SundhedPræparater

Calciumgluconat. Hvad slags narkotika?

Calcium er et vigtigt makroelement, der deltager i processerne med normal knogledannelse, blodkoagulation og er også nødvendig for at opretholde hjerteaktivitet ved transmission af nerveimpulser. Med myastheni og muskeldystrofi forbedrer calcium muskelkontraktion. Det reducerer permeabiliteten af vaskulærvæggen. Ved parenteral administration ophidser calciumgluconat det sympatiske nervesystem og øger binyrens udskillelse af binyrerne. Det medfører også en moderat stigning i diurese.

Er calcium gluconus skadeligt? Dette lægemiddel er et relativt sikkert calciumsalt (mindre farligt end calciumchlorid). I hjemmet medicinskabinet kan dette lægemiddel sættes i form af tabletter eller pulvere.

Calciumgluconat giver dig mulighed for at normalisere calciumindholdet, når det er mangelfuldt eller om nødvendigt for hurtigt at hæve niveauet i blodet. Dens indtagelse i kroppen stimulerer stofskiftet, øger kropstemperaturen, aktiverer kardiovaskulære og nervesystemers arbejde såvel som trombotiske systemer. Derudover forbedrer virkningen af pacemakere, som forbedrer hjertekontraktioner, svækker effekten af kalium og magnesiumioner, øger diurese - alt dette gør calciumgluconat.

Formlen af dette lægemiddelstof er -C12H22CaO14.

Indikationer for brugen er som følger:

  • hypoparathyroidisme;
  • jade;
  • Hypokalcæmi af forskellig oprindelse;
  • Parenkymal hepatitis;
  • Hudsygdomme;
  • eklampsi;
  • Leverskader af giftig oprindelse;
  • Eksudative og inflammatoriske processer.

Kan bruges som et ekstra værktøj til behandling af allergier, herunder lægemidler. Som et yderligere middel til regulering af hæmostase anvendes den til livmoderblødning, såvel som nasal, lungesygdom, gastrointestinal. Når forgiftning med magnesiumsalte såvel som oxalater og opløselige salte deraf anvendes det som en modgift.

Imidlertid kan calciumgluconat ligesom alle andre lægemidler med dette makronæringsstof forværre hjertesygdommen, og hos patienter med angina pectoris kan man påbegynde et angreb af brystsmerter (som stimulerer hjertets arbejde og bidrager til myokardievævets hypoxi). Ved samtidig optagelse af patienter med hjertesvigt kan calciumgluconat og hjerteglycosider forårsage deres relative overdosering.

Bemærk at calciumgluconat er kontraindiceret til individuel overfølsomhed, med tendens til trombose, med angina pectoris. Det kan heller ikke tages med alvorligt nyresvigt, med hypercalcæmi, alvorlig hypercalciuri.

Det skal bemærkes, at det bør anvendes med forsigtighed hos patienter med mindre hyperkalcuriuri, mindre nyre læsioner eller hos patienter med urolithiasishistorie. Brug af dette lægemiddel kræver konstant overvågning af niveauet af udskillelse af calcium i urinen. Patienter, der er tilbøjelige til dannelse af sten i urinsystemet, bør øge den daglige mængde væske forbruges. Intramuskulær injektion af børn anbefales ikke. Ved samtidig applikation med calciumkanalblokkere reduceres virkningen af deres handling. Ved anvendelse af calciumgluconat og colestyramin reduceres absorptionen fra fordøjelseskanalen. Når oral brug af tetracycliner med dette lægemiddel nedsætter deres styrke på grund af overtrædelsen af absorptionsprocesser i mave-tarmkanalen. Calciumgluconat øger kinidinets toksicitet.

Inden du bruger dette lægemiddel, skal du altid rådføre sig med en specialist!

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.