beskrivelsen, så at de særlige overraskelser vil ikke. Hvis noget ikke var på det rigtige sted, eller indstil skriftfarve i CSS er derfor ikke muligt, i stil med fejlen.

uventede muligheder

Bør ikke misbruges stilarter som * {venstre: 124px; } eller

ol ol, ol ul, ul ul, ul ol {margin-bottom: 0; }
en img {border: 0; }

Selv om det er vanskeligt at gøre selv en novice udvikler til at bruge CSS regler, som de er. Altid i udviklingen af et websted, selv helt simple CSS syntaks giver uventede problemer. Hvis direkte indsats for at den korrekte brug af syntaksen, men anvender JavaScript-funktionalitet er imidlertid nye og uventede muligheder vil undgå ensformigt skabe identifikatorer for hvert element, eller til at overvåge brugen af de mange forskellige stilarter og klasser.

CSS - er ikke kun en stil fil, der er forbundet til den side via linket tag eller indsættes i det gennem stil tag. Det er også muligt at skabe en stil på flue eller ændre en eksisterende.

Ved at bruge CSS, kan skriftfarven ske programmering. Samt størrelse og position, marginer. Hjemmeside - er ikke et mål at anvende den viden i CSS, HTML, PHP eller JavaScript effekter flash.

Web ressource - er først og fremmest oplysninger, der tilbydes på en bestemt måde. Det er derfor, CSS ses bedst i dynamikken gennem linsen af, hvordan det er muligt at danne, mens siden er stadig på serveren (det er ikke tilgængelig PHP på det tidspunkt, hvor sidebesøgendes kom, ikke udvikleren på det tidspunkt, da han var ved at udvikle sitet), den ønskede stilark en bestemt tekst til relevant indhold, eller at skabe en stil klasse eller id på flue som siden fungerer, når det ser på en bestemt besøgende.

statiske dynamik

Vi bør ikke altid skrive sofistikeret fund JavaScript-kode til at gøre dynamisk indhold og dens design - et passende indhold. Nogle gange er det nok til korrekt bruge de tilgængelige muligheder. Især ved at definere CSS skriftfarve oprindeligt statisk regel, kan du skjule denne regel (skjult) og visualisere forskellige (synlig).

Her er højttaleren ikke kræver den algoritme:

// at fremhæve input knap på hjemmesiden
funktion scfWelcomeOver () {
document.getElementById ( 'scDocxNamePiP') style.visibility = 'synlige' .;
}

// skjule input knap på hjemmesiden
fungere scfWelcomeOut () {
document.getElementById ( 'scDocxNamePiP') style.visibility = 'skjulte' .;
}

CSS tilbyder egne dynamik: tickers, gennemsigtige elementer, forskellige udførelsesformer overlejringer, displays, Falmende farver. I CSS, kan skriftfarven gøres endnu, så ingen stilistisk regel ikke er til rådighed.

Dynamisk indhold display

Hvis der ikke var nogen dogmer, måske ville der ikke være nogen fremskridt. Bare ikke, hvordan det var at kæmpe. Hypertext bragt ind i verden en masse dogme. Det er på tide at være opmærksom på dem, og at begynde at udvikle websteder i en pragmatisk og praktisk stil.

I første omgang er der en side (P), noget af dit indhold (K), alle tags på siden er beskrevet i typografiark (S). Ikke en ny form P side via PHP eller Perl på serveren ved at vælge K fra databasen. Eksisterende style sheet S vil følge automatisk. Dog kan K ændres, og i de fleste tilfælde vil en sådan ændring medføre behov for andre stilarter, det vil sige, S +.

For eksempel, at kunden sagde: "Stedet beskriver livet i Moskva, vil se bedre ud, hvis de nyhedsartikler er indrettet i stil med" ZaZavtrakom "der beskriver natten travlhed i stil med" Las Vegas 'og artikler om videnskabelige og teknologiske fremskridt i stil med' ModernTehno ' ". Men hvis vi gør S på tre af disse muligheder, er der ingen garanti for, at kunden ikke vil have den idé at have et sæt artikler "Nyheder", "ferie", "Arbejde», «CSS / HTML» bonus 'HozyaykeNaZametku'.

