SundhedStomatologi

Computertomografi tænder: at udføre diagnostiske træk, fordele ved fremgangsmåden

Ikke længe siden, den mest effektive måde at få en idé om tilstanden af knoglevæv i mundhulen optrådte dimensionelle panorama. I øjeblikket er tandlæger i stigende grad brugt computer tomografi tænder. Metoden gør det muligt at oprette tre-dimensionelle billeder af kæben til at overveje de ekspert vævssnit synlige og skjulte fra alle sider.

princippet studier

Computertomografi tænder baseret på forskelle i passagen af røntgenstråler gennem separate strukturer væv (knogle, muskel). I undersøgelsen, strålingen strømmer gennem den menneskelige krop, og derefter indfanget på en særlig detektorudgangssignalet. Resultatet er at opnå en serie billeder på grundlag af hvilket faktisk bygget computer dental 3D-billedbehandling.

Den genererede volumen model er lagret i computerens hukommelse. I de følgende sådanne diagnose resultater kan bruges af andre under udviklingslandene behandlingsformer.

diagnostik

Brugen af innovative enheder CT fremmer følgende forskning inden for tandlægeområdet og mundtlige kirurgi:

 • Påvisning af defekter og uregelmæssigheder i tandstrukturen af knoglevæv.
 • Dannelsen af ideer om karakteren af fokale infektioner.
 • Indsamling af oplysninger at forberede sig til kirurgi.
 • Kontrol af væksten af patologiske væv i maxillofacial region.

Anvendelsesområder

Computertomografi af tænderne er uundværlig, især i kirurgisk tandpleje. Ansøgning undersøgelser af fremgangsmåden åbner mulighed for kompleks implantation udføre knogletransplantation, diagnosticere tumorer.

Som for parodontologi, dental computertomografi her hjælper med at identificere tumor-sklerotisk og parodontale defekter. Ved anvendelse af fremgangsmåden af eksperter også bestemme niveauet af knogleresorption.

På området for dental orthodontist computer tomografi (foto scannere præsenteres i dette materiale) gør det muligt at bestemme tilstanden af de hårde og bløde væv, til at danne et indtryk af krumning af tandsæt som forberedelse til gennemførelse af proteser.

Udarbejdelse af bulk, detaljerede billeder eliminerer fejl i diagnosen. Effektiviteten og sikkerheden af den fremgangsmåde tillader behandling på kort tid.

Hvordan er det computertomografi af tænderne?

Processen med at danne tredimensionale billeder med moderne CT apparat er en enkel, hurtig og smertefri procedure. Til at begynde, skal patienten findes, hvor tanden udføres computer tomografi i Moskva adresser på medicinske institutioner, der har lignende udstyr. Som for undersøgelsen, er det gjort på følgende måde:

 1. Patienten placerer sin hage på et stativ CT apparat. Hovedet er fastgjort i en statisk stilling. I løbet af de værker patientens billeder bliver bedt om at holde et komplet ro og ikke til at flytte. Sådan forberedelse til diagnose hinder opnå billeder af lav kvalitet.
 2. Specialist aktiverer CT apparat. Efter et par øjeblikke på skærmen er forbundet til scanningen, er de første billeder dannet.
 3. Når diagnosen lægen overvåger patientens tilstand. Sluk for udstyret, så snart enheden vil generere et antal billeder, der vil være nok til at skabe en tredimensionel model.

Typisk computertomografi tænder varer mindre end et minut. I løbet af denne tid, at patienten ikke har tid til at opleve ubehag. Blandt andet graden af kortvarig eksponering er så lille, at den menneskelige sundhed ikke anvendes til kritisk skade.

Kontraindikationer

Hvem kan ikke anbefale passagen af computertomografi af tænderne? På trods af den overordnede sikkerhed af fremgangsmåden røntgenstråler påvirker stadig væv og organer i løbet af undersøgelsen. Derfor, for at gøre beslutningen om at gennemføre de nødvendige procedurer for rent individuelle.

Forlad undersøgelsen anbefales:

 1. Gravide kvinder - selv minimal eksponering kan potentielt forårsage skade på fosteret er endnu ikke dannet.
 2. Ammende mødre - røntgenstråler have en negativ effekt på strukturen af mælk. I tilfælde af undersøgelsens kvinder rådes til at afholde sig fra at amme i et par dage.
 3. Mennesker, der lider Klaustrofobi - at forårsage panikangst hos disse patienter er ikke kun begrænset plads i den diagnostiske undersøgelse, men også rotationen af den bevægelige del af indretningen ved hjælp af hvilken tredimensionale billeder dannes.
 4. Patienter, der har svært ved at holde helt stille af fysiologiske årsager.
 5. Allergikere og folk, der lider af diabetes. Behovet for indførelse af kontraststof i kroppen til at tage billeder i dette tilfælde kan medføre, at hele massen af de ubehagelige effekter og skader sundheden.

Som konklusion

Som du kan se, computertomografi af tænderne - det er yderst effektiv, sikker metode til diagnosticering, som udelukker antagelsen af lægefejl. Evnen til at skabe tredimensionelle modeller af feltet gør det muligt ikke blot at danne et billede af den tilstand af dyb knoglevæv, men også for at identificere de forskellige patologi i de tidlige stadier af udvikling.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.