ComputereUdstyr

CRT-skærm: beskrivelse, grundlæggende elementer i enheden

En CRT-skærm er en enhed baseret på et katodestrålerør. Denne teknologi blev udviklet tilbage i 1897 af en tysk forsker F. Brown. Det blev oprindeligt skabt som et specialværktøj designet til måling af vekselstrøm (et oscilloskop).

CRT-monitor og dens konstruktion

Hovedelementet i en sådan enhed er en kinescope. Den består af et glas hermetisk rør, hvorfra luften fjernes (det vil sige et vakuum i det). Den ene ende af røret er fladt og bredt - denne skærm, og den anden - lang og smal - er nakke. Forsiden af røret indefra er dækket af en phosphorsammensætning (baseret på yttrium og erbium). Det næste element i CRT-skærmen er en elektronpistol, hvorfra en elektronstrøm fremkommer under virkningen af et elektrostatisk felt , så et billede vises på skærmen. Elementære partikler passerer gennem metalgitteret og falder på indersiden af glasskærmen, dækket med fosforpunkter af forskellige farver. Et specielt afbøjningssystem sikrer en ensartet stråle hit på skærmen feltet. Afvigelsessystemer er af to typer: sadle og toroidale. Systemet består af induktorer placeret ved mundingen af kinescope.

Det næste element, der definerer CRT-skærmen, er ramme- og linjescanningsenheden. Denne knudepunkt er den vigtigste kilde til interferens i driftsfrekvensområdet. Strømforbruget af disse knuder er en af de vigtigste faktorer, der skal overvejes, når man designer en CRT-skærm. Det næste element i designet er intensitetsmodulatoren, som sammen med det accelererende system fungerer på princippet om potentiel forskel. På grund af disse knuder erhverver elektronerne energi, hvoraf en del forbruges af fosforens luminescens.

RGB teknologi

Normalt indeholder en farve CRT-skærm 3 elektroniske våben og en sort-hvid-en. Disse kanoner svarer til hovedfarverne: grøn, rød og blå. Deres kombinationer er i stand til at skabe et uendeligt antal nuancer og farver. For at styre katodestrålerør kræver kontrolelektronik, som bestemmer monitorens kvalitet. Det er forskellen i kvaliteten af elektronik skabt af forskellige producenter, er kriteriet, der bestemmer forskellen mellem CRT-skærme, på trods af at katodestrålerøret i dem er det samme. Så hver af pistolerne udsender en flux, der påvirker fosforpunkterne i forskellige farver. En elektronisk stråle af samme farve bør kun påvirke elementerne i dens farve. For at opnå denne strålehandling skal du bruge en speciel maske, hvis struktur afhænger af typen af kinescope.

Reparation af CRT-skærme

De vigtigste fejl i CRT-enheder er bruddet på strømforsyningen. Det skyldes oftest spændingsudsving i det elektriske netværk. Hvis strømforsyningen fejler, forekommer også ledsagende sammenbrud af andre moduler, f.eks. Farvendefejl, billedforvrængning. Ud over strømforstyrrelser er årsagerne til fejl i monitorerne ofte mekaniske skader (påvirkninger), udsættelse for kilder til elektromagnetisk stråling, overvågningens støv, overophedning, ældning af elementer. Overtrædelse af temperaturregimet kan føre til fejl i procesbordet for videosignaler og formationssystemet. Krænkelse af ydeevnen til vandret scanning skyldes en sammenbrud i højspændingskredsløb og TDKS. En af grundene til dette fænomen er støvdannelse.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.