En anden tilgang mere praktisk. Uanset den kategori af artiklen er der altid det indhold, der kan males i en bestemt farve. Her på dette sted er der en ganske fornuftig idé: få specifikke K, stadig på serveren for at generere en tilstrækkelig S, og browseren vil kræve P, vil han få det rigtige indhold i den rigtige afstand.

Dynamics stil af JavaScript

Minimum, selv om meget effektiv løsning - at gøre styling direkte i kundens browser. For det første lindrer serveren - ikke behøver at bruge tid på dannelsen af hypertekst sider og stil filer til det.

For det andet vil den naturlige spild af tid inde i browseren skabe effekten, at siden er besat af erhvervslivet og støtter aktivt dialog med den besøgende: han stadig ikke se indholdet i løs vægt, derfor vil han gerne have en konsekvent og tankevækkende information output.

For det tredje, det gør det muligt for bygherren at fremlægge den mekanisme besøgende af indholdet i denne stil, hvor han er komfortabel. Det er ikke engang nogen.

For at gennemføre denne idé, du har brug for at implementere en mekanisme til at skabe elementer af stil umiddelbart efter siden indlæses, og i løbet af dens drift. Moderne hjemmeside - det er AJAX i en bestemt form. Det er ikke vanskeligt at udføre dannelsen af stilarter direkte i processen med dannelsen af sidetræet. Det er nemt, billigt og effektivt, fordi indholdet er sammen med sin registrering.

Dette er ikke i modstrid den moderne tendens til at adskille præsentation af data fra behandlingen udført på data og forlader i displayet.

CSS som en aktiv ingrediens

Hypertext bragte en masse godt, men kun en lille brøkdel af den naturlige oplysninger blev formaliseret med succes, var der værktøj og erfaring i at skabe høj kvalitet HTML, XML, CSS dokumenter. Ikke et problem at formalisere de nye mængder af information og ændre allerede gjort tidligere.

Med hensyn til CSS, er denne proces aktiveres i en helt anden sammenhæng. Indbyggede værktøjer i JavaScript, der gør det muligt "on the fly" for at oprette elementer og stilarter af elementerne ikke forudse en sådan mulighed, og skaberne af PHP, i særdeleshed, menes at være involveret i dannelsen af kun HTML-sider.

Både den første og den anden tillader gøre programmering stilarter. Denne nye retning inden for informationsteknologi. Styles betydeligt mere formelle ting end XML eller HTML, reglerne er meget simple. Style er altid til stede i de oplysninger, uanset hvor naturligt det var.

Registrering database programmører er engageret altid i en langt mere formaliseret sektorer, men CSS tema - en meget enkel opgave, men på en måde ikke komme ind i synsfeltet af udviklingsprocessen.

På dogme inden for programmering

Ligesom et isbjerg, kan et dogme ikke lange vidder furer oplysninger. Tidligere erfaringer måtte koncentrere ikke kun i HTML- og CSS-standarder, værktøjer til at arbejde med dem, viden udviklere.

En simpel opgave - at gøre gennem CSS font farve - har fundet den perfekte løsning. Regler, syntaks, logik og komfort er indiskutable. Men selv når skrifttypen faktisk har ikke en masse farver til praksis, for meget er ikke nødvendigt, og faktisk med henblik på virtualisering af virkeligheden ikke har brug for al den akkumulerede "force» HTML og CSS, der kommer et tidspunkt, hvor situationsbestemt viden gå til reproduceres og vises erfaring og værktøjer af naturlige dannelse af stilarter indhold.

Hvordan vil det være, er måske ikke helt klar, men at processen er allerede i gang, naturligvis.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.