Kunst og underholdningLitteratur

Britiske forfatter James Graham Ballard: biografi, kreativitet og de bedste bøger

Creator overskridende fantasier Dzheyms Ballard blev den mest levende, usædvanlige og mindeværdige figur i litteraturen i England i den anden halvdel af det 20. århundrede. Den første kendte til forfatteren bragte novellesamlinger og romaner, og derefter begyndte at udgive en psykologisk thriller, der var årsag til megen debat blandt kritikere og læsere.

Dzheyms Ballard: biografi

Den fremtidige forfatter blev født i 1930, den 15. november. Hans far var en britisk diplomat, er det ikke overraskende, at drengen blev født i Shanghai. Den Anden Verdenskrig fundet en familie i Kina. I begyndelsen af krigen med deres forældre lidt James blev placeret i en koncentrationslejr for civile, som tilhørte Japan.

Efter krigen familien blev frigivet og vendte tilbage til London. Her Ballard Dzheyms begynder at gå i skole, hvorefter går til BBC Storbritannien. En enorm indflydelse på den fremtidige skribent i løbet af års studier og arbejde havde en surrealistisk kunst.

Første roman og andre værker

Siden 1956, begynder han sin litterære aktivitet Dzheyms Grem Ballard. Først udgav han noveller, som med glæde accepterede science-fiction magasiner. Kun i 1961 udgav han den første roman forfatter - "Wind of nowhere", skrevet i genren af romanen-katastrofe.

I 1970, forfatteren offentliggjorde den tiende bog af noveller - "Udstillingen af grusomhed" Ballard bog bragte virkelige berømmelse, der forårsager en masse polemik og kritik. Mange af de værker, der indgår i det, kun delvis kunne kaldes science fiction. Ballard var aldrig særlig interesseret i sådanne traditionelle egenskaber af genren, som de teknologiske fremskridt og fremmed civilisation, fremtiden og lignende. Der lægges særlig vægt forfatter af psykologiske forandringer i en person under indflydelse af usædvanlige omstændigheder. Det er denne passion Ballard menneskelige natur er mest tydeligt manifesteret i samlingen. Heltene fra forfatteren er folk besat med fobier, ideer, morbid passion for forskellige former for vold.

Mentale handicap som en kilde til inspiration

Fortsættelse af disse ideer blev romanen "Crash", skrevet i 1973. I produktet J .. D. Ballard beskriver seksuel nydelse, som får sin karakter fra bilulykker. En karakter ruller kontinuerligt i hans sind alle mulige historier om ulykker, deltagerne som bliver endnu Elizabeth Taylor og Zhaklin Kennedi. Den amerikanske forlægger modtog manuskriptet til offentliggørelse, bragte hende tilbage, kalder forfatteren mentalt usundt.

Alle efterfølgende publikationer fra forfatteren var afsat til forskellige mentale patologier. Kun i 1979, skiftende temaer fungerer Ballard. Snart så vi lyset roman "Factory enorme rez" iført erotisk natur, og selvbiografiske værker "Empire of the Sun" og "Hej, Amerika."

Skjult i det ubevidste

Siden 80'erne i det 20. århundrede Ballard Dzheyms vender sin opmærksomhed mod den mørke side af den menneskelige underbevidsthed. Den tåler, hverdagen, hverdagssituation, forfatteren viser læseren den skjulte vold. Disse romaner er blevet "Frantic", "Kokain Nights", "Superkanny", "Mennesker i Millennium".

Ballard betragtes som en af de førende sprog stylister i England bliver ofte interviewet og spurgte om hans syn på politiske og sociale begivenheder. Men forfatteren ikke kunne lide at være i det offentlige, han aldrig har deltaget i politiske eller sociale liv, ikke opmærksom på udviklingen af den litterære proces i Storbritannien. I 70 år, Ballard flyttede til forstæderne til London - Shepperton, hvor han boede til sin død.

Selvbiografi og død

I januar 2008, og det efterlader en selvbiografisk roman, "The Miracles of Life." To år før denne skribent har indrømmet i et interview med "The Sunday Times" avisen, at han blev diagnosticeret - prostatakræft. At sygdom bedt Ballard til at skrive sin biografi.

Writer døde i London i en alder af halvfjerds-ni år gammel april 19, 2009. Denne livsform var Dzheyms Ballard.

"Skyskraber"

Bogen begynder med en meget urban. Ved idriftsættelse af en kæmpe byggeplads, som består af fem boligkomplekser - skyskrabere. Det var i en af disse bygninger og vil forekomme begivenheder i romanen. Skyskraber bliver en unik by, hvor beboerne vil blive opdelt i sociale klasser: de nederste etager, hvor lejlighederne er den billigste, tage servitricer, kabinepersonalet og andre repræsentanter for de lavtlønnede erhverv, og på selve toppen penthouse beliggende velhavende og fremtrædende medlemmer af eliten.

Ballard Dzheyms, vælger hovedpersonen i denne sort er stoppet på middelklassen. Dette er Robert Leng, besætter en lejlighed på femogtyvende gulv. Man er lige fyldt 30 år, har han undervist på den medicinske skole og forsøger at hoppe tilbage fra skilsmisse.

Dette arbejde refererer til antallet af romaner, der beskæftiger sig med by- katastrofe. "Skyskraber" er ikke en dystopi, som det kan synes ved første øjekast, det er mere en psykologisk thriller, der viser, hvordan det moderne menneske nedbrydes langsomt under indflydelse af nye teknologier.

"Udstillingen af grusomhed"

Samlingen omfatter nitten noveller, forenet af ét tema. I værker af forfatteren refererer konsekvent til de forskellige patologier og afvigelser i adfærd. Som nævnt ovenfor, bogen havde en meget blandede anmeldelser, men slet Ballard kendt.

Kun i 2012 kollektionen blev udgivet i russisk. Oversættelse Viktora Lapitskogo ifølge kritikere og læsere, var meget vellykket. Den eneste ulempe var den begrænset oplag - kun tredive eksemplarer.

"Empire of the Sun"

Dzheyms Ballard, hvis bøger er for det meste modtaget en række skøn, anvendt til sit arbejde og til hans fortid. Et eksempel på et sådant arbejde var bogen "Empire of the Sun". Værket handler om livet i en kinesisk koncentrationslejr under den japanske besættelse. I et grundlag de par år af Anden Verdenskrig, da Ballard var stadig en dreng. Historie sandfærdigt fortæller om døden, forsøger at overleve hungersnøden, grusomhed af mennesker til hinanden. Den mest fantastiske ting i bogen er, at der ikke er nogen moralske domme. Alt hvad der sker ses gennem øjnene på et barn, der er tilpasset de prøvelser af krigen. Vi kan sige, at det er næsten en samling af fakta, som blev overværet af forfatteren.

I 1987 blev det hidtil ukendte frigivet. Den blev instrueret af Steven Spielberg og stjernespækket derefter en ung Kristian Beyl. Ballard var utrolig imponeret af skuespillerens sidste spil, som de fleste kritikere. Imidlertid har selve filmen modtaget meget blandede anmeldelser.

"Kokain Nights"

Denne roman, der udkom i 1996, er en meget mærkelig blanding af dystopi og detektiv. På Middelhavskysten i Spanien i en af de elite resorts begået sofistikeret mord. Hovedpersonen i produktet tages som en amatør undersøgelse. Men Ballard og James her har ikke ændret mig: det vigtigste tema i romanen bliver en kriminel søgning. Det rejser langt vigtigere spørgsmål: Hvad kan ryste moderne borgerlige samfund, at vække den fra sin sløvhed, den lagrede høje hegn palæer, antidepressiva og satellit-tv?

Forfatteren giver en meget usædvanlig reaktion: hjælp vågner vold, pornografi og narkotika. Det er imidlertid nødvendigt, denne hypotese, der skal testes. Det er denne kontrol, og vil beskæftige sig med alle de tegn i romanen.

Arbejde, samt alt det arbejde af Ballard, rejser spørgsmål om den menneskelige natur, moralske principper og en forståelse af godt og ondt.

"Superkanny"

Romanen blev udgivet i 2000 og blev en slags fortsættelse af temaet "Kokain Nights". Begivenheder udfolde sig igen på Middelhavskysten, men ikke på en elite resort, men i en business park. Han er at genindtræde i en detektivhistorie og optrævle de mørke hemmeligheder, der skjuler repræsentanter for moderne virksomhed.

Tidligere pilot Pol Sinkler og hans kone Jane kommer ind i erhvervsparken "Eden-Olympia", som ligger på Cote d'Azur. Her Jane har at træde i stedet for en børnelæge og en terapeut. Indtil for nylig, den rolle Devid Grinvud, der gik gal og skød ti mennesker i et raseri. Ballard til heltene at erfare, at skøre folk, hvad hemmeligheder skjuler gunstige terapeutiske område, og hvordan kan være smitsom vold.

"Mirakler of Life: Shanghai til Shepperton"

Sidste selvbiografiske bog Ballard, hvor forfatteren er meget åbenhjertigt fortæller historien om hans liv. Først, læseren er i Shanghai, Barndom forfatter, så konklusionen er beskrevet i koncentrationslejren internering (ikke så farverige og detaljer som i "Sun Empire"). Efter krigen Ballards familie vendte tilbage til Storbritannien; et land hærget af krig. Så begynder historien om forfatterens kreative udvikling. Ballard meget ærligt fortæller historien om de første forsøg på at skrive historier om de grunde, der fik ham til at skabe "udstilling af grusomhed." Men ikke kun kreativitet forfatteren tager tid. Han fortæller om hvor hårdt at være enlig far, som han begyndte efter sin kones død.

Bogen blev en reel gave til fans af kreativitet Ballard.

lille tilbagetrækning

Meget kan siges om forfatteren af bogen, biografi og en samling af værker. Dzheyms Grem Ballard ser ud til læseren som en person, der ser de farer, det moderne samfund giver. Hans bøger - ikke skør, men en advarsel. At se et barn dyr ansigter, voldelig, han utrætteligt advarer menneskeheden. Det minder om den hårdtslående side af vores natur, som skal bekæmpes.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.